Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Ievads programmā Macromedia Flash
Tools jeb darbarīki.
1. Selection Tool (V)
2. Subselection Tool (A)
3. Free transform Tool (Q)
4. Gradient transform Tool (F)
5. Line Tool (N)
6. Lasso Tool (L)
7. Pen Tool (P)
8. Text Tool (T)
9. Oval Tool (O)
10. Rectangle Tool (R)
11. Pencil Tool (Y)
12. Brush Tool (8-)
13. Ink bootle Tool (S)
14. Paint Bucket Tool (K)
15. Everydropper Tool (I)
16. Earser Tool (E)
17. Hand Tool (H)
18. Zoom Tool (M, Z)
Dažas pamat lietas esam apskatījuši. Š ajā gadījumā esmu apskatījis tikai tās lietas, kas būtu vajadzīgas, lai varētu uztaisīt animāciju.
Daži ātrie taustiņi saistībā ar freimiem.
F5 – Pagarina freima laiku.
F6 – Nokopē iepriekšējo freimu.
F7 – Ievieto tukšu freimu.
Kā uztaisīt vienkāršu animāciju.
Parādīšu, kā var uztaisīt lēkājošu bumbu.
1. Būs nepieciešama programma „Macromedia Flash 8â€
2. Jums noderēs arī šī programma: „Portable Easy GIF Animator.†Ar šīs programmas palīdzību jūs varēsiet visus gif attēlus salikt vienā. Bet ja negribēsiet saglabāt *gif veidā, tad jums viņa nebūs nepieciešama.
Tagad varam sākt:
1. Palaižam programmu „Macromedia Flash 8â€;
2. Piedāvātajā logā izvēlamies iespēju: „Flash documentâ€;
3. Uzzīmējam, piemēram, šādu figūru:
4. Iezīmējiet šo figūru, izmantojot Free transformē Tool, kā arī pēc iezīmēšanas nokopējiem freimu izmantojot taustiņu F6.
5. Pēc tam uzspiediet uz nākošo freimu un izmainiet bumbiņas kustību. :Š ajā gadījumā es gribu, lai bumbiņa atrastos pa vidu.
6. Pēc tam var to bumbiņu nolikt labajā apakšējā stūrī. Tas jums tad jau sanāktu trešais freims, jo katra kustība ir jādara uz atsevišķa freima. Izmantojot taustiņu kombināciju ctrl+enter, jūs varat apskatīties, kāda izskatīsies jūsu veidotā animācija.
7. Lai šo animāciju varētu saglabāt, tad izmantojiet šādu iespēju:
File -> Export Movie. Ja jums ir tā otra programma, kuru es pirms tam minēju, tad es jums iesaku saglabāt šo failu ar paplašinājumu *gif. (Dažreiz to programmu vajag, kad tiek animācija tiek saglabātā par vairākām daļām, bet citreiz var iztikt bez tās programmas. Š ajā gadījumā varēji iztikt bez šīs programmas.)Bet ja jums tomēr nav tā programma, tad jūs šo animāciju varat saglabāt ar paplašinājumu *avi.
Š ādi vajadzētu izskatīties jūsu animācijai:
Tagad pastāstīšu kā var izmantot Onion skin.
1. Uzspiediet sākumā, piemēram, uz pirmā freima.
2. Pēc tam uzspiediet uz Onion skin ikonas.
3. Uzzīmējiet, piemēram, vairākus punktus.
4. Pēc tam uzspiediet uz nākošā freima un izdariet to pašu, kā arī ar pēdējo freimu arī izdariet to pašu. Bet jūs jau varat, piemēram, krāsu nomainīt tiem punktiem otrajā freimā. Es, piemēram, otrajā freimā vilkšu sarkanas līnijas, bet trešajā atkal līnijas, bet šoreiz tikai dzeltenas. Ja gadījumā jums tiek iezīmēta figūra, kad grasāties likt, piemēram, punktus, tad nospiediet cltr+z.
Pēc šī visa otrajai animācijai vajadzētu šādi izskatīties.(Man viņa atšķiras no tām, kas bildēs, jo man pirms tam uzkārās dators un nācās par jaunu viņu taisīt.)
Lai palēlinātu animāciju, tad katram freimam jāizveido pagrainājums. To var izdarīt ar F5 taustiņa palīdzību. Vienīgi , kas jums ir jāizdara ir jāuzspiež sākumā uz freima, un pēc tam uz jānospiež taustiņš F5.
Š ādi tas izskatās no freimu puses:
Un šāds efekts rodas, kad tika pagarināti freimi.
Š o animāciju varētu vēl ar daudz ko papildināt, bet tā kā tas daudz laika aizņem, tad es jums radīju priekšstatu par to, kā var uztaisīt vieglu animāciju.
Preses relīzes