Jauns TV standarts UHDTV

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Jauns TV standarts UHDTV

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Organizācija International Telecommunication Union apstiprinājusi jaunu HD TV standartu Ultra High Definition TV (UHDTV) ar izšķirtspēju 7.680 x 4.320 pikseļi. Gadījumos, kad signāls vājāks, paredzēta mazāka izšķirtspēja 3.840 x 2.160 pix. Arī kadru frekvence būs 120 fps šābrīža 60 fps vietā.

Paredzēts, ka marketingā UHDTV izplatīs ar nosaukumu “Super Hi-Vision”. Jaunais standarts varētu gūt izplatību ap 2020. gadu, kad būs izstrādāta un saražota atbilstošā hardware bāze – displeji, kameras, datu nesēji.

Tāpat nepieciešams arī attīstīt jaunas datu kompresijas metodes tik liela attēla pārraidei. Tā kā ražotājs LG jau izlaidis 82″ Smart TV (attēlā), kļūst skaidrs, ka ar līdzšinējiem 1920×1080 vairs nepietiek.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_lg_udtv_1_1.jpg[/img]

Avots

SFiX
    Participant

Bet man joprojām ir kaste ar kineskopu.

Kon
    Participant

+1

un kkā pokuj .. dzīve ir pa īsu, lai skatītos televīzoru

akms47
    Participant

Nu un priecājaties. Par raxtu, tādas izšķirtspējas aktuālas tikai tiem, kuri var atļauties un kuriem telpas atļauj lietot 70+ collu TV. Pārējiem nax nav vajadzīgi. Ja vidusmēra TV skatītājam ir (cerams) kaut 32 ” TV, tad uz tā 1080 ir ar atliektiem galiem, pat 720 izskatās labi. Virszemes TV vispār rāda 5xx i un tas ir pietiekami, kaut arī dažreiz klibo. Sakiet, nafik cilvēkam ar trim zobiem tināna zobu bakstāmais, ja pietiek ar koka vai plastmasas? Drīzāk notrīsies zobi…

Willis
    Participant

Tehnoloģijas kā vienmēr apsteidz Latvijas iespējas .

Kāds varētu pateikt uz cik gadiem/desmitgadēm Latvijas televīzijas iespējas atpaliek no jaunāko TV (Ultra High Definition Television) tehnoloģijām ?

Taisnība ir AKMS47, priekš kam cilvēkam ar trim zobiem zobu bakstāmais, Ultra High Definition Television vispār ir zobu diegs priekš trīszobainā . 🙂

Crow
    Participant

samurajs wrote:

Tāpat nepieciešams arī attīstīt jaunas datu kompresijas metodes tik liela attēla pārraidei.

Cepās, cepās: https://en.wikipedia.org/wiki/H.265

Quote:

HEVC is said to improve video quality, double the data compression ratio compared to H.264, and can support resolutions up to 7680 × 4320

Aldis
    Participant

Nu man jau 40 collīgs brīnums šķiet liels, kad tiko tika iegādāts, tad šķita ka šams jāliek nevis pirms loga, bet aiz loga! 😀 😀 Kur nu 80… utt.. collas, tas jau sanāk vesela siena istabā.. 😀 (Vieglāk ampelēties ar projektoru ja baigi gribas… drīz gan jau tajos arī būs visas smart iespējas samsungs salicis..) 😀

valters.vasilis
    Participant

Quote:

tādas izšķirtspējas aktuālas tikai tiem, kuri var atļauties un kuriem telpas atļauj lietot 70+ collu TV. Pārējiem nax nav vajadzīgi.

Abolzombijiem vajag TV ar retina displeju.

msh
    Participant

Latvijā vismaz ir pietiekami lielas telpas lai tādu 80″ teliķi noliktu… 😀

nevertell
    Participant

Ko jūs te ?

Es zinu, ka vēl ilgi nebūs lativjā pat 720p pārraides, kur nu vēl kas augstāks par 1080p,

bet es personīgi jau sen gaidu displejus ar lielāku piseļu blīvumu, man ar 1080p ir par īsu.

Man personīgi ir kauns, ka visaugstākais piseļblīvums ir kautkādam kretīniskam ābolmakbukam ar kretina displeju.

Š is te ne tikai būs jauns selling points priekš patērētājiem ar īsiem krāniem, bet arī radīs nepieciešamību pēc ātrākiem/ietilpīgākiem datu pārraides veidiem un datu nesējiem. Tagad jau 1080p filma ar nejātu bitreitu aizņem ~50 gb. 1080p jau ir bijis kopā ar mums vairākus gadus un pat jūtūbs to jau suportē.

Un 120 biudes sekundē ar ir manāms uzlabojums.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?