Par testiem – iometer uzkarās. SiSoft arī… parakājos pa internetu, ir visādi softiņi mazi, kas pretendē uz testēšanu… daži uzrāda jūtamu ātrumu pieaugumu uz straipa, daži – nē… problēma laikam tāda, ka liela daļa šo testa softu mēģina testēt HDD zemā līmenī, a straips ta ir tikai augstā līmenī…
Turpinu testēt un meklēt testa softus…
Disks parastais:
Disks straipotais:
Links uz testa softwāri:
Bildēs redzams, ka straipotajai volumei ir vairāk nekā 2x lielāks ātrums uz rakstīšanu, lai gan lasīšana ir par 6% lēnāka – tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka abi SSD nav identiski.
Citi testi arī uzrādīja ātruma pieaugumu, gan uz rakstīšanu, gan uz failu kopēšanu, gan uz lasīšanu (ja tika lasīti vairāki faili “vienlaicīgi”), bet rezultāti nebija stabili – lieta tāda, ka testiem augstā līmenī traucē win diska keša.
Rezultāts: uzskatu, ka šāda veida perversijas ļauj pacelt datora ātrumu.
P.S. ja kādam ir EEE1000 un ir vēlēšanās dabūt šādu konfigurāciju, tad piesakieties – mēģināšu noklonēt.
Atdūros pret problēmu ar Vistas diskpart – tur komanda “create vol stripe disk=0,1 align=1024” nevelna nealignē… bugs… kad atrisināšu, tad aprakstīšu kas un kā.
Par alignēšanu vairāk infa šeit:
(sevišķi noderīgs, manuprāt, ir xls fails ar align aprēķinu)
P.S. aoma, paldies par KONSTRUKTĪVO kritiku. Ir tik patīkami, ka kāds spēj manā murgojumā atrast dažus pazīstamus vārdus un ciparus…
A tas dos kādu jēgu uz 6-us gadus vecas kastes ar svaigu HDD?
Bet Microsoft inženierus pārsist – vai tam ir kāda jēga?
Tieši tam IR jēga… 😀
Pagooglēju… neatradu, ka kāds to būtu paveicis…
Hmm, un vispār jau es centos no švaka kompja uztaisīt puslīdz lietojamu – tā bija sākotnējā ideja, nevis krāna mērīšana ar M$… un man liekas, ka izdodas – kompis iet labi… vēl tik nedaudz pieslīpēt…
Tieši tam IR jēga… 😀
Pagooglēju… neatradu, ka kāds to būtu paveicis…
Hmm, un vispār jau es centos no švaka kompja uztaisīt puslīdz lietojamu – tā bija sākotnējā ideja, nevis krāna mērīšana ar M$… un man liekas, ka izdodas – kompis iet labi… vēl tik nedaudz pieslīpēt…
vo vo uztaisīsi lietojamu kompi, varbūt nopirkšu 😀 bet tikai bez SSD, Raidiem un citām huiņām.
Vnk, beidzot man beidzot ir noirmāls nets, bet savai vecajai, advancētajai mātei, nevaru piedāvāt daudzlīdz sakarīgu kasti, ar ko drugos ielīst
vari atsūtīt pm, bet ne vairāk 30Ls robežās – rakstāmmašinu vajag, to jau nu pats saproti
ak jā, negribas jaunu tēmu sākt varbūt kāds zin, ja uz OO uztaisītu ķipam exel dokumenntu otrā galā never vaļā? ko ietikt? Uz ātro aizsūtiju kā PDF, bet tas nav risinājums.
😀
ak jā, negribas jaunu tēmu sākt varbūt kāds zin, ja uz OO uztaisītu ķipam exel dokumenntu otrā galā never vaļā? ko ietikt? Uz ātro aizsūtiju kā PDF, bet tas nav risinājums.
sūti prom .ods vai .xls?
savadak šefs uzbrauc, mana vecā kaza grāmatvadev nevar atvētr to jobannaju failu, Iznāk, ka mam jastarte xp, kur office ir legāla… kau kads stulbums
Un esi tik mīļs, uztaisi jaunu topiku – nepiesārņo šo. Lūdzu.
APOC, j pareizi atceros, tad ka ods, bet vienalga, vai nav zināmas k’;adas savietojamības zālītes>?
savadak šefs uzbrauc, mana vecā kaza grāmatvadev nevar atvētr to jobannaju failu, Iznāk, ka mam jastarte xp, kur office ir legāla… kau kads stulbums
Īsti neiebraucu tavā problēmā.
Cik noprotu, tad tu uz OO uztaisi spreadsheet ar .ods paplašinājumu, kuru met tālāk cilvēkam kuram ir MS offis un šis tavu .ods nevar atraut vaļā.
Kāpēc neder variants, ka tu iekš OO taisot save as izvēlies (save as type) .xls paplašinājumu? Tas strādā un nav nekādu problēmu.
P.S. Ob1 paspēja pirms manis.
no rīta gan piespamošu šiem visus man zināmos e-pastus
Preses relīzes