Iznācis Ubuntu 13.04

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Iznācis Ubuntu 13.04

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

“Visātrākais un vislabāk vizuāli noslīpētais no visiem līdzšinējiem Ubuntu” – tā jauno laidienu Raring Ringtail komentēja Canonical. Laidiens uzrādīja par 40% mazāku ielādes laiku galda sistēmās Acer Veriton ar Intel un AMD procesoriem, aizņem par 50 MB mazāk RAM, samazināts ISO atlējuma apjoms un paaugstināta energoefektivitāte.

Ubuntu 13.04 uzskatāms par pārejas versiju vienotai Linux sistēmai datoriem, planšetēm (Ubuntu Touch) un viedtālruņiem. Š obrīd vēl ir atšķirības dažādās versijās, bet sākot ar Ubuntu 13.10 – operētājsistēma būs vienota visām ierīcēm.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_440_7f1e2_1.jpg[/img]

Jāievēro, ka sākot ar Ubuntu 13.04, Canonical līdz 9 mēnešiem samazina savu laidienu atbalsta termiņus. Kā iemesli tiek minēti zemais pieprasījums ilgtermiņa atbalstam un elastīgāka kompānijas taktika, jo vairs nebūs jātērē resursi novecojušu distributīvu atjaunināšanai. Arī no Wubi instalatora Canonical ir atteicies.

Īss ieskats grafiskajos jaunumos:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Gd8LShbq1SE[/youtube]

Pilns jaunievedumu saraksts – šeit. Turpat arī visu Ubuntu versiju lejuplāde.

usins
    Participant

Jau tiek lejupielādēts. izrakts HDD, kur tiks testēts 🙂 Redzēs kā būs

cesedy
    Participant

Labprāt pārietu uz šo, tik žēl atteikties no spēlēšanas un 3D izmantošanas. Tiklīdz linux atbalstīs šos, tad uzreiz pāriešu.

piwchix
    Participant

Ir ļoti ievērojami uzlabota ātrdarbība, ļoti lielisks pirmais iespaids.

usins
    Participant

meh… joprojam rīstās, kad kopē lielus failu masīvus. pabīdīju savu 40GB bilžu kolekciju, PC ar quad core un 8GB RAM rīstās… pie visa vainiga ext4 failsistēma. HDD ir normāli un pasvaigi, jo uz Win8 šāds gļuks nenotiek. Zēl gan. Bet nu steam ir, spēles ir. var testēt. Ir bijuši jau pāris kļudu paziņojumi un tie jau nodoti tālāk gudriem izstrādātājiem. Man gan nepatīk, ka tik bieži laidīs ārā jaunas versijas. Tas nozīme, ka mobo ar būs jāpārpūš ik pa 9 mēneši?

BlackHalt
    Participant

Kā Tu tos failus kopēji?

usins
    Participant

kā normali cilvēki to dara, ctrl+c un tad vajadzigā logā ctrl+v bez terminala bez papildus softa.

Un vēl lielāka bremze rodas, kad tos 40gb mēģina ieimportēt Shotwell uz windows ar Picasa tādas problēmas jau atkal nav. Izskatās, ka vai nu ext4 vai Ubuntu netiek galā ar daudzajām failu operācijām. Kaut gan z servera nav bijušas tādas problēmas un tādas datu bīdīšanas.

overnixs
    Participant

Foršas aprīļa beigas.

* Iznāk ubuntu 13.04

* Iznāk beidzot l4d2 uz linux.

Jācer kad vēl kautkas labs notiks. 😀 xD

cesedy
    Participant

Ja man uz Windows Steam ir L4D2, es varu spēlēt viņu uz Linux, vai arī man jāpērk vēlreiz?

Jaunzems
    Participant

>ubuntu

>labs linux

Evers
    Participant

Noteikti nē.

cesedy
    Participant

Noteikti nevarēšu spēlēt uz Linux, vai noteikti nebūs jāpērk?

nevertell
    Participant

Noteikti jā. Viss, kas no tava Steam library ir spēlējams uz linuxa nav jāpērk divreiz.

jonjs
    Participant

Klasiskais Ubuntu ar Unity ir atsitis vēlmi lietot klasisko Ubuntu (Lai gan 10.04 klasiskais laikam ir pēdējais klasiskākais no klasiskākākajiem un labākajiem Ubuntu distributīviem). Mans favorīts ir Kubuntu 12.04. Tagad gan rakstu no Win7, bet tikai tādēļ, ka nenormāli patīk BattlefieldsBC2. Visā pārējā laikā sēžu uz Kubuntu.

nhojder
    Participant

Pie velna ‘buntus, ir kādam jau gatavs risinājums, kā Unity Web Player uz linuxa palaist?

Triggers
    Participant

Nu nez, tie apdeiti jau ir par biežu.

Korporatīvs lietotājs sajuks prātā kas un kā.

NoOorZ
    Participant

Nu tu i pateici 😀

3D linux atbalsta un 3D nav nekas jauns tur,

bet spēles, kas varētu būt mazāk zināms, tad viņi jau sāk daudzas atbalstīt, jo steam sācis kustināt to visu jau kopš vasaras, un veco labo kontriņu tur jau labu laiku var raut…

NoOorZ
    Participant

Kad kaut, ko sāk attīstīt, tad arī updeiti ātri sarodas.

Tas ir tikai loģiski, ka sākot izplesties ubuntu tiek atjaunots un kādu laiku tas tā būs līdz viss nostabilizēsies…

Triggers
    Participant

Nu nezinu, nezinu.

Ja gloabāls apdeits ir 1x pusadā, tad admins var sajukt prātā 🙂

Viestartss
    Participant

???

Jau kādus 6-7 gadus jaunās Ubuntu versijas tiek izlaistas reizi pusgadā – aprīlī un oktobrī.

Pastāstīsi, ko tieši es esmu palaidis garām ar pēkšņi biežāk izlaistām versijām?

Cik man zināms, korporatīvie lietotāji un viņu admini ir galvenā LTS laidienu mērķauditorija – tās tiek izlaistas reizi 2 gados.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?