Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Iesakiet kafīju.
nospiežamo
Nekādu dārgo marku nepērku, parasti vidējā cenu kategorijā, kas ir parastajos veikalos.
1) Starp citu, pamaini gatavošanas veidu, jo tā pati kafija vārot automātā vai nospiežot speciālā krūzē garšo savādāk.
2) Pamaini cukura, piena un kafijas proporcijas.
3) Un neaizmirsti pie kafijas gatavošanas pielikt nedaudz sāli (jā, jā – sāli! Daudzi to nezina). Š is ieteikums strādā neatkarīgi no tā – dzer ar vai bez piena.
Ak jā, aizmirsu piebilst, ka (ja dzer ar pienu) ar veikalā pirkto pienu kafija nevar garšot labi. Tikai un vienīgi no zemnieka pirktais (tas, kurš nehalturē)! Vari lavierēt arī ar piena veida, piemēram, iebiezinātais – atkal pavisam cita garša.
Dallmayr Prodomo pupiņas var dabūt, pamēģini!
Labi jau labi, zinu tādus ari, bet te jau rodas pretējās frontes (bez maz vai tas pats, kas win vs linux) 😀
Bet samurajam bija labs ieteikums – pašam malt kafiju!
Un, ja esi samuraja frontē, tad vienalga izmēģini pielikt sāli. Vismaz man paziņu vidū sāli liek visi, gan tie, kuri dzer ar pienu un cukuru, gan tie, kuri klāt neliek neko. Sāls stimulē kafijas garšu un vajag pavisam nedaudz, lai nebūtu jūtams sāļums.
Pievienojos par kafiņas pupiņām, kas jāmaļ tieši pirms vārīšanas nelielos daudzumos, lai neatšālējas, verdošu, melnu, bez nekā 😀
Ir teiciens: kafijai jābūt melnai kā Ä€frikas nakts, karstai kā nēģerietes apskāvieni un saldai kā mīla. Kaut kā tā 😀
Pēdējo daļu es neatbalstu, jo cukurs, kā jau samurajs teica, nogalina dabīgo kafijas aromātu un garšu.
Svarīgi, tāpat kā alum, no kāda trauka tiek dzerts. Būšu vecmodīgs un teikšu, ka kafija jābauda (nevis jādzer) no divos pirkstos turāmām porcelāna tasītēm, nevis litrīgas māla krūzes, kas piegāzta ar vārdā nenosaucamu brūnu šķidrumu, kas pēdējā laikā pēc jeņķu standartiem tiek uzskatīts par normu.
Tēja.
Un kādā proporcijā tā tēja ir jājauc ar kafiju? Vai jājauc kafija ar tēju? Un kādas tējas labāk izvēlēties?
Bet tā, kā jau augstāk minēja, pupiņkafija da best… 🙂
Tā pat kā no smēķēšanas, kaitīga plaušām un sirdij.
un alkahola lietošanas(izņemot svētku reizēs, nepiedzeroties).
tā pat kā no trekniem ēdieniem(mazliet var kvalitatīvu taukumu, pa retai reizei)
E-500
Bet šie manis nosauktie principi ir jāievēro, ja vēlākos gados negrib dabūt kādu nelabu kaiti. 🙁
Tas tādā gadījumā, ja jau daudz ātrāk kāda no jumta krītoša lāsteka vai dzērājšoferis nebūs tai pielikuši punktu. Tad vispār būs škrobe.
Nevajag apvainoties, bet neciešu sludinātājus, kas vietā un nevietā spamo ar savu “pareizo” dzīvesveidu, gluži kā tādi sektanti.
Te ir jautājums, kādu kafiju izvēlēties, nevis ko tā nodara vai nenodara organismam.
Preses relīzes