Ieskats jaunajā Firefox dizainā «Australis»

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ieskats jaunajā Firefox dizainā «Australis»

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Ar koda nosaukumu Australis darbojas Mozillas inženieru un dizaineru brigāde, kura mums gatavo radikālas pārmaiņas Firefox ārienē. Dziesmas par to top dziedātas jau kopš 2011. gada. Tomēr viss izrādījās grūtāks nekā bija plānots. Vecākais inženieris Džareds Veins tagad savā blogā apgalvo, ka tagad garās epopejas beigas esot skaidri saskatāmas.

Veins labprāt visiem arī parādītu rezultātus, bet mainīts tiek ne tikai Firefox dizains, bet arī kods. Š ī iemesla dēļ nevar tā vienkārši ieklikšķināt about:config un ieslēgt jauno grafiku. Tomēr daļu darba mums parāda: lai apskatītu, nepieciešams uzinstalēt Firefox Nightly. Tālāk rakstām adreses joslā – about:preferences.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_nig0_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_nig1_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_nig2_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_nig3_1.jpg[/img]

Raivix
    Participant

Bet kad būs Modern IU versija? a?

Jaunzems
    Participant

Baigi hromīgais

msh
    Participant

Tas stulbākais ir tas, ka atšķirībā no operas ff neprasa vai instalēt atjauninājumus – vienkārši palaižot tu tiec nostādīts fakta priekšā. Ar šito herņu būs tāpat…

pele
    Participant

Ir jau iespēja atslēgt atjauninājumus, kad pašam vajadzēja vecāku versiju prikš vecāka daora, tad to biju izdarījis, protams ja sākum lapa bija mozillas noklusētā tad uzbāzīgi tika piedāvāta atjaunināšana, ko nezinošāki mājas lietotāji varēja veikt.

mildaa
    Participant

FireChrome vai ChromeFox, īsti nevar saprast ;))) Būt bezpersoniskam tagad skaitās stilīgi…

m_janis
    Participant

Njāa, pēdējais pārlūks ar lietojamu interfeisu arī tiek sačakarēts. Nu kā vispār var kaut kas tik primitīvi stulbs kā Crome tikt izdomāts? Pie tam Opera un IE izdara to pašu. Tagad arī FF. Pēdējais patiešām normālais interfeiss vispār diemžēl bija Netscape Communikato 4 – pēc tam jau sākas primitīvisms un p0kemonisms, tāpat kā ar web dizainu – pēdējos 10-12 gadus praktiski avīze ar kustīgām bildītēm.

root
    Participant

Suņi rej, bet karavāna iet tālāk. 🙂

martinsbalodis
    Participant

Jāgaida, kad w3c ieviesīs standartu kā jāizskatās pārlūkprogrammai.

BlackHalt
    Participant

Es domāju, ka tas viss aizies vel tālāk, līdz minisimboliem, piemēram .|-+/ un tiks izdotas grāmatas “Kā lietot Firefox”.

Aldis
    Participant

Tas jaunais apaļais ciļņu skats ne visai patīk. Pārējais +/- jau ir ieviests..

– Lejupielādes poga, ir ieviesta, jau 3 versijas atpakaļ, bet nepatīk, bij vecais variants tīri ērts, krietni ērtāks kā tagadējais. Man sanāca nesen kačāt no rapidshare-s masīvs fails, tas man vilkās dienu (nejau mana interneta atruma delj), tajā dienā es paspēju sakačāt jau daudz citas lejupielādes, un lai atrastu iesākto brīnumu bij jāver vaļā libary, jāskrollē, jāmeklē, utt.. Iepriekš logs visas aktīvās lejupielādes sakārtoja augšpusē.

– Settingi – tagad to skatu pie addons var pamanīt. Nesaprotu, kam nepieiešams logs pa visu ekrānu, labāk bija viss mazā, vienkāršā logā. Nu priekš lieliem monitoriem kruķīt setting-s skatu augšā lejā, nav īpaši pārlūkojami.

Vēl tie daži jaunie menu, ne visai patīk. Š oreiz ar visām 4 piekrītu m_janis, šāda “Chrome” kopēšana ne visai iet pie sirds..

mildaa
    Participant

Nav nemaz tālu jāmeklē, Safari uz iOS7 jau redzams minimālisma piemērs 😉

ID
    Participant

To visu taču var atslēgt un uzlikt atpakaļ “veco” – gan lejupielāžu logu, gan iestatījumu logu.

Lejupielāžu logam:

browser.download.useToolkitUI iestati vērtību true

Iestatījumu logam:

browser.preferences.inContent –> false

Crow
    Participant

Meh. Ceru, ka vairumu visa tā cūkēdiena izlabos mana vājprātīgi lielā addonu čupa. Ja nē, būs jauni vai arī ar Stylish jūzerskriptiem nāksies pabakstīties.

romajo
    Participant

Jūtubes video lago tā pat, kā iepr. versijās, tādēļ turpināšu nelietot, lai paliek rezervē.

nevertell
    Participant

Jūs esat mudaki. Kāpēc man vajadzētu šķiest pikseļus burtiem, ja var iztikt ar ikonu ? Web brauzerim primāri ir jārenderē un jāatrāda HTML, nu tad nach man rādīt statisku content’u, kas man īsti neintresē ?

Ja jūs nelietojat pieejamos hotkey’us, kā piemēram ctrl+tab, ctrl+j, ctrl+w, ctrl+t, tad jums nav balss tiesības, jo jūs tā pat neprotat lietot savu brauzeri.

atlans
    Participant

nez vai labi bet chrome labāk patīk, fire fox praktiski nelietoju. visi lec pakaļ chrome pārlūkam. Dizains gan ir kritums atpakaļ. turos pie operas 12.16, par 15 versiju operai visi jauninājumi nepatīk un pārlūks bremzīgs, par nigty nedomāju ka viens interfaiss atsitī visu konfingu un iespējas domāju ka chrome būs mazāks pielietojums, vismaz opera gan manās acīs 15 versija ir apgraizīta nevis pilns pārlūks.

Aldis
    Participant

Neticu ka pārlūks tur pie vainas.

Brutto
    Participant

Jā, Netscape Navigator bij labs.

romajo
    Participant

Nu labi, aparāts man tāds opis gan ir, bet chromveidīgie (opera 15 un comodo dragon) ar jūtubi tiek galā tīri braši, arī 720p, taču ff raustās arī pie 360p. Protams uz jauniem kompiem neko tādu neesmu novērojis.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?