Kā ierakstām savus CD/DVD diskus?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kā ierakstām savus CD/DVD diskus?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 32 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Š eit apspriežam CD/DVD matricas, rakstīkļus, softu, rakstīšanas tehnoloģijas.

Bieži te dzirdu, ka tās vai citas matricas sliktas. Bet, kopš esmu pārstājis “spiest uz ātrumu” – arī visas lētās ACME’s iet rūkdamas. Rakstot lēnajos ātrumos, arī ilgtermiņā dati labāk saglabājas. Acīmredzot noname ripas lāzers tik ātri nespēj “uzsildīt”. Protams, svarīgiem datiem labāk izvēlos Verbatim produkciju.

Softam, manuprāt, nozīmes ir maz. tas ir tikai interfeiss starp rakstīkli un lietotāju. Lietoju rakstīklim līdzdoto Nero Essentials, un problēmas nav bijušas.

Rakstīklim ir ļoti liela nozīme. Var dabūt noname ražojumus arī par 15 Ls, bet vai ir vērts ietaupīt uz datu drošības rēķina? Ir pat gadījies eksemplārs, kas pavisam mazliet, bet skrāpē ripas kādā konkrētā vietā – to atklāju, kad labas CD-RW matricas vairāk kā 3-5 reizes nevarēja pārrakstīt. Ar labu iekārtu to var darīt desmitiem reižu.

RicoPico
    Participant

Nu… Pa 15 Ls ir ne tikai noname ražojumi. Es savējo LG DVD rakstīkli gādāju pa 18 Ls. Turklāt ar LightCribe. Junu.

msh
    Participant

LightCribe vai LightScribe? 😀

Nekad nelietoju lielākus ātrumus par 16x CD-R un vairāk par 4x DVD-R, izņemot ja kaut kas nāvīgi deg vai arī nejauši uzlicies.

Progai ir viena nozīme, kas mūsdienās gan nav aktuāla – pirms sešiem gadiem uz 200 mhz pentium mmx lietoju roxio easy cd creatoru, tam bija tehnisks pārākums pār tā laika nero 5.5 – nero bija tieksme uz tik vājas kastes taisīt nepatīkamus prikolus, piemēram, kopējot CDDA nero mēdza izkampt kādu gabalu no dziesmas, viss diska muzons attiecīgi pabīdās uz priekšu bet TOC jau uzcepts un visam diskam piedevām robežas dirsā. Vēl tāda patīkama lieta – ja ar nero gadījās uzlikt ātrumu, ko kaste nevilka, matrica uzreiz izmetama, ja ar easy cd creatoru, tad nometa rakstīšanas ātrumu 🙂 Viens šāds joks – čoms ar manu kasti rakstot CDDA no mp3 nejauši atstāja rakstekļa 24x, raksteklis ierūcās, pēc momenta palika kluss un cepšana turpinājās uz kaut kādām 4x 😀 Cits – kopēju CDDA on the fly uz 8x, a izrādījās ka tam cdromam CDDA lasīšanas ātrums ir 3x – atkal, rakstīšana aiziet uz 3x un viss kulē 😀

RicoPico
    Participant

Labi labi- nepiesienies vārdiem. Es vēl neesmu pamodies. 😀

Par tiem ātrumiem runājot- es parasti izvēlos vidējo- CD-R vai nu 16 vai 24. Atkarībā no garastāvokļa. Agrāk, cepu DC audio diskus uz max ātrumu, un pēc tam brīnijos kapēc maģis rīstās. Bet tas bija sen. 😀 DVD diskus cepu reti. Nav tādas vajadzības. 🙂

Un softs- Vai nu DeepBurner, vai nu Nero essentials. Arī pēc garastāvokļa un vajadzībām.

ob1
    Participant

CD matricas vienmēr pērku lētākās, ko var dabūt.

Rakstīkļi arī lētie.

Izmantoju Nero 7.

Rakstu ātrumā ne lielākā kā 16x, svarīgiem datiem – 8x.

Neatceros tādu gadījumu, ka kaut kas nebūtu ierakstījies.

Crow
    Participant

No CD esmu atteicies labu laiku atpakaļ… ja nu akurāt vajag kādreiz. Lietoju dažāda kalibra lētos DVD-R/+R (un no lētā gala ACME ir labākie :D). Ja lēni raksta (<=4x) un ar 100% strādājošu diskmašīnu, tad jau viss notiek. Tā kā man atbilst tikai punkts nr. 1, gadās arī izmest. Bet RW diskus veiksmīgi aizstāj Flash. Vienmēr tiku lietojis Nero 6.6. Gadījuma rakstura diskmašīna pēdējā laikā sākusi dīvaini uzvesties; pārgāju uz Head&Shoulders Ashampoo Burning Studio. Kaut kā stabilāk, moš ilūzija, bet enīvej.

Sid
    Participant

Ja CD, tad arī pērku lētākās, kas ir. Senāk liku max ātrumu (~50x) un nebija nekādu problēmu 😀 tagad pērku verbatim/sony/maxell dvd-rw un lieku uz lēnākā, arī problēmu nav.

vitaalijs
    Participant

es lietoju nero essential

vitaalijs
    Participant

aa un arii leetaakaas matricas ko var dabuut un aatruma uz automatic neesmu saskaaries kad kautkas neierakstaas… rw matrica tik veca kaa zeme veeljoprojaam rakstaas

TokRa
    Participant

Es lietoju K3B.

P.S. Neatlaidīgi tuvojas piektdiena. Katra stunda to pietuvina par aptuveni 60 minūtēm.

NorKais
    Participant

Matricas izmantoju tikai un vienīgi Verbatim ražojumus. Softu izmantoju mazu bezmaksas programmu ImgBurn, nekad nav bijusi neviena ķibele. Rakstītājs Lite-On – arī nekādu sūdzību.

RicoPico
    Participant

Kas attiecās uz matricām- pērku Emtec vai Epro ražojumus par aptuveni 18 saņķikiem gabalā (CR-R). Sūdzības = false. Nesen iepirku Cakebox ar 50 matricām. Kādam gadam pietiks. 🙂

ehex
    Participant

Tā kā esmu liels taupītājs, tad matricas parasti sanāk pirkt tās lētākās. Parasti Acme vai Verbatim. Uz tādiem brāķiem, ka pilnīgi nekā nevar izdarīt, praktiski vispār nav gādijies tikt. Rakstīšanai parasti izmantoju OS iebūvētos tūļus, kas man šķiet pietiekami labi. Neredzu īpaši vajadzību krāmēt vēl kaut kādu smagu Nero. Nu ļoti reti, bet ja rodas vajadzība pēc kaut kā advancētāka, tad tas ir Infra recorder. Rakstu visbiežāk uz 4X, arī šeit nav bijusi īpaši vajadzība kaut kur steigties, jo rakstīšana notiek kaut ko darot fonā. Parasti jau arī īpaši neko svarīgu tur nerakstu, kā filmas un tml. stuffu. Backupus praktiski diskos neturu. Kas attiecas uz hardware, tad arī šeit cenšos taupīt. Rakstīklis pa 13Ls ar visu Lighscribe un dara visu godam.

robcixx
    Participant

Visbiezak perku Verbatim CD un DVD diskus, diski ir ljooti pat labi!

Nero izmantoju reti, ImgBurn – visbiezak.

Diskus drukaaju ar PIONEER DVD raxtiikli.

Evers
    Participant

Pēdējā laikā rakstu maz, bet ja rakstu, tad ar maziem ātrumiem – lēnāk rakstīsi, tālāk lasīsi 😀

Ak jā, izmantoju Nero 6.

dzhonsons
    Participant

Matricas – kādas pagadās.

Rakstīklis – kkāds lētais Lite-On.

Ä€trumi – cenšos pēc iespējas mazākos.

Softs – parasti Nero.

msh
    Participant

Ä€, un kā jau kaut kur rakstīju, pēc uzraušanās ar eproformance laser rot neko citu kā verbatimu, tikai ar dažādām cenām vairs nepērku. Par kaut kādu acmi nerunājot, tas ir sūds ko var ņemt tikai par velti, a tā nav nekādas garantijas vai to varēs izmantot – vienalga vai matrica vai kāds perifērijas nieks 😀 Ä€, viena acmes lieta gan man ir un normāla – mikrofons – bet arī to es nepirku 😀

Evers
    Participant

Acme jau neko neražo – viss stuff nāk no zemas kvalitātes ķīnas fabrikām, un tik Acme tur savu logo pasūta lai uzštancē. Zinu ka Mp3 playeru īstā marka bija S1, varēja vēl nopirkt identiskus playerus, gan ar Acme, gan Nash, gan Apacer simbolikām 😀

Foxsk8
    Participant

Es daru tā. Nopērku vienu matricu, dvd vai parasto, vienalga. Un ierakstu to ko vajag, nākošo reizi, vajag ko diskā noglabāt, izmantoju multi sesijas, līdz ar to, kā kaut kas svarīgs, diskā rakstam iekšā, līdz ar to ietaupu līdzekļus uz matricām, lai nav 10 diski katrā pa kādam pāris tusiņu bildēm 🙂

Multisesija labi noder, ka mājas pilns ar veciem diskiem, bet vietas tur vēl ir, paņemam no kaudzītes un rakstam klāt 🙂

Softs: Magic iso, sver ap 2 MB, vai arī Nero 8 Micro.

aoma
    Participant

Precīzi tas pats, ko jau pateica asdfgfh 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 32 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā