Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Internetveikalu un veikalu cenas.
Piemēram šis
Un visiem kaukādas otmazkas par telpu īrēm, algām, un ka interneveikali kautko ar PVN tur krāpjoties, bla bla bla.
Nu nevar būt, ka VISI internetveikali kautkā mistiski krāpjas ar PVN un VID vel neko nav pamanijis. Un CIK tad maksā 2,5″ diska telpas īre? Cik kvadrātmetrus aizņem cietņa izmēra kastīte?
A, ja tu pēc interneta veikalā, tad nav lieka galvu lauzīšana (cik, kur, kad pārdos). Veikala filiāle saņem paciņu ar tavu preci + vēl piemet klāt sev aktuālo. izpako laukā un tavējo preci atdot tev. Un….nedomā, ka visu, ko tu pasūti – veikalam tas stāv noliktavā. Muļķības. Tu pasūti XX un veikals fiksi to nopērk no vairumtirgotāja un tu čāpo pakaļ precei. Tādā veidā prece nekur “nestāv”. īzī pīzī variants.
Un, kad savulaik pētīju preces cenas, lai varētu konkurēt tirgū, tas bija pipec! Lētie interneta veikali, kuriem nav pat filiāles, tirgo preces pat ar pāris centu peļņu (iepērkot tos no vairumnieka). Tad nebrīnies, ka garantiju neviens negrib, jo pasta sūtīšana jau iedzen mīnusos 😀 Stulbi, bet fakts. Sapists tirgus.
tirgo par 80
peldies naudā
Piedevām cenā parādās tas, ka uz vietas nav izdevīgi šādas preces turēt. Pirmkārt, garantijas termiņš veikalam sāk iztecēt no iepirkuma brīža, nevis pārdošanas. Otrkārt, iepirkuma cenas mainās katru dienu. Valūtas kurss mainās +/-, bet parasti cena krīt, jo preces vienkārši noveco.
1. Serveru noma, hostings
2. Domēns, ok tas tā
3. Sisadmins
4. Sales aģents, kas pieņem pasūtījumus no veikala orderiem = alga
5. Satura cilvēks, veikala menedžeris, kas čeko visu, liek preces, utt.. = alga
6. Nerunājot par paša veikala izstrādi, normāls veikals, ar unikālu izstrādi ir sākot no 3K
7. Veikala updates, bannnerīši, vēl vis kaut kas, programmētājs + dizainers + satura cilvēks
Un tagad tu man gribi pateikt, ka šiem izmaksas nekādas? Ok, protams, local store mēnesī būs tur 1K ar visu, īrēm, komunālie, uitt.. algas neskaitot, bet web shopam tas būs daudz lētāk ar visām algām, tur arī tev tās izmaksas rodas.
Otra lieta, ja ir local un net store, tad netstore ir kā papildus sales kanāls, kur cilvēks var nopirkt, pasūtīt piem kompi, teļuku kaut nakts laikā, ko nevar lokāli izdarīt, bet atkal lokāli tu visu dabon uzreiz, nekādas sūtīšanas, laiks, čakars, utt.. Lētāk. Katrs savu cenu politiku tur kādu grib, negrib nepērc, who cares.
6. Nerunājot par paša veikala izstrādi NERUNÄ€SIM PAR VEIKALU IEGÄ€DI,izremontēšanu,īri un tt piemēram vecrīgā
Tu takš nesēdēsi garāžiņa ar malkas apkuri un caur paštaisītiem siltumnīcas stikla vitrīnām netirgosi aifonus vai mājas pagrabā 🙂 vo tev arī izmaksas salīdzinājumā ar i veikalu kur to visu nemaz nevajag .
1. ~5€ mēnesī vairāk tādai e-bodei nevejag
2. O, jā, šis ir pipec dārgi, pašam kauns nepalika?
3. Tāda nav
4. +5. + priekšnieks+ grāmatvedis + pārdevējs parasti ir viens vai divi cilvēki
Tāds 1a varbūt atbilst tavam aprakstam, bet šie:
…ir acīmredzami ģenerēti kaut kādā konstruktorā, kas nemaksā neko.
Es tikai gribēju nopirkt 4 SSD un 5 HDD.
Kapēc man jāpārmaksā? Es pārdevēju nenoslogoju. Es ieeju veikalā un pērku! OK, vainīgs, “uz rekvizītiem”.
A garantiju nekāds sakars! Visiem nu jau vaidzētu zināt ka garantijas laikā nekas neplīst (pat Seagate HDD!).
Bet pašlaik problēma MAN ir ar to, ka, kāds klients beidzot attopas ka VAJAG, un man vajag to HDD vai SSD, vai SSHD taisni TAGAD!
Un nekur nevar nopirkt… Vainu BalticData, kur ir jāsamaksā par to ka vel jāmaldās starp vecu pīzdu aptiekām, neiznēsātu tīņu šmotku bodēm, un nau kur noparkoties, vai nu… NEKAS! Jo Rīgā nekā nau! 636? AIZP….
Es jau ņemtu no 2u.lv, bet tie kautko ākstās ar vairumbāzēm un vienam cilvēkam pateica ka SSD un HDD būs pēc 2 nedēļām. Man tādi termiņi neder.
Preses relīzes