Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › Servera puse (php, java, ruby, perl, python) › Js Slīdošā reklāma
Autoram – iepeisto kodu ar linebreak’iem, lai es Windows vidē varu normāli skatīt.
Vai arī gaidi, kad ielīdīs Robis Andress… viņš ir zvēru detektīvs ķerts speciālists.
Vai tu neesi aizmisis norādīt pareizu attēla un klikšķināmās saites adresi?
Tur, kur šobrīd ir
background: url(http://URL.**/link.PHP”+zoneid+”)
Tev te ir jānorāda pareizu bildes adresi, piemēram,
background: url(reklamas_bilde.jpg)
Savukārt
http://URL.**/link.PHP”+zoneid+”&cb=123
Vietā pareizu linku, kas atveras, kad klikšķini uz bannera.
Un neaizpirsti arī, ka tās 2 rindiņas ir JavaScripts, tātad tām ir jāatrodas iekš
tagiem
Rezultāts apmēram šāds:
EDIT: Dron nepalīdz tavs vairants! Viss ir norādīts pareizi!
Ir vismaz 2 varianti:
* lapām, kuras apmeklē regulāri,var atrast bloķējamā objekta ID un ar
* Ja izdodas atpazīt kaitīgo kodu – rakstīt savu greasemonkey skriptu, kurš lapās meklē aizdomīgās lietas un tās disāblē.
Teiksim – document.getElementById(“sbb”).parentNode.innerHTML = ”;
marquee
Tagad slīdošās reklāmas lieto tos pašus mehānismus ko citas animācijas lietas.
Dotajā piemērā ir izmantota style.backgroundPosition maiņa, tāpat var lietot paša objekta atrašanās vietas maiņu lapā. Lai šādus atrastu, pietiek sameklēt setInterval() un while(){ } izsaukumus lapā, un potenciāli iekšā būs kods, ko mākslīgais saprāts vai cilvēks spēj atpazīt kā reklāmas bīdošu.
Automātisku šādu lietu neesmu redzējis. 1x pēc FF instalācijas uzliekot sakarīgus AdBlock filtrus, ir pie kājas, ko šobrīd reklamē iekš inbox.lv, tvnet.lv, datuve.lv, draugiem.lv un boot.lv – tāpat reklāmas neuzrādās.
tu taču lieto addonu NoScript
un iekš Adblock Plus esi atķeksējis filtrus ko tas piedāvā
Adblock ir jāapmāca pašam. Es ta varētu, bet useri to nedarīs…
silti iesaku izmeiģini NoScript tavas reklāmas pazudīs pie tam iekš viņa var ielikt izņēmumus
un tad vajadzīgie skripti strādās
Adblock bloķē arī flash un piedāvā vesalu kaudzi filtru kas automātiski atjaunojas nekas nebūs jāapmāca
es šobrīd lietoju tikai vienu addonu – flashblock.
Adblock ir jāapmāca pašam. Es ta varētu, bet useri to nedarīs…
nafik jūzeriem tas jādara, ja savus adblock filtrus vari ielikt viņiem 1:1 ? preferences -> add filter;
Ja vēlies – takš publicē vebā savus filtrus, lai visiem jūzeriem atjaunojas pēc tavām izmaiņām ar 1 pogas spiedienu – “filter subscription” saucas. Minētais nobody.lv links ir dzīvs piemērs, kā tas strādā. Atliek to tikai pamainīt uz servera.