Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Jautājums par autortiesībām
Tātad, ja es kaut kur ieraugu kādu bildi, vairāk domāts kā kāds web elements, salikums, ikona.
Ja es esošai bildei taisu redesign, tad kā paliek ar autortiesībām? Kur piemēram mazākas bildes veido lielās bildes salikuma redesignu.
Itkā jau tas būtu tas pats, kas remiksēt muzonu. 🙂
šo spēli.
Patiešām tik grūti atrast autorus vai izlasīt licences noteikumus?
Write to us:
Write also to zvs and liquidsky
The representatives of HMM3.5 Team at this site.
A work is not required to have a copyright statement printed on it or near it in order to be considered copyrighted so do not assume that the work is unprotected simply because you cannot see a notice written anywhere.
Jā, bet šeit iet runa par to, ka es to attēlu pārzīmēju pats un sadalu vairākās daļas. Nu piemēru minēšu pa visam vienkāršu, atrodu tur labu web dizainu, pārzīmēju iekš PS un pēc tam sagriežu. Tad kas šajā lietā attiektos?
Tīri teorētiski un praktiski, domāju, ka Tu autortiesības nepārkāpsi (tik cik sirdsapziņa ļauj). Būs grūti pierādīt, ka dizains zagts, ja pamatīgi apstrādā tā, ka pat autors nepazīst. 🙂 Par bildēm.. Es parasti sazinos ar bildes autoru caur e-pastu un lūdzu atļauju to pārpublicēt (arī laikam tikai sirdsapziņas dēļ). Bet bildes zaguši ir pat lieli portāli (nepamanot pat tā saucamās “ūdenszīmes”) un iekrituši.
Vienkārši tagad ir tā, ka daudzi nevar atļauties dārgus dizainerus, un arī diži lētie gali nevar realizēt ideju, nu tad es dodu katalogu, lai cilvēks izvēlās, ko grib aptuveni redzēt, ja viņš pasaka, es gribu šitādu un par slicer darbu var samaksāt, tad arī viss. Vienkārši sanāk, ka klients iedod mums to bildi, nevis mēs paši paņemam 🙂
Protams vienmēr jau spiežu uz unikālu designu un visu pārējo, bet ja nu tie līdzekļi ir nedaudz par mazu, vai arī neko īpašu nevajag, lai izmestu savus 150 Ls par dizainu, tad talkā nāk šādi risinājumi.
Vienkārši šajā gadījumā ir domāts bildes salikums, kā tāds, ja tur piemēram ir menu, es paskatos, ā melns, ar sarkanu borderi, paņemu un uzzīmēju mats matā tādu pašu, ieliku tur pat, piem kreisā malā, nu vot, kā tādu lietu var uzskatīt par plaģiātismu?
Preses relīzes