Izmaiņas komplektācijā nezaudējot veiktspēju

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Izmaiņas komplektācijā nezaudējot veiktspēju

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Willis
    Participant

Ko var izmainīt šajā datora komplektācijā lai cena būtu kaut vai mazliet zemāka neko nezaudējot datora veiktspējā un dzelžu kvalitātē ?

Videokarte netiks mainīta .

Procesors paliks i5 Ivy Bridge, CPU visdrīzāk netaisos overklokot, varētu nomainīt uz citu jaudīgāko i5 Ivy Bridge .

Mātesplate būs Gigabyte vai Asus (katrā gadījumā tā nebūs lētā gala plate) ar Only With iGPU ready CPU, vēlams (ne obligāti) ar HDMI, obligāti ATX izmērs, vismaz +2 Serial ATA porti, noteikti ar 4 atmiņas slotiem, SLI/CrossFireX atbalsts nav būtisks (datorā būs viena videokarte), kā minimums 6 USB 2.0 porti, jābūt USB 3.0 atbalstam, ar pārējiem dzelžiem saderīgs chipsets .

Kvalitatīvs barošanas bloks ar modulārajiem kabeļiem un rezervi ++50W un ļoti vēlams ar 14.cm ventilatoru .

Cietie diski paliks nemainīgi – 2x WD Caviar Black 500GB .

Operatīvā atmiņa netiks mainīta, labprāt liktu Corsair XMS3, 8GB, DDR3, 1600MHz, CL9, Kit of 2, tikai 1A bodē tāda nav .

CPU cooleris tiks likts atkarīgi no CPU izvēles, no aukstuma vēl neviens CPU nav miris .

DVD+/-RW būs tāds kādu ieteiksiet, LightScribe nav vajadzīgs .

Jaunzems
    Participant

X sērijas plate nav nepieciešama, paņem labāk parasto GA-z77-d3h.

Evo 212 ir nepārspēts kūleris gan vēsuma, gan price/performance ziņā.

RAMu vari ņemt droši lētāku, ja neoverkloķē, tad baigā jēga no tiem korpusiem nav. Crucial RAMi ir lieliski.

HDD? Es tavā vietā paņemtu vienu 1TB HDD un vienu SSD.

Nekloko? Bet tu paņēmi tieši 3570K, atbloķēto procesoru, kurš ir tieši paredzēts klokošanai! Tiesa gan, nemainīšu, jo varbūt kaut kad kaut kā iedomāsies aiz gara laika arī overklokot.

Es tev ieteiktu TX650m, bet šāda šeit nav… Tādēļ ņem CX600v2. GS laikam nebija modulārais.

https://www.1a.lv/shopping_cart/?content=JcrBEcAwCAOwlWzAYC7779U2%2FekhbS00h8c5DfanFiy%2FWlTP4hVRYtclWW77MhCRuhx36g%2BbGa7DBw%3D%3D

Willis
    Participant

Intel® Coreâ„¢ i5-3570K ir vēsāki un ja netracina stock coolera skaļums var iztikt bez papildus CPU dzeses . Iespējams ja būs tāda nepieciešamība arī ar laiku arī uzdzīšu .

Par plati gandrīz vai piekrītu, pareizi plates kuras ir ap 100.Ls ir daudz mazāks brāķa risks .

Zemās cenas dēļ pilnīgi neticas ka Cooler Master Hyper 212 EVO ir labs CPU cooleris, bet viss ir iespējams .

Man vienmēr ir bijuši tieši tādi RAMi un nekad nav bijušas sūdzības, tāpēc atstāšu kādi ir .

1TB man nav vajadzīgs, man pilnīgi pietiek ar 2x 500GB – viens Windows un otrs datiem, spēļu datoram SDD galīgi nav vajadzīgs, spēle no tā ātrāka nepaliks, SDD tikai nedaudz paātrinās sistēmas darbību un lielas programmas es nelietoju .

Ne Corsair CXV2 ATX 2.3 600W, ne arī Corsair GS ATX 2.3 600W nav modulārie kabeļi .

Varbūt var nomainīt Gigabyte GA-Z77X-D3H plati uz Asus P8Z77-V LX .

Jaunzems
    Participant

Quote:

Zemās cenas dēļ pilnīgi neticas ka Cooler Master Hyper 212 EVO ir labs CPU cooleris, bet viss ir iespējams .

Neticas, neticas… Dārgāks != labāks, un palasi šo https://www.overclockersclub.com/reviews/cm_hyper212_evo/

Quote:

SDD galīgi nav vajadzīgs, spēle no tā ātrāka nepaliks, SDD tikai nedaudz paātrinās sistēmas darbību un lielas programmas es nelietoju .

Un te tu kļūdies pamatīgi. Ielādes laiki kļūs daudz īsāki. OS vienkārši lidos. Programmas lādēsies momentāli un faili pārvietosies sekundēs.

WordPad
    Participant

Pareizi, ne vienmēr dārgākais ir arī labākais ir jāskatās konkrētie modeļi.

SSD ir ieguldījuma vērts, pašreiz vājākā vieta manā datorā ir tieši cietnis, kas visu iebremzē… un vispār komplektācija ļoti nepārdomāta varētu vismaz kādus 100+ ls droši ietupīit nezaudējot kvalitāti un veiktspēju…

m_janis
    Participant

Kāda starpība, OS ielādējas minūtē, vai 15 sekundēs? Cik reizes dienā restartēsies un cik laika ietaupīsi ? Minūti ? Tas pats ar softa ielādes ātrumu. Un SSD ir lietojams tikai un vienīgi sistēmai – swap failu tur likt nevar, glabāt uz tā failus – tur jābūt mazohistam, jo visu neatgūstami (atšķirībā no HDD) zaudēt vari jebkurā brīdī. SSD drošai lietošanai nav un tehnoloģiskās uzbūves dēļ nekad arī nebūs drošs. Kāds no klātesošajiem uzskata, ka fleškas ir drošas 😀 😀 😀 ? Un kas ir SSD – tikai un vienīgi liela fleška. Nelietoju un netaisos bezjēdzīgi tērēt līdzekļus 2 – 3 x gadā mainot diskus. Man droša sistēma un naudas ekonomija ir svarīgāka par pāris ietaupītām minūtēm.

Willis
    Participant

Ne reizi ielādes liki ar HDD RAID0 nav bijis ilgāks par patsmit sekundēm, varbūt portatīvajiem vai desktopiem ar mazjaudīgākiem CPU sistēmas ātrums palielinās .

Ļoti līdzīgā datorā kā manējais, ar AMD Black Edition CPU bija ielikts Kingston SSDNow V200+, 120GB SSD un teikt ka OS strādā ātrāk es nevarētu .

Faili gan pārsūtījās ātrāk, bet tas nav tā vērts .

P.S.

Man bieži liekas ka SSD diskus iesaka tie kuri paši tos nelieto .

Willis
    Participant

Par CPU cooleri, man pašlaik AMD proci dzesē Cooler Master Hyper … neatceros kāds konkrēti ventilators, tikai tam ir noņemts oriģinālais Cooler Master ventilators un uzlikts Akasa APACHE kurš dzesē redeles daudz labāk, tikai ne par to ir stāsts, es gribētu lai CPU Cooleris dzesētu CPU ar gaisa plūsmu pa taisno uz CPU, pie reizes dzesējot plati un kondensatorus .

Varbūt es kaut ko arī CPU dzesēšanā līdz galam nesaprotu ..

Anonīms
    Neaktīvs

Neko tu nesaproti.

Jaunzems
    Participant

Es jau sen esmu sapratis, ka tavus komentārus lasīt ir bezjēdzīgi. Ja 1995. gadā tie būtu kaut nedaudz relevanti, tad tagad tu izklausies pēc tantukām no Ä€genskalna tirgus.

Quote:

Nelietoju un netaisos bezjēdzīgi tērēt līdzekļus 2 – 3 x gadā mainot diskus

Cietni (it īpaši zaļo), nepareizi lietojot, var izlietot tikpat ātri, un SSD mūžs tāpat ir tikpat garš vai pat garāks nekā tagadējiem HDD. Ļauj man tev kaut ko parādīt. Š is ir mans SSD,

[img]https://i.imgur.com/v90X5.jpg[/img]

un šis ir tā prognozētais mūža ilgums.

[img]https://i.imgur.com/YxycI.png[/img]

Willis
    Participant

Palasīju par Cooler Master Hyper 212 EVO atsauksmes un salīdzinājumus Jaunzemam par Cooler Master Hyper 212 EVO ir pilnīga taisnība, price/performance ziņā tas ir viens no labākajiem CPU cooleriem .

Pavisam biju aizmirsis, 🙂 manā kastē ir gandrīz tāds pats .

zeno
    Participant

Forša jau diskusija bet kādēļ autors uzdod jautājumu par kautkādu ekonomiju ja visi ieteikumi tiek ignorēti? Nē, nevar neko dabūt lētāk ja Tu gribi tik pat krutu RAMu un PSU un procesoru. Izmet disku lasītāju, winows var arī no flasha uzinstalēt.

Willis
    Participant

Nekas netiek ignorēts, vienkārši es zinu ko es no datora gribu .

Esmu izmetis DVD+/-RW, ielikšu savu veco, spēles ir arī uz diskiem,

izmetu abus HDD, tie vēl ir pietiekoši jauni,

izmetu CPU cooleri, ja temperatūra būs mazliet par augstu, piepirkšu klāt vai izmantošu savu veco Cooler Master .

Man ir jautājums, ar ko atšķiras GigaByte GA-Z77X-D3H un Asus P8Z77-V LX ? Te var mazliet ietaupīt, Asus plate ir lētāka .

Un visbeidzot, par cik es nepērku visas sistēmas dzelžus uzreiz vienā veikalā, varbūt es varu pirkt katru detaļu citā vietā ?

Jaunzems
    Participant

Iesaku darīt tā – piemēram, dateksā sakomplektēt datoru (tur ir vislabākais UI) un tad salidzini.lv meklēt labākos piedāvājumus.

WordPad
    Participant

Quote:

Man ir jautājums, ar ko atšķiras GigaByte GA-Z77X-D3H un Asus P8Z77-V LX ? Te var mazliet ietaupīt, Asus plate ir lētāka .

https://i.imgur.com/0KkpV.png

usins
    Participant

Vislētākais ir tā: Atver IK pa 30ls laikam, darbības nozare IT un Datori. Reģistrējies ACME vairumtirdz. bāzē, un ņem preci.. tur PVN nav jāmaksā, kad pērk un atstā uzņēmuma vajadzībām dzelžus…. 🙂

1. ieguvums: pa mazumtirdz. cenām

2. nav uzcenojums

3. nav PVN (22% no cenas)

Willis
    Participant

Paldies par ieteikumu. Es tā arī izdarīju, visi labākie piedāvājumi izņemot videokarti nāk no http://www.1a.lv veikala, tikai videokarte ir nopērkama par 11,55.Ls lētāk http://www.PC.lv veikalā .

Willis
    Participant

Nevaru tik bieži pirkt uz firmas rekvizītiem datorpreces .

ruukjis
    Participant

Aš jāpiekrīt Jaunzemam – tu par kādiem pieciem gadiem atpaliec, ne tikai neko nejēdz par SSD, bet arī neko nesparoti no Win7 swap darbības.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā