Iznācis Firefox 22 ar nozīmīgiem jauninājumiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Iznācis Firefox 22 ar nozīmīgiem jauninājumiem

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Visā pasaulē jaunāko Mozilla pārlūka Firefox 22.0 laidienu uzskata par īpaši nozīmīgu, jo tanī parādījušas vairākas izstrādātājiem un lietotājiem būtiskas lietas. Kā pirmo var minēt WebRTC (Web RealTime Communication) atbalstu, kurš tagad ieslēgts noklusēti. WebRTC ļauj radīt tīmekļa lietotnes ar integrētiem audio vai video zvaniem bez jebkādu spraudņu vai palīgprogrammu lietošanas. Līdz šim platforma darbojās vienīgi uz Google Chrome. Savukārt Microsoft taisa savu ekvivalentu CU-WebRTC. Lietot Googles kodeku VP8 Redmondai galīgi nav pieņemami.

Otrs būtiskais jauninājums ir Javascript apakškopas Asm.js atbalsts. Š is instruments tik spēcīgi paātrina uz JS pārkompilēto C un C++ lietotņu izpildes ātrumu, ka rodas iespēja spēlēt 3D CounterStrike tipa utml. spēles tieši pārlūkā pieklājīgā ātrumā. Katrs par to var pārliecināties BananaBread demo versijā. Līdz šim šāda veida programmas uz pārlūka darbojās ap 5 reizēm lēnāk par natīvajām versijām, bet, pateicoties Asm.js, palēninājums vairs nepārsniedz 2 reizes.

Pilns jaunievedumu un izmaiņu saraksts – šeit

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mIYmxPdtsl4[/youtube]

Aldis
    Participant

Super.. atjauninos.. 🙂

Palaidu šo spēli uz 21.0 – raustījās, un pat vienu brīdi uzmeta [stop script]

atjauninājos, spēle tiešām iet. 🙂 Un vairāk līdzīga tomēr Quake, nevis CS.. :] C.S. ir salīdzinoši lēnāka spēle. 🙂

Espumisan
    Participant

Š is atjauninājums diez vairs nemetīs [stop script] ???

garaisezis
    Participant

hmmm, man ir tikai 21.0 versija pieejama

[img]https://content3-foto.inbox.lv/albums/g/garaisezis/16-09-2009/Screen-Shot-2013-06-28-at-11-30-38-AM.sized.png[/img]

labojums…

ir gan, laikam vienu pēc otra secīgā kārtībā jāatjauno jeb uzreiz no mājas lapas jāvelk jauns

ruukjis
    Participant

Nu ja, nu ja un tas kas tev tur lejuplādejas ir IE plugins… doooh.

Aldis
    Participant

Man vairs nemet…

Vakar laptopam nobira flash, bet tas karas ik pa laikam vienalga kur palaiž.. 🙂

Izskatās tiešām pārstrādājuši javascript renderāciju – tā lai nemet tos brīnumus laukā, un nesabremzē visu pārlūku.

shadow118
    Participant

es tikko kā atjauniju, man ar rādija 21, kaut gan itkā atjaunoju no tā paša 21, tad uzspiedu F5 un parādija, ka tomēr ir tas 22

Aldis
    Participant

Un vēlreiz, paskataties zem versijas nummura to uzrakstiņu.. 😛 😀

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?