Integrētajām videokartēm paredz galu 2012. gadā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Integrētajām videokartēm paredz galu 2012. gadā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_nehalem_432x315_1.jpg[/imgl]Prognozē, ka līdz 2013. gadam mātesplatēs integrētās videokartes (jeb precīzāk – čipi) praktiski pilnīgi izies no apgrozības – tā vēsta DigiTimes. To vietā būs procesoros integrēti GPU kodoli – videokontrolleri. Advancēti lietotāji tāpat kā šobrīd varēs iegādāties atsevišķas videokartes, kuras spēs darboties pārī ar integrēto GPU, līdz ar to palielinot kopīgo veiktspēju.

Pēc analītīķu pētījumiem, 2008. gadā 67% GPU bija mātesplatē integrētie, 2011. gadā tādu būs vairs tikai 20%, bet 2013. gadā -1 %. To vietā nāks centrālajos procesoros integrēti videokontrolleri, kuru pirmais pārstāvis ir Intel Westmere (attēlā), kuru sāks ražot šā gada beigās. Arī AMD ir ieplānojis līdzīgu risinājumu – CPU Fusion, kuru sāks ražot 2011. gadā.

Videokaršu tirgu tas nekādā mērā neietekmēšot, jo geimeriem tāpat kā līdz šim būs iespējams uzstādīt atsevišķi pirktās videokartes, vismaz galddatoros.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_igp3_00607_1.jpg[/img]

Avots

Loading
    Participant

Š is vēl vairāk apgrūtinās procesora izvēli datoram.

deivs001
    Participant

Š āda lieta būtu ļoti laba, piemēram, Carputer (automašīnas datorim, jo tas ļautu izmērus samazināt uz vēl mazākiem.

Aldis
    Participant

Domaju ka iebuvetas video kartes nevajadzetu nonicin lidz ar zemi.. 😀 Un bazt visu CPU, parastam darba PC, kada biroja pilniba pietiek ar integreto video karti… protams, majas PC kas vel paredzets ne tikai stradashanai bet ari izklaidei, vnm cilveki pirks klat jaudigaku video karti 🙂 piem.. man uz matesplates kkada video ir integreta, ne reiz neesmu caur vinju neko darijis, jo perkot kompi uzreiz piepirku klat video, un uzreiz to ievietoju ieksha 🙂 😀

Creep
    Participant

Aldi: nesapratu tavu komentāru. Biroja datoram nav nemazākās starpības, vai GPU uz plates, vai arī iekš CPU.

P.S. Par virsrakstu: integrētās ta paliks integrētās, tikai no plates pārcelsies uz CPU…

Loading
    Participant

hehe.. Creep, man liekās, ka Aldis neiedziļinājās rakstā, bet izlasīja tikai virsrakstu.

Aldis
    Participant

iedziļinājos, un pārlasīju vēlreiz (ko tad es palaidu garām?) Vnk.. saku ka ta nebūs un viss! 🙂 Video un parastajiem procesoriem ir krietni daudz atšķirību! Ja paši būtu iedziļinājušies kā tādā video procesoru (rakstā minēts kā čipu) arhitektūrā, tad saprastu ka nekad parastajam CPU nebūs 128, 256, u.t.t. kodoli, kā arī video procesors – ar 8 varbūt 16 kodoliem nebūs neko funkcionējoš, tāpēc nedomāju ka tā notiks, ņemot vērā vien ka katrs jaunais OS jau izmanto tik daudz resursus no video cik pirms 5 gadiem veidota 3D spēle!

Tas ka AMD cenšās izgāzties ar tiem saviem risinājumiem.. Ati + amd = laba video apstrāde, man šķiet nekas daudzsološ tas nav!

Foxsk8
    Participant

Buļu šits. Es visu tā teikt savu IT mūžu esmu novilcis ar integrēto video karti. Iet viss kā vajag, darbam, atliektiem galiem un kaut kādu game arī var uzraut, protams, PC ir darbam un naudas pelnīšanai, nevis izklaidei.

Gribētu izklaidi, paņemtu citu PC, sajugtu ar projektoriem, visiem pārējiem velniem un sūktu alu, un rautu spēles.

izredzētais
    Participant

foxsk8, paskaties uz šo visu padarīšanu no citas puses, kā ir ar portatīvajiem datoriem, kuriem visu laiku deg nost integrētās videokartes? labs piemērs – hp pavilioni. labāk mainu procesoru, nevis mātesplati pa 220-300LS.

Aldis
    Participant

Veljoprojam nespeju iebraukt ka CPU var video kartes funkcijas pildit!

samurajs
    Participant

Aldis: CPU jau arī nepildīs! Kaut kur uz tā paša čipa Si-kristāla GPU kodols tiks izveidots. Kaut arī teorētiski bez GPU var arī iztikt… ar CPU vien – bet tas neizdevīgi.

alasasa
    Participant

[labs piemērs – hp pavilioni.]man vel nedeg nost un vispar jau 3 gads un iznemot wi-fi problemu nav.asusam man ir agp 9100 integreta nekadu problemu,tikai linux neiet

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?