Izstrādātājs iznīcinājis «Flappy Bird»

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Izstrādātājs iznīcinājis «Flappy Bird»

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Vjetnamietis Dongs Ngujens (Dong Nguyen) naktī uz svētdienu, 9. februāri izvāca no Google Play savu populāro spēli “Flappy Bird” . Tomēr, tie, kuri paguvuši to lejuplādēt, var turpināt tēmēt putniņu. “Es atvainojos spēlētāju priekšā, bet pēc 22 stundām es izdzēsīšu spēli “Flappy Bird”. Es vairs to nespēju izturēt,” tvītoja Ngujens. Š o tvītu retvītoja pavisam 136,000 reižu, bet noskaidrot, kādas problēmas māc izstrādātāju, tā arī nav izdevies.

Flappy Bird sižets ir ārkārtīgi vienkāršs: lido putniņš, kurš lēnām slīd lejā. Pieskaroties ekrānam, var putniņu pacelt augstāk. Uz ekrāna parādās šķēršļi – zaļas caurules, un putniņš jāizvada caur tām. Katra šķērsota caurule = 1 punkts, bet pieskāriens tai nozīmē “Game over”. Arī grafika ir primitīva līdz neiespējamībai, un atgādina pirmās Mario spēles.

Tā arī nav skaidrs, kā šī superprimitīvā spēle kļuva populāra. Dongs Ngujens to uzrakstīja pāris naktīs jau 2013. gadā. Tad spēle mēnešiem marinējās programmu veikalos, kamēr janvāra beigās ne no šā, ne tā iekļuva pašās virsotnēs gan Google Play, gan App Store. Kaut arī Flappy Bird ir bezmaksas, izstrādātājs slavas periodā saņēma 50,000 $ nedēļā par reklāmu, ko tanī rādīja.

Internetā Flappy Bird ar reputāciju nevarēja lepoties. Daudzi uzskatīja, ka spēlei esot psihozes provocējošs efekts. Lietotāji sūdzējās, ka viņiem uznācis aptumsums un viņi dusmās sasituši viedtālruņus. Nonāca pat līdz baumām, ka ÄŒikāgā kāds nodūris savu brāli tāpēc, ka pēdējais šo apspēlējis Flappy Bird. Labi, ka šoreiz baumas neapstiprinājās.

Viens no pēdējiem Donga Ngujena tvītiem ir: “I can call ‘Flappy Bird’ is a success of mine. But it also ruins my simple life. So now I hate it.” Runā, ka viņš turpināšot darbu pie spēlēm. Bet neviens nezin, kas tās būs par spēlēm un kad iznāks. Pa šo laiku programmu veikali pieradušies pilni ar Flappy Bird kloniem, no kuriem atzīmējams atvērtā koda Clumsy Bird.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_440_46.jpg[/img]Avots

Quagmire
    Participant

Esmu spēlējis bet nekāda vēlme izšķaidīt telefonu nav radusies.

garaisezis
    Participant

50,000 $ nedēļā nav nemaz slikti…, man tas knapi gadā sanāk…. x53 mazāk

Aldis
    Participant

Es šo spēli biju novilcis lejā diezgan pasen, netiku tālāk par kādiem 10 šķēršļiem, un tā arī marinējās man viņa.. 😀 Līdz tagad kaut kad janvāra beigās sākās apjomīgs spams, ka šī spēle ir ļoti populāra, nodomāju – tiešām mistiski 😀

Dīvaini, ko tad šams nav varējis izturēt? Saradās daudz radinieki un draugi kuriem naudas problēmas vai kas? 😀 Tas jau neko neatrisina.. :]

Heh… esmu iesācis pāris elementāras spēlītes, pa vakariem pakodējoties, ekxperimentējot.. 😀 Jāpamēģina iebarot app-stori līdzīgi.. jo, ja nu aiziet? 🙂

LooNeY
    Participant

Kādā nedēļā? Tas bija daily ad revenue!

… 😛 nu es ar savu kāpostu ātri nopelnītu un iznīcinātu…. pēc gada, pusotra uzmaukšu v2 un atkal cilvēki uz šo iepriekšējo popularitāti un nogribējušies pēc kā ‘jauna’ un ‘svaiga’ atkal aizies izmisumā ar šo spēli… 😉 labs gājiens no džeka puses

Loading
    Participant

Nepaspēju ievērtēt šo daudz aprunāto spēli.

Foxsk8
    Participant

Galvenais iestādā adsence rīku priekš reklāmām, savādāk jau nekāda labuma nebūs 🙂

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?