Joprojām neskaidrības ar SSD Samsung 840 EVO

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Joprojām neskaidrības ar SSD Samsung 840 EVO

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pirms kāda laika visas pasaules IT portālus aplidoja ziņas par modernā Samsung SSD 840 EVO problēmām – faili, kuri ilgāku laiku glabājušies uz tā, nolasās ar vismaz 10 reižu zemāku ātrumu nekā jābūt. Arī Notepad pievērsās defektam šajā rakstā. Samsung inženieri atklāja, ka vainīga kontroliera firmware, un steidzīgi tika izdots atjauninājums. Tomēr liekas, ka vecie niķi nav novērsti – resurss TechReport saņēmis ziņas, ka bremzēšana turpinās.

Tad tika atkārtots eksperiments ar portāla īpašumā esošo SSD Samsung 840 EVO. Tam jau agrāk uzinstalēja jaunāko izlaboto firmwari, sarakstīja dažādus failus – filmas, mp3. bildes, un šis SSD kādus 3 mēnešus atradās plauktā. Liels bija pārsteigums, kad lasīšanas ātrums nokritās līdz 35 MB/s (1. attēls). Pēc tam uztaisīja rezerves kopiju, SSD noformatēja un vecos failus par jaunu ierakstīja tanī. Tagad ātrums bija tāds, kam tam jābūt (2. attēls).

Ražotājam Samsung ir paziņots par testa rezultātiem, un tagad gaida atbildi. Iespējams, ka problēma parādījusies tāpēc, ka SSD visus 3 mēnešus atradies bez sprieguma. Normālā darba režīmā ieslēgtam diskam ķibeles varētu arī nebūt. Bet vienalga par normālu šo situāciju uzskatīt nevar.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_hdtachbefore_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_hdtachafter_1.jpg[/img]

Avots

Crow
    Participant

Vot šitas ir pizģets. Pirmā reizē tikai pasmējos, bet tagad nopietni raustos, ka tik nesākt nest visi šurp uz mainīšanu ar raudāšanu “citu gribu, šito nē”.

m_janis
    Participant

Nu lūk. Tad kad es gan te, gan bootā komentēju, lai no EVO turas pa gabalu – man piedēvēja paranoju un stāstīja par jauno firmvari :D. Tagad redzam, kuram bija taisnība.

Crow
    Participant
    MeistarsUnVergs
    Participant

Problēma ir TLC čipos un tajā, ka TLC pa pāris mēnešiem var pašizlādēties, attiecīgi kontrolierim ir krietni jāpiepūlas lai atšķirtu kurā no astoņiem stāvokļiem atrodas šūna un ja neizdodas tad jāmēģina datus saglābt caur ECC algoritmiem. Firmware tur maz ko var līdzēt, ja nu vienīgi optimizēt ECC izmantošanu un taimautus.

_Mo3_
    Participant

Es esmu pieskaitāms pie tiem negudrajiem, kas tādu pirms kāda laika biju iegādājies. Pagaidām gan viss kustās attiecīgos ātrumos un cerams, ka tā arī paliks!

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā