Jauna monitora izvēle.

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Jauna monitora izvēle.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 41 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Logi
    Participant

Tātad,beidzot pienācis laiks aizstāt savu 6 gadus veco zvēru un iegādāties ko nedaudz mūsdienīgāku.Tā kā apskatot dažādu monitoru specifikāciju sapratu,ka no tā saprotu ļoti maz,devos uz šejieni.Tā kā ir dzirdēts,ka IPS paneļi esot sakarīgi,tad nu nolēmu lūkoties uz šo pusi.Tākā naudas summa ir stipri ierobežota (līdz ~130Ls),nolēmu skatīties uz LG pusi,jo ir vairāku lēti IPS modeļi.Datoru izmantoju pārsvarā HD filmām,dažkārt mēdzu arī kādu spēli uzraut (video GTX460 1GB).Domāju,ka jāņem būtu ar FullHD izšķirtspēju,kā arī LED apgaismojumu.Vēlētos,lai monitors nebūtu mazāks par 23 collām.Te nu mans variants:

https://www.dateks.lv/cenas/90/51544_lg_electronics_ips236v_pn_23_.php

Vai arī labāk ņemt kaut ko vienkāršāku? – https://www.dateks.lv/cenas/90/44940_philips_244e1sb_24_.php

Gribētu dzirdēt profesionāļu viedokli par monitora izvēli un kam visvairāk jāpievērš uzmanība,lai nopirktu kvalitatīvu mantu.

Evers
    Participant

Tīri uz specifikācijām skatoties, ja gribi IPS, tad tevis noskatīto LG modeli neņemtu, jo tikai 8 ms atbildes laiks, un tam otram vienkāršajam TN monitoram ir veco katodu lampu apgaismojums nevis LED. Tajā pašā veikalā skatoties, tavā budžetā iekļausies https://www.dateks.lv/cenas/90/55783_lg_electronics_ips231p_bn_23_.php . (LED / IPS / 6ms )

Tā jau tie IPS matricu ekrāni skaitās ahūna labi, bet rūdītiem geimeriem var nepatikt tas, ka tiem ir lēnāki atbildes laiki kā ar parasto TN matricu aprīkotiem, tāda paša gadu gājuma monitoriem. Straujās kustībās ar rūdītu aci var pamanīt ēnošanos.

Bet ja tu neesi izvirtis geimeris ar rūdītu aci, tad visdrīzāk, tu atšķirību spēlēs starp 2ms vai 6ms īpaši nemanīsi. Varbūt kļūdos, jo nav sanācis uz spēlēm testēt lielos ekrānus ar tieši lēnākajiem atbildes laikiem. Senāk uz 17″ 4:3 ar 6ms, spēles spēlēju, bet neko nepatīkamu neievēroju.

Logi
    Participant

Geimeris neesmu un nebūšu,tik pa reizi uzspēlēju kādu spēli.Tad sanāk tā,ka IPS matrica ar LED apgaismojumu būs man piemērotākais variants?Bet,ja monitoru pērku,tad uz gadiem 4-5 vismaz,jo nav vēlēšanās pēc garantijas beigām uzreiz mainīt.LG monitori kopumā ātri nemirst nost?

Garinsh
    Participant

Atšķirība starp 8ms un 2ms ir jūtama, bet ne tik ļoti, ka tas traucētu spēlēt vai vēl sazin ko. Protams, atkarīgs arī no monitora. Pats lietoju Dell monitoru ar IPS matricu un 8ms reakcijas laiku, tik šamais kaut kādu kustības nolīdzināšanas tehnoloģiju pielietoja. Rezultātā mans monitors attēlo pietiekoši precīzas krāsas skolas un darba vajadzībām, kā arī var uzraut kādu spēli pilnīgi bez problēmām.

Ja nemaldos, tad šis ir mans – https://www.dateks.lv/cenas/90/47747_dell_u2311h_23_.php Savulaik pa ~130Ls tajā pašā Dateksā ņēmu.

nevertell
    Participant

Pats lietoju u2311h, populārs modelis. Dell Ultrasharp monitori visi ir ilgdzīvotāji.

Spēles iet bez problēmām, filmas izskatās smuki. Neko citu piebilst nevaru.

samurajs
    Participant

Es taisni pirms dažām dienām nopirku Philips 232EL2SB par vēl lētāku cenu nekā Dateks’a 101 Ls 🙂

Nav ne vainas. Īpašs pluss: ir iebūvēti skaļrunīši. Bez tā, kas uzrādīts lapā, vēl ir HDMI pieslēgvieta.

Kāpēc šitie tik lēti? Ražoti tepat Polijas Philips televizoru rūpnīcā, un nonāk LV bez starpnieku varzas.

Wuu
    Participant

Kā ar skata leņķi un gaišumu? Melnā krāsa ir spilgta?

Evers
    Participant

teorētiski, tad tam vajadzētu būt ideālam, varbūt tik hdmi vēl varētu būt. Par LG, grūti spriest, katrā ziņā daudz kvalitatīvāki par BenQ mēsliem ir. Vienam gan nesen nācās sūtīt pa garantiju vienu pajaunu LG, bet tā īpaši neesmu manījis ka dikti birtu nost, darbā arī vairāki mazie LG platekrāni šur tur ir uzlikti, bilde laba, turās labi.

Creep
    Participant

Pavasarī paņēmu šitādu:

https://www.aoc.com/minisite/luvia/main.swf

(24″). Nevaru sūdzēties. Patīk dizains (kaut arī vairumā gadījumu tādām lietām uzmanību nepievēršu), skata leņķim nav ne vainas. Par krāsām runājot: nav man rūdīta acs un neesmu izlepis, tāpēc visi monitori liekas daudzmaz vienādi, tāpēc nespēšu atbildēt par krāsām.

EDIT: aplūrēju, laikam vairs nav tāds pārdošanā.

msh
    Participant

Kas tad sešus gadus vecam monim vainas – CRT, kurš pārvērties par blāvu miglu bildi?

Logi
    Participant

Nav,nav CRT.Vecs AG Neovo LCD 17 collīgais,kuram jau pikseļi sāk mirt pa mazītēm un izmērs ar jau jūtami pa mazu.

msh
    Participant

Nu jā, tāpēc arī sūdus nevajag pirkt. Kad vajadzēja moni, sasodītajā cash generator paņēmu šitento astoņarpus gadus veco latvijas gāzītes flatroniņu, jo pārējie bija mazi bezfirmas platekrāna sūdi, jo normālam brendam vajadzētu būt normālam – it kā arī nav par ko sūdzēties, vienīgi trīs angļu mušas starp apgaismojumu un matricu salīdušas un vienā stūrī nesaredzama ēna no kaut kā iemetusies. Ja kāds var piedāvāt par sakarīgu cenu vēl vienu Flatron 782LE normālā stāvoklī, laipni lūdzam, gribu vēl vienu šitādu.

samurajs
    Participant

Gaišums tāds, ka žilbina acis. Ar lampu monitoriem nekādi nav salīdzināms. Skata leņķis un melnās krāsas tīrība sūdzības neraisa.

nevertell
    Participant

A mošk nevajag kakāt blakus monitoram ? Nu, lai mušas nelido ?

Vai arī taupības nolūkos apvieno istabas ?

msh
    Participant

Kādas taupības? 😀

nevertell
    Participant

Nu lab, ne taupības, bet žmodzības :>

Nu piedod, vajag man žulti izliet.

Wuu
    Participant

S*ds ar monitoriem, man kā divas dienas Bf3 beta atslēga ir pienākusi un es to atklāju tikai tagad, kad erly acces ir beidzies.

migors
    Participant

Pats es lietoju 24″ samsungu BX2431. šobrīd ir pieejams te par 134 ls https://www.dogmar.lv/?sec=inside&sub=1051&id=370555

23 šobrīd liekas jau pa mazu, ja tagad pirktu tad jau 27-30 collas, bet šis monis ir ļoti labs.

un te ir līdzīgs m79: https://m79.lv/samsung-24-class-350-250cdm2-mega-dcr-2msgtg-17016-ls24a350hsen_90526.html

usins
    Participant

benq moņiem nav ne vaina, un lēti ir. Pats lietoju 24″ mazulīti. vineīgi dabūju pa 90ls…. sanāca no bāzes pa taisno (nelatvijā) bet ir garantija 😀

Evers
    Participant

Painteresējies par kopējo statistiku, normālā bodē tev ar ieteiks da jebkādu citu ražotāju nevis benq, vecie pirms 5 gadi nopērkamie 4:3 bija tiešām labi, taču jaunajiem bieži nomirst barošana un ir citi gļuki – vienu jaunu paņēmu darbā reiz, jo vajadzēja steidzīgi un nevarēja neko citu dabūt, uzreiz jaunam sāka raustīties- mirgot krāsu siltums.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 41 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā