Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Ir pieejama Opera Mobile 10 beta
Vizuālajā izskatā jaunais Opera lolojums ne ar ko īpašu neatšķiras no mazākā “brāļa” Opera Mini 5 beta versijas, un ir labi piemērots gan telefoniem ar skārienjutīgā ekrāna ievadi, gan ar tradicionālajiem taustiņiem.
Pārlūku Opera Mobile darbina Opera izstrādātais dzinis (engine) Presto 2.4 (Desktop versijai ir 2.2), apvienojumā ar Opera tehnoloģiju SSR (mazekrāna renderēšana) un Adobe Flash Lite, kas nodrošina pilnīgu weblapu aplūkošanu mobilajās ierīcēs ar daudziem mūsdienīgiem web standartiem (AJAX, JavaScript u.t.t.).
Pēc izstrādātāju datiem Opera Mobile ir par 50 % ātrāka nekā iepriekšējā Opera Mobile Symbian versija 8.65, kura dienas gaismu ieraudzīja pirms diviem gadiem.
Padomāts ir arī par Opera Mobile lietotājiem, kuri mobilā tālruņa savienojumam ar internetu izmanto mobilā operatora sniegtos pakalpojumus (GPRS, EDGE, 3G un HSDPA). Ekonomijas nolūkos, kā arī lai iegūtu lielāku ielādes ātrumu, lietotāji var ieslēgt slaveno Opera iespēju Opera Turbo, kura web lapu “saspiež” līdz pat 70 %, tādējādi samazinot izmaksas un paātrinot lapas ielādi. Diemžēl laika trūkuma pēc šo iespēju tā arī nepamēģināju, jo es Opera mobile notestēju izmantojot bibliotēkas Wi-Fi pieejas punktu.
Man noderīga iespēja likās paroļu pārvaldnieks (šī iespēja ir pieejama arī Opera Mini), jo cik zinu, ka uz telefona ir neērti bakstīt autorizācijas datus, it īpaši, ja tie ir gari.
Mani pārsteidza, ka “Inline Editing” izmanto aktīvo tālruņa tastatūras izkārtojumu, respektīvi, var rakstīt arī latviski, un man nevajadzēja ložņāt pa iestatījumiem, lai izslēgtu to iespēju, kā Opera mini gadījumā.
Ja jau vizuālajā ziņā mobilajiem tālruņiem paredzētie Opera pārlūki ne ar ko neatšķiras, tad Opera Mobile ir pieejami cilnes (tabi) un “Speed Dial”, kas lietošanas ērtumu vēl palielina, bez tam Opera Mobile 10 Beta ir lejupielādes pārvaldnieks, kuru faila lejupielādes laikā var “paslēpt”, tādējādi var turpināt sērfot pa netu.
Interesenti var lejupielādēt opera Mini šeit
Opera Mobile 10 beta darbībā [youtube]
Plusi un mīnusi:
+ Salīdzinājuma ar telefonā (Nokia 5630 XM) iebūvēto (defaulto) pārlūku, Opera Mobile ir ļoti ņiprs.
+ Ērts, nav pārbāzts ar visādu lieku drazu.
+ “Draudzējas” ar mūsdienu web standartiem.
+ Opera turbo iespēja.
+ Adobe Flash Lite 3.1 atbalsts
+ “Inline Editing” var rakstīt burtus ar diakritiskajām zīmēm (ā, ē, š u.t.t.)
– Kā jau beta versijai ir piedodams, var gadīties dažādas kļūdas.
– Opera Link trūkums
Ä€trdarbības ziņā (vismaz uz mana n78) o.mobile > o.mini , kad tiek aktīvi patērēts rams , tad symbian aplikācijām augstāka prioritāte kā j2me ( palabojiet , ja kļūdos ) tādejādi viss lido 🙂
Preses relīzes