Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Kā atjaunot laptopa bateriju (restaurēts)
Nē, es nepērku jaunu bateriju, es reanimēju veco. Man likās, ka tauta zina kā to paveikt, bet liels bija mans izbrīns, kad datuvē saņēmu uzbraucienus no “speciemâ€, kad mēģināju kādam pastāstīt par bateriju reanimāciju. Arī wikipēdija liek noprast, ka tas robežojas ar šarlatānismu. Tad nu es pastāstīšu kā es to daru un jūs paši varat izlemt vai darīt vai nē…
1. Ja ir XP un AMD procesors, kurš atbalsta Cool’n’Quiet, tad jāuzliek procesora draiveris:
(Hmm, ja BIOSā var uzlikt Cool’n’Quiet, tad jāuzliek.)
(Ja ir Intel un/vai Vista vaiW7, tad šo soli izlaist.)
2. Jāiestellē OS tā, lai, lietojot bateriju, procesora frekvence būtu minimāla.
Uz XP: Control Panel -> Power Options. Tur jāuzliek “Max battery†pie power schemes.
Uz Vistas vai W7: arī Control Panel -> Power, jāsameklē vieta kur var iestellēt CPU ātrumu baterijas laikā un jāuzliek 5% gan min, gan max.
3. Restart.
4. Pēc restarta jānogaida pāris minūtes, atraujam barošanas vadu, uzliekam ekrāna spilgtumu uz minimālo, noņemam settingus, kas izslēdz kompi pēc xxx minūšu dīkstāves (arī alertus) un ļaujam baterijai izlādēties līdz kompis izslēdzas (būtu jēdzīgi uz lapiņas pierakstīt laiku, kad atrauta barošana).
5. Atvienojam bateriju un ļaujam tai atdzist minūtes 5. Pēc tam spraužam to kompī un uzlādējam.
6. Atkārtojam soļus 4 un 5 vairākas reizes (piemēram 5 reizes). Ja baterijas laiks palielinās, tad turpinām, kamēr sasniedzam maksimumu. Ja nē – tad pie uzlādētas baterijas ieejam sleepā, atvienojam barošanas vadu un gaidam baterijas pilnu izlādi, pēc tam atkal – 5 un 4, un 5… (tas var prasīt laiku – līdz pat vairākām diennaktīm).
Tas arī viss. Labākais, ko esmu sasniedzis – no 5 minūtēm uz 5 ar pus stundām. Manā praksē nav bijis gadījums, kad tas nenostrādātu (ja vien baterija tur vismaz dažas sekundes).
Kas attiecas uz Ob1, ja ir saglabājies teksts – atsūti uz
Administrācija, aizvāciet taču idiotu!
Robert jocīgs esi, atjaunot bateriju… Ak dievs…
1950: Starptautisks informatīvs tīkls kurā cilvēki spētu apmainīties ar informāciju izmantojot ierīces savās mājās? Jocīgs esi? Ak dievs…
Wuu, ka Tavu māti!
Mēs to Wuu māti varētu pa abiem, ko, ne?
Ja kāds domā, ka Li-Ion baterijas var atjaunot, ejiet ārstēties!
Kurš te diez ir ambīlis un nes murgus, Mr Viszini…
Mēs to Wuu māti varētu pa abiem, ko, ne?
Jaunais cilvēk savaldies. Visam ir savas robežas.
Jaunais cilvēk savaldies. Visam ir savas robežas.
Õpīt, tev sen bija laiks šito no galvas iemācīties. 😛
Paldies Ob1 par rakstu, ir saņemts mailā un iearhivēts zinību lādē 😛
Man te daži admini teica, ka stāvolis esot uzlabojies, tāpēc arī mēģināju atgriezties. Nu saprotu, ka paliek vēl trakāk…
Atā.
Samuraj, tagad saki godīgi – cik veciem lapšiem esi redzējis Li-Ion aķus a? Manam piemēram nāk NiMH un NiCD.
1999. gadā ražotam Dell jau redzēju Li-Ion.
Un domā, ka NiMh var atjaunot kā ob1 “no 5 minūtēm uz 5,5 stundām” 😀 Tu esi redzējis jaunu aķi, kurš vecā lapsī 5 stundas velk? 😀
Es domāju, ka te ir ambīlis, bet sanāk, ka 2 ambīļi 😀
Mjā, kamēr es te admins, par
edited 2: ja ob1 taisnība, un tas princips darbojas – tas velk uz Nobela prēmiju fizikā. Tiks revidētas fizikas un ķīmijas mācību grāmatas, ‘perpetuum mobile’ būs katram kabatā 😀
Samuraj, tagad saki godīgi – cik veciem lapšiem esi redzējis Li-Ion aķus a? Manam piemēram nāk NiMH un NiCD.
1999. gadā ražotam Dell jau redzēju Li-Ion.
Oriģinālo? Nūūūūū, man tieši pašlaik mājās stāv Dell CPx J650GT made in 2003 un nope, NiMH battery pack (Oriģinālā Dell baterija). To vai darbojas, mēs notestēsim, ja nedarbosies, nu ko – nedarbojas. Un necenties te iestāstīt ka visiem lapšiem ir tikai Li-ion aķi, nope, lielajam vairumam pašlaik lietošanā esošo lapšu kas nav nesen pirkti ir vecie labie NiMH. Jā, esmu redzējis aķi kas vecā lapsī velk 5 stundas, (precīzāk 6 stundas un 30 minutes aptuveni uz normālu net+wifi slodzi, tā kā lapsim reizē 2 battery bay – kopā 13 stundas). 🙂 Any other smart arguments?
Mjā, kamēr es te admins, par
Khhhh, nu labāk jau psihs.lv ne taurs.lv 🙂 Couse kopējais zināšanu līmenis @ lietotāju skaits te ir realy zems. Tevi ieskaitot. Oj, pārāk personigi? Pārdzivosi.
Hmm, a par Nobela prēmiju varētu padomāt. Samuraj, pieteiksi mani?
Preses relīzes