Iznācis Firefox 8.0 Final

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Iznācis Firefox 8.0 Final

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kā jau pēdējos laidienos ierasts, jaunais Firefox 8.0 iznācis nedaudz pirms termiņa. Pēc izstrādes laika grafika tam vajadzēja būt gatavam ne ātrāk kā rīt. Mājaslapā relīze vēl nav iekļauta, bet to var dabūt, piemēram, šeit.

Būtiskākais jaunums ir aizsardzība pret nevēlamiem add-oniem, kas dažādu rīkjoslu jeb taskbaru u.c. veidā nereti tiek uzspiesti pie dažu programmu instalācijas. Viss, kas šādā veidā nonāks pārlūkā, noklusēti būs deaktivēts. Lietotājam tiks piedāvāts pašam ar rociņām aktivēt viņam vajadzīgos add-onus. Pēc nākamās atjaunināšanās (resp. uz Firefox 9.0) atkal vienu reizi tiks atgādināts par nepieciešamību izvēlēties uz ieslēgt vajadzīgos paplašinājumus. Tātad vismaz pa šo taciņu kaitīgajai un liekajai programmatūrai būs ceļš slēgts.

Meklētājā pievienots Twitter, daudzo tabu cienītājiem paredzēta izvēles iespēja pie FF starta ielādēt nevis visus pagājušās sesijas tabus, bet gan biežāk lietotos. Tas samazinās pārlūka startam nepieciešamo laiku. Pilns jaunumu pārskats – šeit.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ff80_1.jpg[/img]

TrakaisKursis
    Participant

Vairs nelietoju šo noputējušo opensource “dārgakmeni” …

Aldis
    Participant

baigi…. man virsū ir 6.xx kas bļaustās pa 7.01 (vismaz vakar) un te jau 8.0… 😀

P.S. – pašreiz sēžu caur chrome, un pat sāk iepatikties dēļ ātrumā, dēļ visa cita, tomēr FF.

Garinsh
    Participant

Izmantoju gan Chrome, gan Firefox. Vienā viss salikts darba vajadzībām, bet otrā personīgajām. Izmantotu tikai vienu, ja varētu. Neesmu gan pētījis, bet varbūt kādam ir zināms par tādu kā profilu maiņu ar vienu klikšķi, kad nomainās visi bookmarki un logini? Kaut kad iepriekš šeit pat, notepadā, lasīju par tādu iespēju iekš Chrome, bet tad tā funkcija vēl nebija gatava.

BlackHalt
    Participant

@Garinsh Firefox ir tāda komanda (var palaist paralēli ar citu profilu):

firefox -no-remote -P “cits_profils”

Wuu
    Participant

Forši, lejuplādes links, ved uz 12kb failu uz kuru Avira lamājas. Kamēr officiālajā lapā nebūs, GTFO

WerNeo
    Participant

Š odien tieši updeitoju uz sava linukša (no 3,6 versijas). Š ī pēkšņā “politikas” maiņa un jaunu FF versiju laišana “steriem” gan nedaudz smīdina.

Stat1CX
    Participant

Wuu nezinu gan kur tu izrāvi to 12 kb failu, man links ved uz 14.1 MB lielu FF setup failu. Vai tik tavā kastē nemitinās kāds zvēru dārzs, kurš redirektē uz inficētām lapām.

Arcis
    Participant

Es arī jau kādu pus otru gadu jau kā esmu nomainijis firefox pret chromi un šobrīd jau vairs nav ne mazākā interese mēģināt pāriet apakaļ. Neatceros ar kuru tieši versiju, bet firefox nedaudz pievīla, ka sāka bremzēt un kļūt lēnāks, kā arī bija kaut kādas citas problēmas vēl un tāpēc pārtraucu to lietot.

grisha
    Participant

Bija Susei liidz atskreejusi beta versija, tik pat aatri pazuda. Ir atklaats IceCat , kas tas pats Firefox it ka ir, bet mazliet apgraiziits. Peec Htop raadiijumiem, izskataas ka vinjsh sadala resursus kaa Chrome.

Skjiet arii ka straadaa raitaak.

KristoZ
    Participant

Intereses pēc arī es pamēģināju – man ir tāpat kā Wuu – uzspiežot:

Code:

http://www.top10download.com/?dl_id=3271

lejupielādē failu it kā ar īsto instalācijas nosaukumu, bet uz 12KB. Izlaidu caur online skeneriem – it kā nekādus mošķus neatrada. Ja provē vēlreiz saglabāt failu no tās pašas saites – un pārrakstīt 12KB-īgajam, tad sāk lādēt visus 14MB. :}

Vēl arī var saglabāt no tās pašas saites, bet ar citu nosaukumu – tad tā lieta aiziet.

No Chrome tādi pekstiņi gan nav. 😕

Vēl interesanti arī, ka viņi ir noņēmuši lasīšanas tiesības no oficiālā Mozilla ftp servera:

ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/8.0/win32/en-US/

P.S.

Linukša “tarbumbas” un mac-failus gan var lejuplādēt tik, cik uziet.

Stat1CX
    Participant

Hmm, ar hromu mēģini hotj 10x, viss lejuplādējās kā vajag.

Imhoteps
    Participant

Retārdu pārlūks retārdiem

Opera indahaus! Chrome alzo!

Wuu
    Participant
    WerNeo
    Participant

Imhoteps. Jautāšu tikai vienu, vai patiesi Tu tā arī uzskati un patiesi “stāvi un krīti” par vienu pārliecību?

Imhoteps
    Participant

Esmu galējību cilvēks. Vai nu ir, vai nu nav. Hroms un Opera – IR, FF un IE – NAV!

P.S. Par traku esmu piedzieries. Eju gulēt. Visiem biedriem patiess sveiciens! Mīlu jūs visus!

WerNeo
    Participant

Mēs Tevi arī mīlam. 🙂

Ralfie
    Participant

Dīvaini, ka par safāri neviens nekrīt un neceļās.. 😀

starpcitu Imho.. FF rullz un Opera ats*kā IE..

Evers
    Participant

Esmu Hromētā fanāts, taču viena lieta Hromam gan pamatīgi kaitina. Saklikšķinot vērties vairākus tabus vienlaikus, pietiek tik ar dažiem smagnējākiem un pārlūks paliek nelietojams, nevar paritināt, viss sāk pamatīgi bremzēt, būtībā jāgaida kamēr visi tabi līdz galam ielādējas. Ne uz Operas, ne uz Firefox, tāda problēma neeksistē, nekas nebremzē – lādē un tekstu jau var raiti ritināt, kamēr attēli, flashi & crap vēl nav ielādējušies. Roku vaina nebūs. problēma nav man vienīgajam, daudzi lietotāji sūdzās par to jau no vecām <10 versijām, bet vēl aizvien nav izlabots.

dzhonsons
    Participant

Jo Safari vispār neviens neizmanto 😀

Par O un IE gan tu maldies :>

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?