Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Kā ierakstām savus CD/DVD diskus?
Es daru tā. Nopērku vienu matricu, dvd vai parasto, vienalga. Un ierakstu to ko vajag, nākošo reizi, vajag ko diskā noglabāt, izmantoju multi sesijas, līdz ar to, kā kaut kas svarīgs, diskā rakstam iekšā, līdz ar to ietaupu līdzekļus uz matricām, lai nav 10 diski katrā pa kādam pāris tusiņu bildēm 🙂
Multisesija labi noder, ka mājas pilns ar veciem diskiem, bet vietas tur vēl ir, paņemam no kaudzītes un rakstam klāt 🙂
Softs: Magic iso, sver ap 2 MB, vai arī Nero 8 Micro.
Es tev pastāstīšu vienu lielu atklājumu – eksistē CD-RW un DVD-RW. Spēj to iedomāties?
😀
Toties ar multisesijām var gadīties problēmas 🙂
briiniskji iecep dajebkuru disku.
Bet ja nu tomēr kaut kas jāieraksta (ne paša lietošanai), tad K3B un Nero 6.
Matricas (CD / DVD) pērku lētākās, kas pa akciju ir nopērkamas.
Kā software: K3B un DeepBurner.
Es daru tā. Nopērku vienu matricu, dvd vai parasto, vienalga. Un ierakstu to ko vajag, nākošo reizi, vajag ko diskā noglabāt, izmantoju multi sesijas, līdz ar to, kā kaut kas svarīgs, diskā rakstam iekšā, līdz ar to ietaupu līdzekļus uz matricām, lai nav 10 diski katrā pa kādam pāris tusiņu bildēm 🙂
Multisesija labi noder, ka mājas pilns ar veciem diskiem, bet vietas tur vēl ir, paņemam no kaudzītes un rakstam klāt 🙂
Softs: Magic iso, sver ap 2 MB, vai arī Nero 8 Micro.
jau gadiem ilgi tā vairs nedaru, jo esmu piedzīvojis vairākus gadījumus – mainīju cd iekārtu, a nākošā vairs ar iepriekējiem rakstītos diskus (multisesijas) negrib nepar ko lasīt. rakstu tikai vienu reizi n pilnīgi pilnu disku, jo nevēlos, ka kaut kas pazustu.
rakstu ar Nero 6
ir bijušas Acme šaibas, šad tad tās nogļuko, beet rakstīt var.
tagad rakstu Memorex diskos, nav bijis neviens brāķis, ļoti labi ierakstās.
rakstu tikai uz lēnajiem ātrumiem
reiz bija jāieraksta daudz reižu viens un tas pats audio cd – mūzika, teātra izrāde, tad ar eksperimentējām ar kuru ātrumu ir ātrāk ierakstīt. izrādījās ka tie paši ātrākie ātrumi nemaz tik ātri nav – ātrāks bija 16x, priekš audio CD
Lētākās matricas, LiteOn rakstītājs. Rakstītājam nav vēl 2 gadi, bet gļukus dara diezgan neciešamus, DVD vairs ierakstīt nevar. Soft: Nero, Ashampoo.
šitos rakst’tājus pēc 2 gabaliem sūdiem vairs neizmantoju. izmantoju LG.
msh: Kāpēc man čakarēties, ja var nečakarēties un izmantot to, kas jau pirms X laika ir iegādāts tieši ar tādu domu, glabāt datus, nevis tos ierakstīt un pēc tam atkal izdzēst.
Kur tur ir tā čakarēšanās – tu lieto 10 gadus vecu CD-R dzelzi kam RW iespēja neeksistē un tu nevēlies uzņemties lielās mokas iet uz veikalu, pirkt dzelzi un pēc tam to vēl ielikt kastē? 😀 Nekādu citu čakarēsanos neredzu. Reku rajah jau uzrakstīja mīnusus.
Kādu vēl 10 gadus vecu dzelzi, Iepirku svaigu LG SATA DVD draivu, viss iet kā nākas. Par to, ka uz citiem lasītājiem disks nejiet, tam varu piekrist. Kā jau teicu, katram savas vajadzības un pielietojums, tāpēc jau arī šāda tēma ir, lai varētu redzēt, ko katrs izmanto un kādām vajadzībām.
P.S. Dzīvoju laukos, man tiešām šeit nav veikalu blakus, kur dabot jaunas, svaigas ripiņas.
Reāli paskaitiju pa brīvdienām, kopā no veciem spiedumiem, varu izmantot ap 100 diskiem, kur savā laikā ierakstītas pāris drazas. Mana skatījumā, tas ir tas pats, kas ar atkritumu pārstrādi un otreizēju izmantošanu 🙂
Preses relīzes