Jauna datora salikšana

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Jauna datora salikšana

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Andron MacBeton
    Participant

1. Nu, man mamma nepērk kompjus un valsts iestādē nestrādāju.

2. Nespēja izdarīt darbu bez i7 nenorāda par izcilām smadzeņu spējām. Drīzāk otrādi.

cesedy
    Participant

Pa piečukiem strādājot vēl neko neesi nopelnījis? :o;(

ruukjis
    Participant

Ne no riepām tu ko jēdz, ne to kam Quadro domāts.

Andron MacBeton
    Participant

Es labāk prātīgi dzeru Zaļo marku un lietoju dāvinātu Note2, savā noplukušajā dzīvoklī, nekā esmu zaglīgs kuņasbērns valsts maizē! PN!

Andron MacBeton
    Participant

Kā tu nesaproti? Tas ir IZJŠªTÄ€M! Ieliku dārgāko videokarti – NU MAN IR LIELS (un melns) 😀

Visiem ir tā sajūta – REDZ ES NOPIRKU! ES I KRUTS TAGADÄ€S!

Ne1 jau nesajēdz, ka arī 15 gadīgai meitenītei var iedod žūksni naudas un viņa to notērēt pratīs.

Mūsdienās nevienu nepis ko tu proti uztaisīt vai saremontēt (kompju variantā optimizēt), GALNAIS NOPIRKT! Pa zagtu/izkrāptu naudu (ko sauc par nopelnītu).

Ne ar ko neatpaliek no tiem Cryptovīrusu taisītājiem.

cesedy
    Participant

“Prātīgi dzer” 😀 Tev smadzenes jau sen ir nodzertas un esi palicis par pilnīgu dauni.

albertino
    Participant

beton kad tev beidzot būs sieva un bērni 😀

Andron MacBeton
    Participant

Puišelīt, nejauc savus murgus ar realitāti.

m_janis
    Participant

Quote:

…lieku kopā jaunu datoru, bilžu (Lightroom, Photoshop) un nedaudz video apstrādei…

Cik nopietnā līmenī, ar ka’diem RAW bilžu izmēriem un kāda tipa video (FullHD, 4K) failiem (profesionāliem, ne mobilā, Hero, vai amatieru kameru) domāts darboties ?

Ja tas nav domāts augsta līmeņa TV un liela izmēra tipogrāfija prasību bilžu apstrādei, tad iecerētā komplektācija ir 3 x par nopietnu. 8 HDD ??? Kādam nolūkam ? Normāls disku komplekts ir šāds:

1. SSD – tikai unvienīgi sistēma.

2. Mazs bet ātrs SSD – tikai un vienīgi swap/pagging failam – netakarīgi no RAM daudzuma, jebkurš nopietns grafikas/video apstrādes softs izmanto pagging failu.

3. Liels (bet ar 2TB pilnīgi pietiek – “melnajam” materiālam.

4. Ar 1TB, pat 500GB pilnīgi pietiek, uz kura renderējas, saglabājas gatavā produkcija.

Quote:

…Biju domājis M2 diskā likt Lightroom katalogu,

Un tagad gribētu pamatojumu. Strādāju gan ar Lightroom, gan Photoshop, gan Premiere Pro – Lightroom katalogs ir uz tā paša HDD, kur apstrādājamais materiāls (bildes tikai RAW formātā – 20 – 40 MB katra) – neredzu problēmu.

Video karte – te ir dilemma – foto darbiem kvalitatīvāka bilde būs ar ko no Radeon plauktiņa, bet video apstrādei – Ge Force – ar maksimāli daudz CUDA korēm.

#Haiduk, nu vismaz nelien tēmās, par kurām sajēga ir apaļa nulle. Vismaz noskaidro, kam Quadro paredzētas, pirms virini muti.

#Betons arī varētu paklusēt – apstrādāsi profesionālu 4K video bez vismaz i7 ? Kaut gan – varbūt var pat ar P4, tikai gadu gaidīsi, kamēr norenderēsies 10 min materiāls :D.

Andron MacBeton
    Participant

Galvenais neaizmirstat Pegging failu… 😀

Crow
    Participant

Quote:

Video karte – te ir dilemma – foto darbiem kvalitatīvāka bilde būs ar ko no Radeon plauktiņa.

¿Чегобля?

Edit: ai, pareizi – tu tak mums esi tas vunderkins, kas var pēc skanējuma noteikt, kāda programma atskaņošanai tiek izmantota. Vairāk jautājumu nav.

ruukjis
    Participant

Tāds specs visās jomās, kas saistītas ar audio/video apstrādi, un tajā pat laikā tāds… lāpsta. Radeon plauktiņš… THE PIZÄ¢ETS. Tā pati herņa, kas ar audio playeri. Pastāsti man, kā cilvēks, kas nesaprot fundamentālus savas nozares pamatus, var dabūt šajā nozarē darbu?

Un kāda tev starpība kādi viņam diski? Ja var atļauties, lai liek kaut 20 SSD – tie noteikti nestrādās sliktāk kā tas ko tu piedāvā.

Laikam jāmet kauns pie malas un jāsāk meklēt darbs par kaut kādu devu, vai mārketinga direktoru… vai varbūt uzreiz tēmēt uz Mazmīkstā CEO sēdekli… Lai gan baidos, ka nesanāks, mans tuftas levelis, nav tik iespadīgs.

Crow
    Participant

Nu labi. Emmjānis noteikti domu dzemdējis līmes ostīšanas iespaidā, bet vismaz teorija tur apakšā ir. Runa gan ir par CPU vs GPU rendering, kur atšķirība daļā gadījumu ir fundamentālā floating point neprecizitāte. Teorētiski AMD varbūt to draivera līmenī to vairāk izķer, bet bez atsaucēm uz pienācīgiem avotiem tā tikmēr ir parastā tukšpļūtīšana.

Kas atteicas uz “pareizo” disku būšanu… 950 Pro QD32 random r/w ir tādi nežēlīgi cipari, ka tur pieci tādi emmjāņi varētu reizē darboties un vienīgā bremze būtu pats Mr. Pedālis. Vēl spēcīgāki uz paralēlo I/O no mirstīgajam pieejamajiem ir tikai Intel 750 un DC P3700. Vienīgā bēda ir, ka tas SSD var pēkšņi palidot (akurāt viens 750 man jau ir gadījies beigts – taisni acis uz kātiem) un tad pakāsta ir sistēma, materiāli un pats darbs. Therefore backups.

Haiduk
    Participant

Valters Pelns

Quote:

mazliet video apstrādei

m_janis

Quote:

video apstrādei – Ge Force – ar maksimāli daudz CUDA korēm.

tā izdzimteņa prāt – laikam “mazliet” nozīmē “3gp”, a Valtera prāt – pāris minūtes 😀

Zini vai mini!

m_janis

Quote:

#Haiduk, nu vismaz nelien tēmās, par kurām sajēga ir apaļa nulle. Vismaz noskaidro, kam Quadro paredzētas, pirms virini muti.

Crow
    Participant

Klau, jūs datuves neiznēsātie 3.14dā mīzēji…

…ai, nauvērc.

Andron MacBeton
    Participant

Cik debīli ir Naureļi no Rojas?

Tur tādā kā rūpnīca?

1 dzemde vai vairākas tos kropļus tur dzemdē?

Nedapistie kroplie kuņasbērni….

Andron MacBeton
    Participant

Tu nejoko ar pegging fail! 😀

ruukjis
    Participant

Quote:

…kur atšķirība daļā gadījumu ir fundamentālā floating point neprecizitāte. Teorētiski AMD varbūt to draivera līmenī to vairāk izķer…

Vai tu pats tam tici? 😀

Ja AMD prastu rakstīt draiverus, varbūt viņiem nevajadzētu rebrandot savus dzelžus pa trīs lāgiem…

akms47
    Participant

Nepiedalīšos profu karos. Aizsūtīju tev Valter PM.

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā