Jaunas videokartes izvele.

Sākumlapa Forumi Hardware Video un Audio Jaunas videokartes izvele.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    kochinsh
    Participant

Tatad ir doma iegadaties jaunu videokarti, tapec ludzu padomu, kada deretu vislabaak.

Uzreiz jau pieminu, ka esmu gandriz absoluti neizglitots sajos jautajumos, ta ka jau ieprieks piedodoiet par stulbiem pretjautajumiem un nepilnigu informaciju.

Sobrid ieksha ir:

CPU Intel Core Duo 6300@ 1.86 Ghz

1.86 Ghz,

RAM 1GB

GPU shobriid ATI x1600Pro 256MB, 128 bit,PCI slots

Baroshanas bloks 400W

Shobrid ar esosho videokarti 1080p filmas kjeraas, ta pat kaa krutaakas speles, gribeetos to labot.

Velamaa cena butu lidz 70 Ls, varbut nedaudz vairaak.

Plus veel jautajums- vai ari baroshanas bloks nav vajadzigs jaudigaks.

Ir vel vieta matesplatee vel vienam DDR2 RAM.

Vai ari procesors ir vajadzigs jaudigaks?

iKey
    Participant

Tā, jau pašam procim ir biki tieva zarniņa jaunākajām spēlēm uz max settingiem (ja esi spečuks IT lietās, tad vari uzdzīt uz 2.0)…

diemžēl man ir ko grūti ieteikt ar videokartiņu, jo esmu ā tē ī piekritējs, un sāksies kašķis starp ā tē ī un envidija piekritējiem.

vēl vari piemest RAM klāt (tik cik budžets un blats veikalos atļauj)…

Bet uz tagadējās komplektācijas vari izmantot CoreCodec, lai varētu skatīties 1080p filmas bez problēmām (kaut gan neredzu jēgu tam lieki aizbāzt HDD)

Faust
    Participant

Jā, ko līdz pērc jaudīgāku videokarti, tā arī barošanas bloks jāskata līdz. Un ja vēl piemestu vēl vismaz 1Gb rama, par procesoru es nesatrauktos.

https://www.dateks.lv/cenas/25/40632_xfx_radeon_hd4850_512mb_gddr3.php

iKey
    Participant

Biedri Faust, to kartiņu arī gribēju ieteikt viņam, bet negribēju sākt kārtējo kašķi.

RAM paplašināšana būs manāma…

kochinsh
    Participant

un cik jaudigs baroklis butu vajadzigs, lai pavilktu shadu videokarti plus parejo sistemu, ja ir viens hdd?

aoma
    Participant
    Faust
    Participant

Kartes ražotāja mājaslapā rakstīts, ka vismaz 450W jaudīgam baroklim jābūt. Bet ja es pirktu jaunu, ņemtu kkur 550W.

Evers
    Participant

Muļķības! Š itās prasības pēc jaudīgiem barokļiem ir stipri pārspīlētas. Principā mārketings, lai tikai visi skrietu un pirktu jaudīgos barokļus.

HD4850 pēc specifikācijām ēd apmēram tkpat cik nv GTS250. Konkrēti ir paziņam kompis ar visiem standarta pričendāļiem, core 2 duo procesoru un 420W barokli. Var spiest laukā velnu, bet jaudas nepietrūkst, strādā kā puķīte. 🙂

Lai gan cenas starpība starp 450W/500W/550W ir visai niecīga, lai nepaņemtu niknāku, elektrību jau tāpat ēdīs tikai tik cik reāli vajag, galvenais jēdzīgu šķirni paņemt. Ja vecais ir kādi 400-450W, tad gan uzreiz nav vērts skriet pēc jauna barokļa pat nepārliecinoties.

P.S. Priekš Duo Core ar 1GB RAM tērēt 70 Ls par HD4850 ir muļķīga naudas šķērdēšana, tur labi ja pusi potenciāla varēs izmantot, vecais dzelzis būs kā enkurs. Ja nav doma pārējo dzelzi nopietni uzlabot, tad nav jēgas ņemt neko lepnāku par

https://www.dateks.lv/cenas/25/40680_asus_geforce_gt220_512mb_gddr3_.php

vai

https://www.dateks.lv/cenas/25/38339_asus_radeon_hd4650_1gb_128bit.php un par barokļa maiņu aizmirstu!

Lai nu kā, labāk skaties vien 720p, jo CPU tāpat stipri šaubīgs ir priekš 1080p video atskaņošanas, sakrāj kam kārtīgākam.

Wuu
    Participant
    kochinsh
    Participant

nu labi, tatad, cik es noprotu tad ari pats procesors butu vajadzigs jaudigaks, lai pavilktu ieprieks mineto hd4850.

tad cik specigam tam vajadzetu but?

Wuu
    Participant

2.8 GHz būtu labs sākums priekš divkodolnieka.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā