Ir taada lieta ka izdzeesu /usr/share folderi
tagad man xterm lamaajas 🙁
varbuut ir idejas kaa dabuut atpakalj ?
pieleitoju komandu
rm -r /usr/share
vai var buut kaa izlabot to truukumu xtermam. lamaajas daudz un biezhi. saka ka nevar make komandas izpildiit.
piemeeram shaadi lamaajas .
remarco# portupgrade -a
** Makefile possibly broken: devel/ORBit2:
make: no system rules (sys.mk).
/usr/local/sbin/portupgrade:1469:in `get_pkgname’: Makefile broken (MakefileBrokenError)
from /usr/local/sbin/portupgrade:623:in `main’
from /usr/local/sbin/portupgrade:614:in `each’
from /usr/local/sbin/portupgrade:614:in `main’
from /usr/local/sbin/portupgrade:588:in `catch’
from /usr/local/sbin/portupgrade:588:in `main’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1310:in `call’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1310:in `parse_in_order’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1306:in `catch’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1306:in `parse_in_order’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1254:in `catch’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1254:in `parse_in_order’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1248:in `order!’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:1241:in `order’
from /usr/local/sbin/portupgrade:565:in `main’
from /usr/local/lib/ruby/1.8/optparse.rb:791:in `initialize’
from /usr/local/sbin/portupgrade:229:in `new’
from /usr/local/sbin/portupgrade:229:in `main’
from /usr/local/sbin/portupgrade:2209
vai shaadi
remarco# aterm
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object “libjpeg.so.9” not found, required by “aterm”
remarco#
Palaizhot izmet sho…
Cannot read termcap database;
using dumb terminal settings.
$
vaardu sakot baigaa dimbaa:(((
Š…em instalu un sāc instalēt!
Par cik serveri turpina “itkā” strādāt bez problēmām tad ar pārinstalēšanu vel pavilkšu līdz būs laiks izdomāt reālāku risinājumu.
Domāju varbūt no cd var sabakstīt tos /usr/share… iedarbināt xterm vai jebkuru citu termināli un tālāk jau “djelo tehniki”. tā gan vel neesmu darijis . tapeč mazliet baidos nograut vispār .
pie fiziskās konsoles (vai ar ssh) tiec klāt? kaut vai ar sh shellu?
teorētiski vari mēģināt trūkstošo sistēmu ieinstalēt pa jaunu (izmantojot sysinstall – custom instalation – distributions – custom – [x] base ; [x] dict ; [x] doc un [x] man ) protams, sākumā nobackupo svarīgus datus (vismaz /etc mapi) 🙂
jau instalētie softi (iekš /usr/local) paliks visi kā bija, tiem nekas nenotiks, ja protams neaiztiksi partīcijas/slices.
ps. portupgrade (un make) neiet, tādēļ, ka nav /usr/share/mk/sys.mk fails.
termcap dati arī atrodas iekš /usr/share, tākā atjauno vien to direktoriju un visam būtu jāiet.
aterm kļūda par libjpeg.so.9 gan kkāda dīvaina, tas libjpeg atrodas iekš /usr/local/lib/libjpeg.so.9.
Cannot read termcap database;
using dumb terminal settings.
$ su
Password:
_su: Cannot open /etc/termcap.
_su: using dumb terminal settings.
remarco# uname -a
FreeBSD remarco.lv 7.2-RELEASE FreeBSD 7.2-RELEASE #0: Fri May 1 08:49:13 UTC 2 009
remarco# s
remarco# sysinstall
Error opening terminal: xterm.
remarco#
Nu te es atbildēju uz viesic jautājuumiem.
Tieku kastei fiziski klāt gan caur ssh …. te iekopētais txt no putty pa taisno iekopēts.:)
Laikam jau būs jāņem palīgā boot disks un jāmēģina pieinstalēt trūkstošais. Takā ieteici caur custom…
principā sākotnēji jau arī bija caur turieni instalēts 🙂
šodien gan nebūs laiks paeksperimentēt 🙁 jāgaida līdz svētdienai … ātrāk nesanāks.
Es serverīti uzturu tīri sevis izglītošanas vajadzībām un darbinu savu ūber blogu :DD
ķēpājos ar dažādām muķībām un vel tiko Quake 3 palaidu puikām kur paspēlēties , vel arī torrent serverītis ir ērtākai failu nosūtīšanai ja vajag vairākiem cilvēkiem . vārdu sakot “samoučka” esmu . Izdevumi arī ir , elektrības rēķins, domēniņi . Domāju ka uz win jau būtu format c ja Tu runā par win , varbūt Tu domāji ka man vajadzētu kādam maksāt par 100MB vietas uz servera ? Nu , nu , man te ir pietiekami vietas visam ko griabas uz doto mirkli un tas ka nogrāvu usr diru ir tikai manis paša līko pirkstiņu nopelns . Nu ko, no kļūdām mācamies.
Ja puikas nopietni ķeras, klāt, nekadu iebildumu
Ir pa šo laiku kaudz literatūras izlasīts un viena pabieza grāmata 🙂 bet no muļķībām jau anv pasargāts neviens , Īpaši muļķi:)
Nekas , vismaz nāksies atcerēties kā tiek viss konfigots :Dd
Preses relīzes