Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Iznācis Ubuntu 13.04
Ubuntu 13.04 uzskatāms par pārejas versiju vienotai Linux sistēmai datoriem, planšetēm (Ubuntu Touch) un viedtālruņiem. Š obrīd vēl ir atšķirības dažādās versijās, bet sākot ar Ubuntu 13.10 – operētājsistēma būs vienota visām ierīcēm.

Jāievēro, ka sākot ar Ubuntu 13.04, Canonical līdz 9 mēnešiem samazina savu laidienu atbalsta termiņus. Kā iemesli tiek minēti zemais pieprasījums ilgtermiņa atbalstam un elastīgāka kompānijas taktika, jo vairs nebūs jātērē resursi novecojušu distributīvu atjaunināšanai. Arī no Wubi instalatora Canonical ir atteicies.
Īss ieskats grafiskajos jaunumos:
[youtube]
Pilns jaunievedumu saraksts – šeit
Un vēl lielāka bremze rodas, kad tos 40gb mēģina ieimportēt Shotwell uz windows ar Picasa tādas problēmas jau atkal nav. Izskatās, ka vai nu ext4 vai Ubuntu netiek galā ar daudzajām failu operācijām. Kaut gan z servera nav bijušas tādas problēmas un tādas datu bīdīšanas.
* Iznāk ubuntu 13.04
* Iznāk beidzot l4d2 uz linux.
Jācer kad vēl kautkas labs notiks. 😀 xD
>ubuntu
>labs linux
Korporatīvs lietotājs sajuks prātā kas un kā.
3D linux atbalsta un 3D nav nekas jauns tur,
bet spēles, kas varētu būt mazāk zināms, tad viņi jau sāk daudzas atbalstīt, jo steam sācis kustināt to visu jau kopš vasaras, un veco labo kontriņu tur jau labu laiku var raut…
Tas ir tikai loģiski, ka sākot izplesties ubuntu tiek atjaunots un kādu laiku tas tā būs līdz viss nostabilizēsies…
Ja gloabāls apdeits ir 1x pusadā, tad admins var sajukt prātā 🙂
Jau kādus 6-7 gadus jaunās Ubuntu versijas tiek izlaistas reizi pusgadā – aprīlī un oktobrī.
Pastāstīsi, ko tieši es esmu palaidis garām ar pēkšņi biežāk izlaistām versijām?
Cik man zināms, korporatīvie lietotāji un viņu admini ir galvenā LTS laidienu mērķauditorija – tās tiek izlaistas reizi 2 gados.
Preses relīzes