Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Jauna monitora iegāde
Situācija ir tāda.. Ir paredzēts iegādāties monitoru nelietotu/ lietotu. Lietots tiks ātrām un krāšņām spēlēm, filmām un sērfošanai netā.
Vērtēju primāros parametrus(datuve.lv atrodu sev to ērtāko meklētāju): izgaismojumu, paneļa tipu, reakcijas laiku, izšķirtspēju, kontrastu un izmēru- un sekundāros: gaišumu, ražotāju(dodu priekšroku acer, asus, hp- jo šķiet, ka šamējie ražo to kvalitatīvākā gala preci). Bez ergonomiskām niansēm un visa veida pievadiem domāju ietaupīt. Varbūt vienīgi energoefektivitāti var pavērtēt papildus.
Iznāk:
Izgaismojums- LED
Paneļa tips- IPS
Reakcijas laiks- 5mb(Black To Wlack)
Izšķirtspēja- 1920×1080
Kontrasts- 1000:1
Izmērs- 21.5
Gaišums- 250cd/m2
Un rodas problēma. Nav atrodams neviens modelis, kas atbilstu manis izvēlētajiem parametriem. Es neesmu izvēlējies to augstāko latiņu katram parametram un apsvertu arī ko jaudīgāku.
Tātad, lai kur es skatītos: acer.com, hp.com, asus.com- vienmēr tam atbilstošākajam modelim kas pietrūkst. Vai nu tas IPS vietā ir TN, vai nu 5mb Black To White vietā ir Grey To Grey vai ir 7mb Black To White. Hercus, es saprotu, ka aiztikt nav nepieciešams.
Viens no reālākajiem variantiem, šķiet būtu:
Varat izlīdzēt ar padomu? Un, teiksim, vai ar 5mb nav par maz, tāpat kā ar kontrastu 1000:1?
Dateksā jau ir rakstīts, ka tam monim ir lielisks kontrasts…dateks parasti nemelo 🙂 Tā jau labs monitors, bet
ja tev ir baigie dzelži kastē un maks atļauj, varbūt ņem 120hz minitoru. Pavisam cita lieta uzreiz spēlēs.
Un ar to 5ms par maz nebūs? Un saprotu, ka arī izvēlēties IPS TN vietā ir tā vērts, kaut vai mazā izcenojuma ziņā… Patlaban man ir standarta crt. Spēlēs itkā nekādas aizķeršanās, vienīgi sērfojot netā un rullējot lapu augšup un lejup viss ir tik saraustīts, ka acis var traumēt.
Par to raustīšanos – tas ir atšķirīgs uz dažādiem browseriem. Chromā ir saraustīts, Mozillā un IE ir viss tāds “plūstošāks”. Uz datoriem tā vienmēr ir bijis, uz mobilajā ierīcēm visam ir jābūt plūstoši gludam.
Rullēšana netā arī būs ātrāka kaut vai izšķirtspējas dēļ, ja ņem vērā, ka man patlaban jāiztiek ar 15″. :’)
Apskatīšu vēl dažus variantus ar papildinājumiem ergonomikas jomā un gan jau rezultāts būs apmierinošs.
Apskats:
Kas attiecas uz Acer – tas jau nu galīgi nav kvalitātes standarts. Pārējie vairāk vai mazāk ražo tik labu, cik labi tas maksā.
Par 8ms man ir šaubas, ka tik nebūs par lēnu…
Apskatījos to testu. Dells iznāk kā labākais- no contest.
Secinājums ir tāds, ka ne vienmēr ir būtiski +1 vai -1 ms, bet gan rezultāti kā tajā testā. Dell sasit ASUS ar 8ms>5ms labākā rezultātā bildēs.
Liels paldies!
Kas attiecas uz “response time”, ražotāji tagad norāda tikai G2G. Tas nav konstants, tas nav pat lineārs un tas vidēji ir krietni lielāks nekā uzrādīts. Ja nav izdevības novērot klātienē, jālūko apskati, jo cipari ir tīrākais false advertising.
Preses relīzes