Iznākusi Ubuntu 12.04 LTS pēdējā beta versija pirms fināla

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Iznākusi Ubuntu 12.04 LTS pēdējā beta versija pirms fināla

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Canonical šodien laidis klajā 2. beta versiju pirms Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) fināla, kurš plānots 26. aprīlī. Vairāk nekādu oficiālu betu vai RC versiju nebūs. Kā atzīmē testētāji, atšķirībā no iepriekšējiem laidieniem šoreiz betas tikpat kā nelago, un ir lietojamas arī produktīvam darbam. Tas dod cerību, ka jaunais Ubuntu atgūs lietotāju uzticību un savas pozīcijas Linux distributīvu topā.

Jaunums ir paildzinātais LTS versijas atbalsts, kurš līdzšinējo trīs gadu vietā nu būs pieci. Protams, 5 gadi Linux pasaulē ir vesela mūžība, bet ja Ubuntu tiks lietots kādā birojā rutīnas darbam, svarīgāka ir drošība un stabilitāte nekā modernās fīčas un bling-bling efekti.

Īpaši jāatzīmē pilnvērtīgo divu monitoru atbalstu; parādījusies arī iespēja ieslēgt logu “pielipšanu” displeja malai (lai puse loga nebūtu uz viena monitora, bet otra puse – uz otra).

Testētāji arī atzīst, ka Ubuntu sāk aizvien stiprāk vizuāli līdzināties Windows 7 – to sekmē arī Ubuntu programmatūras centra jauninājums: instalējot kādu programmu, sānjoslā parādās tās ikona ar animētu progresa indikatoru.

Vispārinot var teikt, ka salīdzinot ar iepriekšējo LTS, Ubuntu ir pārvērties līdz nepazīšanai.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ubuntu1204ltsscreenshot_1.jpg[/img]

Jaunākās izmaiņas, kas veiktas – var redzēt šai video:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_kzFrItCHOE[/youtube]

Par visiem jaunumiem sakarā ar Ubuntu 12.04 LTS var izlasīt šeit. 2. beta versijas lejuplāde – šeit. Sākumā bija domāts, ka Ubuntu 12.04 LTS vairs neizdosies izplatīt parastā CD apjomā, bet beigās tomēr to izdevies saspiest līdz 701 MB.

jonjs
    Participant

Izskatās, ka uz Laptopa 26. aprīlī likšu tomēr šo Ubuntu 12.04(jādod iespēja), uz stacionārajiem, lai pagaidām pagriežas vēl Kubuntu 10.04 un Ubuntu 10.04. Un tad jau redzēs, Kubuntu ar KDE manim tomēr arī tīk.

Viestartss
    Participant

Nu es ceru, ka nebūs iemesla vilties, jo kā pirms 2 gadiem uzliku 10.04 uz portatīvā, tā viņš tur vēl tagad darbojas. Darbojās ļoti labi, nav pat bijusi vajadzība pārinstalēt. Bet par Unity visnotaļ neviennozīmīgas atsauksmes ir lasītas, gaidu ar nepacietību. Un ja jau šo 2 gadu laikā Ubuntu ir mainījies līdz nepazīšanai, tad jau pēc atjaunināšanas vecākiem atkal būs iemesls papukstēt par to, “kurš atkal datoru sačakarēja, viss atkal izmainīts” 🙂

Un vēl – vai tiešām es šo 2 gadu laikā būtu palaidis kaut ko garām? Logu “pielipšana” ekrāna malai ir jau 10.04.

natolv
    Participant

Iemēģināju alfu jau, par spīti kakainajam unity(ar kuru gribot vai negribot būs jaaprod) tā bija ļoti stabila, pat biju nedaudz šokēts, laikam tik tiešām būs jāmet ārā mans 11.04 un jāliek 12tais… bet nu… ar laiku, ar laiku!

reGative
    Participant

Ja Ubuntu 12.04 izmanto to savu “firmas” Unity, tad vēl būtu jāpadomā. Mani apmierina Ubuntu 10.04, bet pēc gada jau nāksies meklēt ko citu. Būtu labi,ja viņi izmantotu Gnome3 (par to atsauksmes labas dzirdētas).

akms47
    Participant

Eh, mani iepriecina tas, ka nixi bīdās uz priekšu, bet kamēr nixi neatbalstīs progas, kuras man nepieciešamas, nejūtu vajadzību priecāties. var jau būt ka kādam pilnīgi pietiek ar to funkcionalitāti un pieejamo progu klāstu, kas nixiem ir tagad, varbūt kādam guru patīk komandrinda utt. Bet nah man lnux, ja es pat brīvajā laikā nevaru uz viņa samu mīļoto spēlīti uzraut, vai arī PS vietā man jāp…. t.i. jāmocas ar kokaino gimpu, par pārējiem aizvietotājiem nemaz nerunāsim. Protams, var strādāt komandrindā, lapas veidot notepadā utt. tikai nedomāju, ka pēc šodienas progresa būtu jāpi… t.i. jātgriežas akmens laikmetā, lai kādam pierādīu, cik tu esi kruts guru un māki papi.. t.i. pazaudēt savu laiku niekojoties nixos. Lai jums labi noiet, bet kamēr nixi nebūs kaut 98 wina līmenī, man šis prieciņš ir garām. Un mīts par to ka nixi ēd mazāk resursus PC’im ir tikai mīts. Mints, ko uzliku testa labad, lai uztaisītu biroja datoru ar open office, apēda vairāk nekā 98 wins, nahren man vajag zaudēt 2h laiku, lai panāktu to pašu, ko izdaru 1/2 h laikā.

Vēlu jaunu priekus mēroties ar krāniņiem, kurš kādu distru uzmočījis un kā nopi… nopēries jaunu progu uzliekot.

natolv
    Participant

Ja vien Tu ar PS nenodarbojies ikdienā, t.i. neesi kkāds grafikas guru, tad ar GIMP var izdarīt visu to pašu, ko ar PS, protams līdz robežai(webiem dizainu uzzīmēt u.t.t. – nekādas problēmas), cits jautājums, ja Tu to neproti!

Ja tu veido lapas notepad`ā, tad spriežot pēc tava intelekta, Tu esi idi***.

Jā, OO rij daudz resursu, bet nu – ir alternatīvas.

Arī es pirms linux lietošanas domāju, ka tas ir s***, bet tagad, ieslēdzot win un salīdzinot to pašu ātrdarbību, liekas, ka katra sekunde ir izmesta gaidot, kamēr win ielādē visu, ko man vajag, un ja gadās kāds palielāks projekts, tad par stabilitāti var aizmirst, biežāk nokaras kāds apps, kur kaut kas svarīgs tiek darīts un viss jādara no jauna…

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?