Kā atjaunot laptopa bateriju (restaurēts)

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kā atjaunot laptopa bateriju (restaurēts)

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 40 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    root
    Participant

Š ito te uz lobotomiju By D_L

RicoPico
    Participant

Wuu wrote:

Met bateriju cepeškrāsni, 20 minūtes 150 grādos un lieta darīta.

Tas biji Tu, kurš runāja tikko par saprāta robežām? Hmm… Tiešām uz lobotomiju.

aoma
    Participant

Kas tik te nenotiek… 1. aprīlis smagi iebliež, saprastu, ja vēl būtu vēls piektdienas vakars 😀

ManaNaave
    Participant

mums Ellee veel taalu liidz laptopiem, tikko tik tikko ieviesaam stacionaaros, ar leenu jo leenu internetu 😀 😀 😀 vads apmeeram 4mm diametraa, vibraacija no datu paarvietoshanaas 😀 😀 😀

usver
    Participant

Pēc virsraksta un autora likās, ka būs uzskaitīt visi varianti un pastāstīts tas dziļāk.

Enīvei te būs “balto cilvēku” varianti (youtube links included):

1) iekšu nomaiņa, ja tur ir kondensatori ( https://www.youtube.com/watch?v=BtqRvAu71Gw )

2) saldēšana, kas arī nedarbojas uz Li-Ion baterijām ( https://www.youtube.com/watch?v=LZwQu5gTOoI ). darbojas uz principu, ka ledus kristāliņi iekšpusē rada efektīvāku enerģijas apmaiņu.

3) uzlādēšana ar pastiprinātu spriegumu ( https://www.youtube.com/watch?v=t3OO1Ui9vSo )

jūtūbes saistītajos videoklipos ir interpretācijas par to pašu tēmu – dzīvi piemēri, kā to darīt un kādi ir rezultāti.

Drukāta informācija, kā atjaunot darbību Ni-CD baterijām un uz ko tas balstās: https://www.batteryuniversity.com/parttwo-33.htm

btw, ~2002. gada Dell Latitude c610 jau bija Li-Ion baterija.

drunk_lizard
    Participant

tas idiots to “rakstu” datuvee ielicis.

vispari truukst vaardu…

to, ka jams ir stulbs, es zinaaju jau no prmaa mirklja, pet to, ka pilniigs plaanpraatinjsj, nedaudz veelaak :>

un taadi pat idioti jamam tic….

elvisburdajs
    Participant

Jau vakar izlasīju to rakstu..

Enerģijas taupīšanas režīmi protams nedaudz samazina energijas patēriņu, bet tam ka šādā veidā var ar uzviju atdzīvināt akumulatoru es neticu.

Tomēr tīri intereses pēc pamēģināšu tos ieteikumus.. 😀

Aldis
    Participant

no 5min līdz 5h…

Ko Tu pīpē vai kādu sēni esi apēdis? =]

ob1
    Participant

Hmm, būtu interesanti uzzināt kāpēc admini ir restaurējuši šo rakstu…

samurajs
    Participant

Mjā šis raksts Datuvē 1. lapā norāda, kāds ir tā portāla līmenis 😀 Tur laikam var ielikt arī mūžīgā dzinēja shēmu, un mierīgi ņems par pilnu 🙂

Man vienubrīd likās, ka ob1 ir inženiera domāšana, bet izrādās, ka tomēr nav. Raksts drīzāk atgādina šamaņa pamācību, kā pareizi dejot apkārt ugunskuram; bez jebkāda pamatojuma.

Kur ir rakstīts, kādus akku tipus var un kādus nevar atjaunot?

Priekš kam vajag kaut kādus mistiskus driverus un pašu laptopu? Eksperimentā baterijai jābūt uz galda, un jābūt norādīts, ar cik lielu strāvu tā jāuzlādē un jāizlādē (% no C, kur C= baterijas energoietilpības). Kādai jābūt uzlādes strāvas formai – filtrēta līdzstāva, puls. līdzstrāva, asimetriska ar maiņstrāvas komponenti?

Ja apmēram tā tiktu pamatots, tad neraugoties uz skepsi, es veiktu eksperimentu, kas vai nu pierādītu, vai apgāztu šos izteikumus. Bet dejot apkārt ugunskuram es netaisos.

Quote:

Tā kā pēdējā laikā tautai ar naudu tā pašvaki, tad tauta nepērk jaunus laptopus, bet nes uz remontu/ķīlēšanu vecos. Tādējādi man bieži vien iznāk ķīlēt verķus, kuriem baterija tur labi, ja 5 minūtes. No problems – parasti to var atrisināt (ja vien baterija tur vismaz dažas sekundes).

Nē, es nepērku jaunu bateriju, es reanimēju veco. Man likās, ka tauta zina kā to paveikt, bet liels bija mans izbrīns, kad datuvē saņēmu uzbraucienus no “speciem”, kad mēģināju kādam pastāstīt par bateriju reanimāciju. Arī wikipēdija liek noprast, ka tas robežojas ar šarlatānismu. Tad nu es pastāstīšu kā es to daru un jūs paši varat izlemt vai darīt vai nē…

1. Ja ir XP un AMD procesors, kurš atbalsta Cool’n’Quiet, tad jāuzliek procesora draiveris:

https://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-14…

(Hmm, ja BIOSā var uzlikt Cool’n’Quiet, tad jāuzliek.)

(Ja ir Intel un/vai Vista vaiW7, tad šo soli izlaist.)

2. Jāiestellē OS tā, lai, lietojot bateriju, procesora frekvence būtu minimāla.

Uz XP: Control Panel -> Power Options. Tur jāuzliek “Max battery” pie power schemes.

Uz Vistas vai W7: arī Control Panel -> Power, jāsameklē vieta kur var iestellēt CPU ātrumu baterijas laikā un jāuzliek 5% gan min, gan max.

3. Restart.

4. Pēc restarta jānogaida pāris minūtes, atraujam barošanas vadu, uzliekam ekrāna spilgtumu uz minimālo, noņemam settingus, kas izslēdz kompi pēc xxx minūšu dīkstāves (arī alertus) un ļaujam baterijai izlādēties līdz kompis izslēdzas (būtu jēdzīgi uz lapiņas pierakstīt laiku, kad atrauta barošana).

5. Atvienojam bateriju un ļaujam tai atdzist minūtes 5. Pēc tam spraužam to kompī un uzlādējam.

6. Atkārtojam soļus 4 un 5 vairākas reizes (piemēram 5 reizes). Ja baterijas laiks palielinās, tad turpinām, kamēr sasniedzam maksimumu. Ja nē – tad pie uzlādētas baterijas ieejam sleepā, atvienojam barošanas vadu un gaidam baterijas pilnu izlādi, pēc tam atkal – 5 un 4, un 5… (tas var prasīt laiku – līdz pat vairākām diennaktīm).

Tas arī viss. Labākais, ko esmu sasniedzis – no 5 minūtēm uz 5 ar pus stundām. Manā praksē nav bijis gadījums, kad tas nenostrādātu (ja vien baterija tur vismaz dažas sekundes).

Aldis
    Participant

ob1 wrote:

Hmm, būtu interesanti uzzināt kāpēc admini ir restaurējuši šo rakstu…

Noteikti tikai tāpēc, lai nebūtu tukšs posts.. 😛 Un saprastu visi šo aprīļa joku 🙂

drunk_lizard
    Participant

pietiek jau ar sjito

Quote:

2. Jāiestellē OS tā, lai, lietojot bateriju, procesora frekvence būtu minimāla.

4. Pēc restarta jānogaida pāris minūtes, atraujam barošanas vadu, uzliekam ekrāna spilgtumu uz minimālo, noņemam settingus, kas izslēdz kompi pēc xxx minūšu dīkstāves (arī alertus) un ļaujam baterijai izlādēties līdz kompis izslēdzas

Manā praksē nav bijis gadījums, kad tas nenostrādātu (ja vien baterija tur vismaz dažas sekundes).

savukaart manaa praksee nav bijis gadiijuma, lai pa dazjaam sekundeem veiktu 4.punktaa mineeto operaaciju, mhhh

pie kam sjaadi opereejot ar laptopa opereetaajsisteemu un hdd ir patiesiibaa diezgan liela garantija, ka paliksiet labaakajaa gadiijumaaar sajaatu os, sliktaakajaa gadiijumaa ar beigtu hdd :>

tehniskaas sjamanisma nianses sjoreiz neapspriediisim.

uz prieksju, oduvancjika fani :>

root
    Participant

D_L Piektdienas paranoja? Diemžēl, nekas nesajājas…

Bet izejot visus šos soļu diemžēl arī efektu, vismaz pagaidām, neredzu nekādu… Varbūt tādēļ, ka mans aķis neturēja praktiski necik (knapu sec.), varbūt man vienkārši nav lemts, tādēļ cienīgi izstājos no diskusijas ne par labu autoram un ne par labu skeptiķiem. 🙂

Peace

drunk_lizard
    Participant

твою мать, nesanaaca tev nekas tiesji deelj taa, ka tu 4. punktu nebiji spejiigs izpildiit :>

tev jaabrauc maaciities to dariit pie senseja klaatbuutnee :>

root
    Participant

Nekavējoties pasūtīšu čarteri uz CERN :>

richijs
    Participant

he he 😀 Skābes āķi var atjaunot nomainot skābi jeb pielejot klāt protams ja svina plāksnes nav sabirušas.

Bet nju šitas vienkārši iespārda, kur var ticēt kaut kam tādam 😀

aoma
    Participant

Savulaik ar veciem aķiem daudz ir sanācis ņemties, t.i. restaurēt, saliekot no vairākiem neejošiem vienu daudzmaz ejošu, bet šitā ideja kandidē uz Nobelu 🙂

Snorx
    Participant

Nu HVZ kā tur ar fizikas likumiem vai kā, bet elementāru telefona baterijas turēšanas ilgumu šādi ir izdevies pašam atjaunot. Iz dzīves- atkalā nošļucu uz pakaļas peļķē un protams turpināju ceļu ar slapju pakaļu- tikai pēc 20 minūtēm atčoknījos, ka bikšu aizmugurējā kabatā stāv telefons. Baču jau izrāvu, bet tad jau bija par vēlu- truba vairs necēlās pat pēc 4 dienu žāvēšanas.Aiznesu jamo uz servisu ar domu, ka tur ir bezcerīgi ko glābt. Trubu izdevās piecelt, bet bača gan vairs turēja 2 dienas, iepriekšējo 5-6 vietā. Gāju līdzīgu ceļu cauri un še tev- bača jau atkal tur bijušās 5 dienas.

grisha
    Participant

Veel tika piemirsts ka ar shprici jaauzpilda vecaas baterijas ar svaigu destileetu uudeni.

LAi jums visiem jautras pautinjdienas!

Foxsk8
    Participant

Var jau būt, ka ob1 šādā veidā ir kaut kas izdevies, kamēr paši neesam redzējuši dzīvē, tikmēr spriest par kādu effektu, lietderīgumu, etc, nevajadzētu.

Vairāk sliecos uz samuraja domu. Un vispār runājot, ir tik daudz lietas, kur reāli teorija ar praksi nemaz nejiet kopā, vai tad man uzreiz vajadzētu sākt rakstīt zinātniskos darbus? Uz šāda principa, kā ob1 to dara, arī tā zinātne rodās, nevis redz, piecelos no rīta un izgudroju pirmais toč skrīnu.

Sviests.

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 40 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā