Jauns monitors- kas ir jāņem vērā pērkot?

Sākumlapa Forumi Hardware Video un Audio Jauns monitors- kas ir jāņem vērā pērkot?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    RicoPico
    Participant

Esmu sataisijies gādāt sev jaunu monitoru (LCD), jo mans šobrīdējais CRT sāk dīvaini uzvesties. Tātad- kas jāņem vērā meklējot monitoru? Reakcijas laika, kontrasta, izšķirtspējas, gaišuma un pārējo parametru attiecības- kāds ir optimālais variants? Varbūt varat ko ieteikt no personīgās pieredzes?

Uz šo brīdi zondējot netu esmu apstājies pie “Philips 241E1SB“. Vai būs gana labs Full HD filmu baudīšanai un spēlēm, kuras mēdzu pa brīvdienām uzraut?

Vēlamā cena- līdz 130 Ls

Izmērs collās- ne mazāks par 23.

Paldies. 🙂

TokRa
    Participant

Offtopic: pie jauna telepona jau esi ticis? 🙂

RicoPico
    Participant

TokRa wrote:

Offtopic: pie jauna telepona jau esi ticis? 🙂

Esi ticis. Paņēmu Nokia 5230. Mīļš Tev paldies par ieteikumu. Lielisks aparāts. 🙂

Evers
    Participant

Philips diezvai pievils, firma uz goda, bet neesmu saskāries ar jaunajiem.

Pašam ir https://www.dateks.lv/cenas/90/36394_lg_electronics_w2243s_pf_lg.php , tā jau viss uz goda, krāsas lieliskas, acīm daudz mierīgāks, salīdzinoši ar 22″ Acer monitoru darbā. Vienīgais mīnuss – uz tumšpelēkiem toņiem manam LG tādi kā vilnīši skrien pāri. Bet ja starp Acer un LG, tad LG.

HP – pirms 3 gadiem bija 20 collīgais, varu teikt visu to labāko, krāsas ideālas, nenogurdināja. Maksāja dārgi, bet bij to vērts, sita pušu tā laika lētā gala Acer utt platekrānus.

BenQ monitorus nemaz neskaties, barošana mirst.

Crow
    Participant

Evers minētie “vilnīši” nav VGA kabeļa dēļ? T.i., ar DVI vai HDMI tādu nebūtu.

Pie reizes kāds zinošs prāts varētu to paskaidrot 🙂

Par parametriem es ar nezinu. Man galvenais ir paskats. Un šis šķiet ok 😀

Nez vienīgi vai tam aparātam cena būs tāda arī tad, kad ienāks noliktavā…

KristoZ
    Participant

No personīgās pieredzes – varu ieteikt skatīties uz Samsungiem – nav, kur piesieties. Labi noder ātrā poga – dažādu dipleja spilgtumu iestatīšanai (dokumentu rakstīšanai/kodēšani – tumšāks, sērfošanai netā – gaišāks, filmām un spēlēm ūberspilgts u.tml.)

Tas Philips arī izskatās neslikts, bet ar citu nopietnāku ražotāju monitoriem neesmu dienu-dienā saskāries, tādēļ nemācēšu spriest…

Evers
    Participant

Pats ar jaunajiem ar samsungiem neesmu saskāries, bet pa cik TV lauciņā Samsung ir uzreiz aiz Sony, tad jābūt labumlabiem.

Crow wrote:

Evers minētie “vilnīši” nav VGA kabeļa dēļ? T.i., ar DVI vai HDMI tādu nebūtu.

Pie reizes kāds zinošs prāts varētu to paskaidrot 🙂

Jā, lietoju VGA kabeli, būs jāpaķer DVi kabelis un jāpaskatās vai kas mainīsies. Nebūtu slikti, ja kāds zinošāks prastos ko teikt šajā sakarā. 🙂

aoma
    Participant

Samsungs ir laba izvēle cenas un kvalitātes ziņā. Man ir SyncMasters ar iebūvētu TV tjuneri, darbināts uz nebēdu, bet vēl joprojām neviena dead pixel, arī krāsas kā jaunam, tpu, tpu, tpu :D, ko nevar teikt par līdzīga vecuma krietni saudzīgāk izmantotiem HP un LG.

Foxsk8
    Participant

Paķeru te pāris dienas atpakaļ šo:

https://www.2bb.lv/index.php?l=1&c=55&p=62393

Samsung 933SN, nekāda vaina. 🙂 Man jau patīk, izskats smuks, bilde laba, parametri arī ok, un pats galvenais, cenas ziņā tiešām ok. 🙂

RicoPico
    Participant

Evers wrote:

BenQ monitorus nemaz neskaties, barošana mirst.

Izrādās, ka tas ir populāri… Man ar pāris gadus atpakaļ vienam Benq ražojumam baroklis atņirdzās. 😀

Nu ok- ar to viss skaidrs. Es skatos, ka daudzi te lieto monitorus ar 19 un 20 collām. Kāpēc? 23 un 24 galīgi nerullē? Es vienkārši domāju- ja jau ņemt, tad ņemt ar normālu izmēru, tā lai var pilnībā izbaudīt Full HD materiālu. Jeb tā vairāk tāda gaumes lieta?

Evers
    Participant

Ja FullHD, tad vismaz 22″ lai nav acis jāmežģī uz sīkiem burtiem.

APOC
    Participant

Pirms pusotra mēneša nomainīju savu 17″ pret šo AOC 2436Swa

Samaksāju 109Ls

Garantija: 3 gadi

Manām prasībām ideāls. Redzēs kas būs pēc tā garantijas laika, sprāgs nost vai nē.

nevertell
    Participant
    yozhis
    Participant
    RicoPico
    Participant

APOC, tie ЛОС monitori nemaz nav slikta izvēle. Tas ir strauju popularitāti gūstošs uzņēmums, kurš ražo lētus, bet kvalitatīvus monitorus. Pats būtu pie sevis noliktavā kādu alni ЛОС pagrābis, bet uz vietas ir tikai šis modelis, un man viņā nepatīk vārds Glossy. Gribu ar matētu ekrānu. Hvz, kad vēl būs jauns to aļņu ЛОС monitoru pievedums, tāpēc meklēju alternatīvas. Jo izskatās, ka mans tagadējais vairs ilgi nedzīvos

KristoZ
    Participant

RicoPico, tas Glossy ir domāts, ka rāmītis šim apkārt ir glancēts! 😀 Tāpat bija arī ar manu Samsung monitoru.

RicoPico
    Participant

Oh shit… Laikam sanāca fail. 😀 Ok, būs tam ЛОС monitoram jāuzmet vērīgāka acs. Paldies par info. 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā