Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Iznācis Ubuntu Linux 11.04 Final
Kā jau zinām, ierastās GNOMES vietā tagad ir jaunā Unity “firmas” grafiskā vide. Tā kā pēdējā vēl nav kārtīgi noslīpēta, iespējami visādi darbības traucējumi – tā kā Ubuntu jaunumu cienītājiem tradicionāli iesakām kādu mēnesi pagaidīt, lai Canonical vismaz salabo lielākās kļūdas. Arī instalācijas grafiskā izvēlne ir atjaunināta, padomāts par tādu patīkamu sīkumu kā iespēju mainīt darbvirsmas ikonu izmērus (32-64 pix robežās).
Ubuntu 11.04 lietotājam var būt vajadzība veikt šādu-tādu specifisku konfigurāciju, kas uzlabos lietošanas ērtības. Par to ir labs materiāls ar bildēm portālā WELinux.ru
Ubuntu lejuplādes lapa – šeit

Novilku. Palaidīšu Live sesijā.
Xubuntu arī jāiečeko ar jauno 4.8.
*buntu pasaulē pilsoņu karš nepajokam. Marks dāsni iedēstījis strīda sēklu ar Unity 2D un Unity 3D, aber kur vēl Gnome 3, Gnome Shell, Gnome 2.32. Nu, mani tas īpaši neskar, cik nu lietoju Linux esmu KDErasts (vēl kopš 3. versijas). Daudzi tagad bēgs uz KDE. Vieglo DE piekritēji migrēs uz visdažādākiem WM.
P.S. Netbukā griežu mint-fluxbox-u kā prieks, tanī maziņajā aparātiņā vinda nav un nebūs.
P.S.
nu i gļukaina lapa te tagad 😮
draugiem.lv pase vispaar pēc ielogošanās atver vel vienu logu notepad.lv un piedāvā atkal ielogoties…
Nu neticu, ka šī problēma, ko nekad dzīvē neesmu novērojis Windows vidē, beidzot būs salabota linuxā.
http://www.sammynetbook.com/forum/threads/9067-(Sounds-like)-excessive-head-parking-on-Fedora-10
Š eit apgāžas tavs minējums, ka konsule nu jau vairākus gadus neesot vajadzīga. Vēl jau nāk visi audio gļuki par ko pēdējā laikā daudz dzird, atkal jāremontē. 🙂
Man atkal paveicās tādā ziņā, ka mans hardware uz to brīdi, kad sāku lietot linux štimmēja ar to kopā.
Vēlāk gan es sāku pirkt tādus dzelžus, lai ar Linux nebūtu problēmu.
Visās lietās ir savi plusi un mīnusi. Atzīšos te nesen nācās pāršūt savai Intel MB BIOS čipu. Lai cik tas neliktos dīvaini jeb slimi ātri uzliku Win 7 (hvz kas par versiju) pāršuvu BIOS un uzliku atpakaļ KUBUNTU :()
Jo caur linux BIOS apdeitus taisīt ir grūtāk (vismaz priekš manis), kā pārlikt visu sistēmu.
Tā arī dzīvojam XD Noteikti, ka tauta smiesies ilgi 🙂
nelabo
Nav vērts strīdēties ar windowzistiem – jūs linuxistus novelkat stulbuma dueļos līdz pilnīgai p*kaļai un tad uzvarat ar savu ilggadējo pieredzi tajā … pat konsoli nemāk pareizi uzrakstīt [kas arī attiecīgi nepārsteidz, ka to arī ne atrast, ne lietot pat šimpanzes līmenī neprot], lol, tas vien liecina par kaut ko … 🙂
Tas tā, novērojums no 50 pret 50 Win un Linux lietotāja puses.
Konsole ir viens jo jaudīgākiem un iespējām bagātākiem lietotāja un OS saskarsnes instrumentiem, pie tam visdziļākajā līmenī. Ar konsoli var daudz un uzreiz, ko neviens GUI instruments nespēj. Salīdzinājumam, windows komandrinda tāds nožēlojams konsoles surogātinstruments viens ir. Windows admini gan saprot konsoles spēku pat iekš logiem.
Novēlu komentāra autoram ar laiku atklāt visu konsoles potenciālu, tiesa, mazliet jāpamācas. Slinkums jau ir cita uopera.
Nebūtu jāpārinstallē linuxis.