iPhone ir vairāk ievainojamību nekā Android, WP un Blackberry kopā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas iPhone ir vairāk ievainojamību nekā Android, WP un Blackberry kopā

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Satriecošus faktus atklājis SourceFire, analizējot publicētās mobilo ierīču ievainojamības Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) un National Vulnerability Database (NVD) visā to 25 gadu vēsturē. Izrādās, ka ne jau nogānītais Android ir visblusainākais, bet gan iPhone. Kaut arī Apple lien vai no ādas ārā, izdodot aizvien jaunus iOS jauninājumus, ievainojamību mazāk nekļūst.

Pētījuma izdarīšanas brīdī iPhone bija kopsummā 210 reģistrētas ievainojamības, Android – 24, Windows Phone (visas versijas kopā) – 14 un Blackberry – 11. Pētījumā nav ņemtas vērā Symbian, Bada u.c. mazāk populāras platformas. Pētījuma autors Yve Younan iPhone līderpozīcijas skaidro ar to, ka caur App Store grūti izlauzties, tāpēc hakeri ievainojamības meklē pašā dzelzī.

Interesanti ar pilnu pētījuma tekstu var iepazīties šajā prezentācijā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_6cd4be731f23b0260aa8d52f6efcb985_1.jpg[/img]

Aldis
    Participant

Blusas jebkuram sunim var atrast, vai nu mazam, vai lielam…

Tie kas palietojuši iOS un Android, WP uzreiz izjutīs stabilitātes atšķirības. iOS un WP nogļukos mazāk piegājienos darbinot visu pēc kārtas, kā to izdarīs Android.

dzhonsons
    Participant

Tūlīt sāksies sifonistu taisnošanās 😀

Evers
    Participant

Tūlīt atnāks m_janis un pateiks patiesību. :>

ruukjis
    Participant

+1 😀

Ir vēl Stat1CX, kurš atšķirībā no m_janis, ienīst visu, kur ierauga aizgrauztu ābolu.

SuperCOW
    Participant

Piedomājot pie to ka android ir open-source (nu vismaz skaitas) tad nav brīnums, ka ir atrastas daudzas ievainojamības, tur pretīm iOS ar to nevar attaisnoties.. Tik ciešu kā dažu deputātu makus iOS noslēdzis savu OS, ka īsti nav piedodams liels ievainojamību skaits..

PS

Esmu spēlējies ar visiem android, iOS (pamaz, bet tomēr) un windows…

Stat1CX
    Participant

Nav jau tā ka es ienīstu visu kas saistīts ar aizgrauzto ābolu, ir lietas kuras man patīk salīdzinājumā ar to pašu androidu, piemēram stabilitāte, andrim bieži patīk nokārties, utt. Toties pasmieties par ābolzombījiem gan man patīk, kuri pirks jebko, kam būs virsū apple logo, kā arī patīk paņirgāties par faktu, ka apple nespēj uzražot nevienu jaunu produktu, kuram nebūtu kaudze kritisku bugu un citu problēmu. Kā arī nepatīk man apples attieksme.

garaisezis
    Participant

iPhone ir ievainojams vienīgi pēc JB , bet tā prakstiski neiespējami, nav jau varianti, kā savādāk iedabūt kreisās aplikācijas ieksā, tā kā bāzes versijā ir stabils softs.

Lietotājs ar šķībām rokām arī kalkulatoru nokārs pāris sekundēs neatgriezeniski

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?