Inovācija: Ubuntu Head-Up Display

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Inovācija: Ubuntu Head-Up Display

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Canonical dibinātājs Marks Š atlvorts piedāvā jaunu funkciju: parastie programmu izlecošie saraksti tiks nomainīti ar meklēšanas joslu, kurā lietotājs varēs ievadīt arī vēlamās komandas, piem. Open, Save, Delete.

Jaunums nosaukts par Head-Up Display (HUD), un pirmoreiz mēs to redzēsim pavasarī Ubuntu 12.04 LTS. HUD minēs komandu pēc pirmajiem burtiem. Meklētājam būs pašapmācības funkcija, un laika gaitā komandu uzminēšanas precizitāte pieaugs.

Š atlvorts uzskata, ka mūsdienu datoru lietotāja saskarnes, kas sastāv no darbvirsmas, logiem, ikonām, izlecošajiem sarakstiem un kursora, ir novecojušas, un tās nepieciešams atsvaidzināt. Pēc Š atlvorta domām, HUD atvieglos dzīvi iesācējiem un tiem, kam jāstrādā ar lielu daudzumu programmu.

Līdzīga sistēma jau ir Mac OS X. Bet Canonical gatavojas iet tālāk. HUD ne tikai atradīs vajadzīgās programmas vai komandas, bet caur to varēs arī izpildīt uzdevumus. Š eit, piemēram, ietilpst dziesmas atskaņošana, Email loga atvēršana, lai nosūtītu vēstuli, mesendžera statusa maiņa, vai pieslēgšanās un meklēšana interneta pārlūka vēsturē.

Turpmāk Š atlvorts plāno pilnveidot šo meklētāju, lai tas atpazītu arī sinonīmus: ievadot “Settings”, tas atvērtu “Preferences”. Nākamais etaps būtu balss vadība, lai Ubuntu Linux izpildītu ar balsi dotas komandas. Bet Ubuntu aprīļa laidienā būs tikai pamatversija, kas redzama video:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w_WW-DHqR3c[/youtube]

Lasīt sīkāk: Marka Š atlvorta blogā.

janisvo
    Participant

Ideja jau ir realizēta vairākus gadus tādās programmās kā AutoCad, Rhinoceros, 3ds Max.

Athlons
    Participant

laikam slinks esmu… kāpēc man kkas būtu jāraksta, ja varu uzklikšķināt uz ikonas…

ok… esmu user vulgaris… nepatīk man komandrindas… 😛

shady
    Participant

Komandrinda ir ātrāka.

delta128
    Participant

Shady, daudzkārt, taču ne vienmēr. Labi realizēti hotkeys programmās nereti ir ātrāki kā tas pats komandrindā.

shady
    Participant

Protams, ne vienmēr un ne visur, bet shortcuts + hotkeys + console ir maksimālā produktivitāte, kura individuāli jāpielāgo katrai programmai, videi, lietotājam. Tāpēc ideja par komandrindu ir apsveicama.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?