Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Iespējama sakarība ar RAM. ?
Sveiki, Foruma lasītāji.
Man ir ļoti svarīgs jautājums attiecībā uz manu PC.
Man jau ilgus gadus viņš ir vienkārši kāries ( tā kad kautko daru bet pēkšņi vienk arpstājas un vairs process nekāds nenotiek, nevaru neko izdarīt tikai bilde redzema kur nu paliku iekšā. ) Tātad mans jautājums ir par to vai tur ir sakarība ar RAM, jo man ir ļoti lielas aizdomas uz to.. Varbūt kādam ir bijusi līdzīga situāci ? varat palīdzēt ?
ja tev kāds ubuntu disks, tad tur arī sākumā var izvēlēties memtestu.
Ja ir vēlmes pašam ņemties, tad jārok cauri, ja ne, tad jānes uz servisu.
Sākt vari ar kādu linux live cd vai systēmas pārinstalēšanu. Tikpat labi tev ir kas sačakarēts programmiski.
Palaid Memtest u.c. programmas, lai patestētu dzelžus.
Novelc hirens disku:
Iespējams nāksies arī atvienot / aizstāt dzelžus, lai ar izslēgšanas paņēmienu atrastu vainīgo.
Ja RAMu kontaktos šķiet vaina, izņem moduļus laukā, notīri ar dzēšgumiju kontaktus, pēc tam notīri ar mīkstu lupatiņu pārpalikumus, liec atpakaļ.
Sāc vien vienot visu nost – atslēdz pilnībā cdrom, fdd (ja tāds ir), papildus hdd, pat printerus utml. Izrauj ārā iespraužamās kartes (ja tādas ir – piemēram skaņas kartes, tīkla karte, TV karte, utt). Ja tev ir 2 atmiņas moduļi, tad pamēģini darbu tikai ar vienu, tad samaini.
Un tad, kad visu būsi izmēģinājis, sapratīsi, kas ir palicis ar šo izslēgšanas paņēmienu. Tad atliks izdomāt, kā atrast vainu beidzamajās detaļās.
Preses relīzes