Jautājums par barcode..

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Off-topic Jautājums par barcode..

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    if_1
    Participant

Sveiki.

Mēs visi zinām to, ka dažreiz, kad pērk veikalā preces, uz tām ir barcode, taču dažreiz to lasītāji nevar nolasīt un/vai tas ir bojāts, tāpec man radās jautājums..

Ja man ir kāda prece no veikala, kur virsū ir barcode, tad, kādā veidā es varētu uzzināt to cenu no šī barcode, neizmantojot nekādus tur lasītājus..

Quote:

Es vnk domāju, ka netā varētu būt kaut kur tāda iespēja, kur ievada barcode un parāda, cik tā prece maksā.. 🙂

[hr]

Quote:

Es zinu, ka netā ir visādi tur barcode taisitāji un dekodētāji un tā tālāk, taču nevaru tieši šādu iespēju atrast, ja tāda vispār ir ?

Paldies.

dzhonsons
    Participant

Diez vai i-netā ir kāda publiska datubāze ar visu veikalu cenām. Padomā – katrā veikalā cenas taču ir dažādas?

usins
    Participant

Nu bet padomā ar galvu! Preces ražotājs nenosaka veikala cenu.

Katram veikalam ir savs centralizētais serveris uz kura stāv datubāze ar apmēram šādiem ierakstiem- nosaukums, cena, barcode. viss.

Un visi kases aparāti veikala tīklā ir pieslēgti šai datubāzei. šos barcode un preces datubāzē savada lētie datu ievades operatori. un ja kaut ko izmaina datubāzē, tad tās izmaiņas arī zinās visi kases aparāti veikalā.

if_1
    Participant

Nu, skaidrs 🙂 Š ito būšu palaidis garām, tgd zināšu, kā te viss notiek :))

Paldies par info.. 🙂

RicoPico
    Participant

if_1 wrote:

dažreiz, kad pērk veikalā preces, uz tām ir barcode

Lai neteiktu, ka vienmēr. 😀

Katrs konkrētais uzņēmums nosaka konkrētai precei cenu. Nav vienotās datubāzes par to cik krējumiņš maksā Rimi, Maximā vai Skajā. Svītrukods ir kā paņēmiens preces identitātes UN cenas noteikšanai.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Tēma ‘Jautājums par barcode..’ ir aizvērta jaunām atbildēm.
Jaunākais portālā