Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Kā atjaunot laptopa bateriju (restaurēts)
Met bateriju cepeškrāsni, 20 minūtes 150 grādos un lieta darīta.
Tas biji Tu, kurš runāja tikko par saprāta robežām? Hmm… Tiešām uz lobotomiju.
Enīvei te būs “balto cilvēku” varianti (youtube links included):
1) iekšu nomaiņa, ja tur ir kondensatori (
2) saldēšana, kas arī nedarbojas uz Li-Ion baterijām (
3) uzlādēšana ar pastiprinātu spriegumu (
jūtūbes saistītajos videoklipos ir interpretācijas par to pašu tēmu – dzīvi piemēri, kā to darīt un kādi ir rezultāti.
Drukāta informācija, kā atjaunot darbību Ni-CD baterijām un uz ko tas balstās:
btw, ~2002. gada Dell Latitude c610 jau bija Li-Ion baterija.
vispari truukst vaardu…
to, ka jams ir stulbs, es zinaaju jau no prmaa mirklja, pet to, ka pilniigs plaanpraatinjsj, nedaudz veelaak :>
un taadi pat idioti jamam tic….
Enerģijas taupīšanas režīmi protams nedaudz samazina energijas patēriņu, bet tam ka šādā veidā var ar uzviju
Tomēr tīri intereses pēc pamēģināšu tos ieteikumus.. 😀
Ko Tu pīpē vai kādu sēni esi apēdis? =]
Mjā šis raksts Datuvē 1. lapā norāda, kāds ir tā portāla līmenis 😀 Tur laikam var ielikt arī mūžīgā dzinēja shēmu, un mierīgi ņems par pilnu 🙂
Man vienubrīd likās, ka ob1 ir inženiera domāšana, bet izrādās, ka tomēr nav. Raksts drīzāk atgādina šamaņa pamācību, kā pareizi dejot apkārt ugunskuram; bez jebkāda pamatojuma.
Kur ir rakstīts, kādus akku tipus var un kādus nevar atjaunot?
Priekš kam vajag kaut kādus mistiskus driverus un pašu laptopu? Eksperimentā baterijai jābūt uz galda, un jābūt norādīts, ar cik lielu strāvu tā jāuzlādē un jāizlādē (% no C, kur C= baterijas energoietilpības). Kādai jābūt uzlādes strāvas formai – filtrēta līdzstāva, puls. līdzstrāva, asimetriska ar maiņstrāvas komponenti?
Ja apmēram tā tiktu pamatots, tad neraugoties uz skepsi, es veiktu eksperimentu, kas vai nu pierādītu, vai apgāztu šos izteikumus. Bet dejot apkārt ugunskuram es netaisos.
Tā kā pēdējā laikā tautai ar naudu tā pašvaki, tad tauta nepērk jaunus laptopus, bet nes uz remontu/ķīlēšanu vecos. Tādējādi man bieži vien iznāk ķīlēt verķus, kuriem baterija tur labi, ja 5 minūtes. No problems – parasti to var atrisināt (ja vien baterija tur vismaz dažas sekundes).
Nē, es nepērku jaunu bateriju, es reanimēju veco. Man likās, ka tauta zina kā to paveikt, bet liels bija mans izbrīns, kad datuvē saņēmu uzbraucienus no “speciemâ€, kad mēģināju kādam pastāstīt par bateriju reanimāciju. Arī wikipēdija liek noprast, ka tas robežojas ar šarlatānismu. Tad nu es pastāstīšu kā es to daru un jūs paši varat izlemt vai darīt vai nē…
1. Ja ir XP un AMD procesors, kurš atbalsta Cool’n’Quiet, tad jāuzliek procesora draiveris:
(Hmm, ja BIOSā var uzlikt Cool’n’Quiet, tad jāuzliek.)
(Ja ir Intel un/vai Vista vaiW7, tad šo soli izlaist.)
2. Jāiestellē OS tā, lai, lietojot bateriju, procesora frekvence būtu minimāla.
Uz XP: Control Panel -> Power Options. Tur jāuzliek “Max battery†pie power schemes.
Uz Vistas vai W7: arī Control Panel -> Power, jāsameklē vieta kur var iestellēt CPU ātrumu baterijas laikā un jāuzliek 5% gan min, gan max.
3. Restart.
4. Pēc restarta jānogaida pāris minūtes, atraujam barošanas vadu, uzliekam ekrāna spilgtumu uz minimālo, noņemam settingus, kas izslēdz kompi pēc xxx minūšu dīkstāves (arī alertus) un ļaujam baterijai izlādēties līdz kompis izslēdzas (būtu jēdzīgi uz lapiņas pierakstīt laiku, kad atrauta barošana).
5. Atvienojam bateriju un ļaujam tai atdzist minūtes 5. Pēc tam spraužam to kompī un uzlādējam.
6. Atkārtojam soļus 4 un 5 vairākas reizes (piemēram 5 reizes). Ja baterijas laiks palielinās, tad turpinām, kamēr sasniedzam maksimumu. Ja nē – tad pie uzlādētas baterijas ieejam sleepā, atvienojam barošanas vadu un gaidam baterijas pilnu izlādi, pēc tam atkal – 5 un 4, un 5… (tas var prasīt laiku – līdz pat vairākām diennaktīm).
Tas arī viss. Labākais, ko esmu sasniedzis – no 5 minūtēm uz 5 ar pus stundām. Manā praksē nav bijis gadījums, kad tas nenostrādātu (ja vien baterija tur vismaz dažas sekundes).
Hmm, būtu interesanti uzzināt kāpēc admini ir restaurējuši šo rakstu…
Noteikti tikai tāpēc, lai nebūtu tukšs posts.. 😛 Un saprastu visi šo aprīļa joku 🙂
2. Jāiestellē OS tā, lai, lietojot bateriju, procesora frekvence būtu minimāla.
4. Pēc restarta jānogaida pāris minūtes, atraujam barošanas vadu, uzliekam ekrāna spilgtumu uz minimālo, noņemam settingus, kas izslēdz kompi pēc xxx minūšu dīkstāves (arī alertus) un ļaujam baterijai izlādēties līdz kompis izslēdzas
Manā praksē nav bijis gadījums, kad tas nenostrādātu (ja vien baterija tur vismaz dažas sekundes).
savukaart manaa praksee nav bijis gadiijuma, lai pa dazjaam sekundeem veiktu 4.punktaa mineeto operaaciju, mhhh
pie kam sjaadi opereejot ar laptopa opereetaajsisteemu un hdd ir patiesiibaa diezgan liela garantija, ka paliksiet labaakajaa gadiijumaaar sajaatu os, sliktaakajaa gadiijumaa ar beigtu hdd :>
tehniskaas sjamanisma nianses sjoreiz neapspriediisim.
uz prieksju, oduvancjika fani :>
Bet izejot visus šos soļu diemžēl arī efektu, vismaz pagaidām, neredzu nekādu… Varbūt tādēļ, ka mans aķis neturēja praktiski necik (knapu sec.), varbūt man vienkārši nav lemts, tādēļ cienīgi izstājos no diskusijas ne par labu autoram un ne par labu skeptiķiem. 🙂
Peace
tev jaabrauc maaciities to dariit pie senseja klaatbuutnee :>
Bet nju šitas vienkārši iespārda, kur var ticēt kaut kam tādam 😀
LAi jums visiem jautras pautinjdienas!
Vairāk sliecos uz samuraja domu. Un vispār runājot, ir tik daudz lietas, kur reāli teorija ar praksi nemaz nejiet kopā, vai tad man uzreiz vajadzētu sākt rakstīt zinātniskos darbus? Uz šāda principa, kā ob1 to dara, arī tā zinātne rodās, nevis redz, piecelos no rīta un izgudroju pirmais toč skrīnu.
Sviests.
Preses relīzes