Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Jauns TV standarts UHDTV
Paredzēts, ka marketingā UHDTV izplatīs ar nosaukumu “Super Hi-Vision”. Jaunais standarts varētu gūt izplatību ap 2020. gadu, kad būs izstrādāta un saražota atbilstošā hardware bāze – displeji, kameras, datu nesēji.
Tāpat nepieciešams arī attīstīt jaunas datu kompresijas metodes tik liela attēla pārraidei. Tā kā ražotājs LG jau izlaidis
un kkā pokuj .. dzīve ir pa īsu, lai skatītos televīzoru
Kāds varētu pateikt uz cik gadiem/desmitgadēm Latvijas televīzijas iespējas atpaliek no jaunāko TV (Ultra High Definition Television) tehnoloģijām ?
Taisnība ir AKMS47Ultra HighDefinition Television
Tāpat nepieciešams arī attīstīt jaunas datu kompresijas metodes tik liela attēla pārraidei.
Cepās, cepās:
HEVC is said to improve video quality, double the data compression ratio compared to H.264, and can support resolutions up to 7680 × 4320
tādas izšķirtspējas aktuālas tikai tiem, kuri var atļauties un kuriem telpas atļauj lietot 70+ collu TV. Pārējiem nax nav vajadzīgi.
Abolzombijiem vajag TV ar retina displeju.
Es zinu, ka vēl ilgi nebūs lativjā pat 720p pārraides, kur nu vēl kas augstāks par 1080p,
bet es personīgi jau sen gaidu displejus ar lielāku piseļu blīvumu, man ar 1080p ir par īsu.
Man personīgi ir kauns, ka visaugstākais piseļblīvums ir kautkādam kretīniskam ābolmakbukam ar kretina displeju.
Š is te ne tikai būs jauns selling points priekš patērētājiem ar īsiem krāniem, bet arī radīs nepieciešamību pēc ātrākiem/ietilpīgākiem datu pārraides veidiem un datu nesējiem. Tagad jau 1080p filma ar nejātu bitreitu aizņem ~50 gb. 1080p jau ir bijis kopā ar mums vairākus gadus un pat jūtūbs to jau suportē.
Un 120 biudes sekundē ar ir manāms uzlabojums.
Preses relīzes