Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Internets = narkotikas?
stundām
Vispār bēgšanai no problēmām/ikdienas pelēcības var kalpot arī citi līdzekļi, piemēram grāmatas, playstation, datorspēles vai tie paši spēļu automāti. Cilvēks, ja pierod pie tiem, arī izjūt ‘lomkas’ – “nafig man šodien neļauj izklaidēties”.
Būtiskā atšķirība starp “gribu ēst/gribu mobilo” un “gribu internetā” ir vienkārša – vai gribēsies to darīt visu dienu VAI arī tikai tik, cik nepieciešams.
To kontrolēt arī var vienkārši – paprasi tēvam/mātei – “kā tev liekas, cik stundu man šodien jālasa ziņas / jārausta automāti / jāčato / jāgeimo ?”. Normāli domājošs, nesabojāts cilvēks tā arī pateiks, ka var iztikt ar max 20min ziņām + 0 minūtēm visam pārējam nosauktajam.
Man ir tā, reāli nav interneta, nav nekā, PC var vispār nelietot, nedz varu strādāt, nedz darīt ko citu. Varu sevi pieskaitīt pie “atkarībniekiem”.
Man tas pats, lielā mērā darbs ar internetu. Un bez telefona pilnīgs čaf.. protams nekā nedarīšanai iztieku bez tā visa. 🙂
Tik pat labi cilvēki atkarīgi no elektrības..
Kā arī sarunām ar citiem cilvēkiem, dzīvošanas, ūdens dzeršanas, informācijas iegūšanas – interesanti, noņemot šīs visas lietas, kāds cilvēks paliktu? 🙂
P.S. – smile: cietumos tik ilgi nepavada laiku, kā jūs internetos…
Rodoties aizvien jaunām izklaides iespējām, dažādu atkarību skaits nepārtraukti pieaug, telefons tāpat ir atkarība, zinu daudzus, kas aiz ne ko darīt, ja kaut kur jāgaida, piemēram, nekavējoties sadabū telefonu un haotiski sāk spaidīt podziņas, ja telefonu nedrīkst lietot, tad kļūst acīmredzami nervozi un manāmi uztraucas.
Arī iepirkšanās un skraidīšana pa izpārdošanām ir atkarība, tāpat TV un citur reklamēto zāļu nepārtraukta rīšana utt.
Alkoholisms, tabaka, narkotikas un azartspēles tradicionāli tiek uzskatītas par pašām bīstamākajām, bet šādu, relatīvi ne tik smagu atkarību ir daudz, daudz vairāk, nekā parasti tiek uzskatīts.
Preses relīzes