Intel – negodīgs spēlētājs un kukuļdevējs?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Intel – negodīgs spēlētājs un kukuļdevējs?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/20080721173743330.jpg[/imgl]Lielākajai mikroshēmu ražotājai kompānijai Intel draud nopietnas nepatikšanas – tā ziņo Reuter. Izrādās, ka lai apsteigtu konkurentus (pirmām kārtām AMD), lielražotājs devis kukuļus firmām Samsung Electronics un Trigem Computer, lai tie savā produkcijā lietotu tikai Intel mikroshēmas. Sakarā ar to 2008. gada jūnijā Dienvidkorejas godīgas tirdzniecības asociācija piedraudējusi Intelam ar 25.4 milj. USD naudassodu.

Vēl atklājies, ka jau 2005. gadā Intel deva iespaidīgas atlaides savai produkcijai firmām Toshiba, Sony, NEC, Fujitsu un Hitachi, ar to stimulējot tieši Intel procesoru lietošanu.

Arī Eiropas Komisija 2007. gadā piedraudēja Intelam ar 3.5 miljardu USD naudassodu par to, ka tirgojis savu produkciju ES par dempinga cenām ar mērķi izkonkurēt AMD.

Tagad atkal jauns skandāls no Eiropas Savienības puses – Intel apsūdz, ka “motivējis lielākos mazumtirdzniecības tīklus atteikties no produkcijas, kura satur AMD procesorus”.

Un pēdējais – 2008. gada jūnijā arī ASV tirdzniecības komisija (FTC) uzsākusi izmeklēšanu pret Intel.

Ja tas viss nonāks līdz tiesai – Intel var nākties šķirties no iespaidīgas savas grandiozās peļņas daļas.

Ko pati kompānija Intel saka par to visu? Protams, to, ko jau varēja sagaidīt – viss esot godīgi, visi likumi ievēroti.

Neko teikt – netīras spēles visaugstākajā līmenī…

[img]https://notepad.lv/bildes/atteli/20080721173148732.jpg[/img]

Avots

memorex
    Participant

Atkal kādam naudu savajadzējās un kam pienāksies tie milijardi domāru? Man kā galalietotājam un uzņēmumā pilnīgi vienalga kam Intel dod kukuļus, man svarīgi ka Intel pašlaik ir labāks par AMD procesoriem 🙂

rodgerz
    Participant

nesaprotu ko juus ar tiem procesoriem dariet – es seezhu uz sava atloninja 3000 un no apmierinaatiibas esmu gatavs paarpliist 😀 hmm vieniigi liekas interesanti tas, ka intel zinot ka vinju prochi ir labaaki taapat laizh kreisas varkas… vsjo AMD forever 😀

karnaiss
    Participant

cik ir dzirdets, tad tikai intel dod kukas un ari nestasta patiesibu klientiem… par amd nekas tads nav dzirdets…

Sid
    Participant

Jā, bet ir jāatceras arī viena sīka detaļa – lai būtu labākais, vēl pietam tik ļoti priekšā pārējiem tās nozares pārstāvjiem, godīgs nedrīkst būt. ;>

Foxsk8
    Participant

Nu bet, re kur raksts tak bija, ka Intel porčus varot uzlaust, tātad vēl viena liela problēma Intelim.

Savā mūžā vienīgais Intel procis ir bijis P2, visi pārējie AMD.

rajah
    Participant

Sid wrote:

Jā, bet ir jāatceras arī viena sīka detaļa – lai būtu labākais, vēl pietam tik ļoti priekšā pārējiem tās nozares pārstāvjiem, godīgs nedrīkst būt. ;>

noziedzību atbalstam? :hmz:

foxsk8 wrote:

Savā mūžā vienīgais Intel procis ir bijis P2, visi pārējie AMD.

Man arī bija/ir Intel 166 MMX. Tagad AMD 3000+ vēl joprojām.

:win: :win: :win:

kad te forumā tiks ieviesta tāda lieta – nākošais komentārs automātiski pielīmējas iepriekšējam klāt?

:grr: :grr: :grr:

Sid
    Participant

rajah, es neatbalstu, es tiki saku, ka tas tā ir. 🙂

shady
    Participant

rajah wrote:

kad te forumā tiks ieviesta tāda lieta – nākošais komentārs automātiski pielīmējas iepriekšējam klāt?

No vienas puses labi, no citas – slikti…

Ja tu raksti kādam tagad vai pēc īsa brīža – vai tad grūti ir labot savu postu un papildināt?

Bet….ja vajag papildināt jau pēc ilgāka laika, tad iespējams, ka labākais veids ir iepostēt kā jaunu postu, jo labots posts netiks uzskatīts kā nelasīts => neviens nezinās, ka esi ko jaunu iepostējis.

Š obrīd arī ir pārāk mazs procents ar liekajiem postiem pēc kārtas, lai par to satrauktos..vismaz pagaidām.

Es jau būtu ar mieru, ka tiktu uzkodēta iespēja izvēlēties – papildināt/nepapildināt savu postu, bet foxim te citu darbu jau līdz kaklam sadoti…tā kā šobrīd var iztikt ar “edit“pogu.

rajah
    Participant

varbūt esmu izlepis, bet vienā no lielākajiem krievu forumiem tas ir jau no seniem laikiem – uzskatu ka tas ir ļoti ērti – ieliekas tumšiem burtiem uzraksts –

papildinājums

un tālāk papildinātais teksts. nav papildus nekādas labošanas pogas jāspaida. uzskatu ka tiešām ļoti ērti.

[img]https://img174.imageshack.us/img174/6332/kukunl6.th.jpg[/img]

kaut kas līdzīgs pēc mana ieteikuma tika arī ieviests Datuvē.

shady
    Participant

rajah – Es sapratu – tavs ieteikums tiks ņemts vērā, bet ticamāk, ka ne ātrāk kā Notepad v.3.

Foxsk8
    Participant

Man liekas, ka tur speciāli ar bbcode varētu izveidot, kad iesitam piemēram [rajah]teksts[/rajah] tad tavs teksts tiks parādīts pie iepriekšējā pousta. Hmz, tas vēl ir jāizpēta.

shady
    Participant

Bet nosacījumam jābūt tādam, ka, ja ir kāds posts jau iepostēts aiz rajah, tad nekas kopā nesalīp,

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?