Kā iztīrīt klaviatūru ?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kā iztīrīt klaviatūru ?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Willis
    Participant

Izgāzu (netīšām) uz klaviatūtas kafiju ar cukuru, kā man tagad to iztīrīt ?

Kaut kur netā (liekas http://www.moddings.lv ) pasen atpakaļ lasīju ka klaviatūru var var izskalot arī ar dušas sietiņu, tikai man nav skaidrs cik ilgi tā žūs un vai klaviatūrā iekšā nekas nevar aiziet uz ‘īso’ vai atkal kaut kas svarīgs nevar sākt rūsēt ?

🙂 Izskatīšu visus ieteikumus.

jonjs
    Participant

Priecājies, ka tas nebija kāds vienkāršai notebuks (bez šķidruma izgāšanas aizsardzības) uz kura klaviatūru tu izgāzi to kafiju. Es gan sen neesmu jaucis ārā klaviatūru un nevaru pateikt, ko var un ko nevar darīt ar konkrēta modeļa klaviatūru, bet tavā gadījumā laikam labāk izjaukt un paskatīties, ja negribi tomēr nopirkt citu vietā vai arī lietot šo un domat, ko PS2 vai USB slotā (salaižot kaut ko uz īso) var izdarīt tas kafijas agresīvais šķidrums.

Svens
    Participant

Nu kamēr vien klaviatūra tīrīšanas laikā būs atvienota no datora, nekas uz īso tur saiet nevar.

Faktiski jau tā klaviatūra pēc uzbūves ir ļoti primitīva un rūsēt tur īsti nav kam. Bet vienalga pēc šādām mazgāšanas darbībām jebkurai elektroierīcei janodrošina laba žāvēšana. Patlaban tieši pēc iekrišanas ūdenī trauciņā stāv viens LG telefons, pārklāts ar nevārītu rīsu kārtu. Tie lieliski uzsūks pat vismazāko ūdens pilienu, kas būs palicis iekšā (jānostāv ir diennakti). Tiesa gan mazi rīsu graudi klaviatūrā neko labu nesola, būs čakars dabūt ārā.

To klaviatūŠ—u nav iespējams izjaukt? Es viņu izjauktu līdz sīkākajām daļām un tad tādā veidā ar mitru lupatiņu iztīrītu un tad izžāvētu.

Willis
    Participant

Es zinu kāda izskatās izjaukta klaviatūra, tikai ja ņemt nost visus taustiņus nost, baigais čakars tos atkal salikt atpakaļ .

Žēl ka tagad nav vasara, tad laikam patiešām izmazgātu un pakārtu saulītē lai žūst 🙂 .

Graafiene
    Participant

Manai dell klavai pogas ārā pa vienai nekrita – smuki karājās pie noskrūvētās virsmas, un tad to droši liku zem dušas ar trauku mazgājamo līdzekli, jo kafiju savādāk nost nedabūju. Bet ja nu tie taustiņi tomēr lido ārā, tad negāz otrādi klavas virsmu, un liec dušā horizontāli

Willis
    Participant

Laikam tā arī darīšu, atskrūvēšu. izmazgāšu un tad pakāršu uz kādām trijām-četrām dienām lai žūst .

shady
    Participant

Es parasti izņemu laukā detaļas, kuras nedrīkst mazgāt un izsūcu vispirms ar putekļsūcēju, pēc tam zem krāna ar birsti kārtīgi izbirstēju. Trīs dienas tur nav ko žūt…uzliec uz nakti un miers. Ja vajag ātro variantu vai nav pārliecības, tad piemet pie sildītāja vai izlīdzies ar fēnu.

msh
    Participant

Izjaukt smalkos reizinātājos un visu izmazgāt. Ja tā tava kafija ir tikusi starp plēves slāņiem, būs sāpīgāks variants, bet arī iespējams. Savulaik man atdeva lielisku multimēdiju klavu ar īsā gājiena pogām, jo tai bija šampis uzliets. Pēc izjaukšanas un izmazgāšanas kādu gadu palietoju, tad tur sāka citur nekontakts iestāties…

Willis
    Participant

Skatīšos pēc pēc apstākļiem ko un cik daudz jāmazgā, vienkārši jau aizmirsu kas un kā tur bija salikts tā pēc arī rakstīju par triju dienu žāvēšanu .

Loading
    Participant

Jau neskaitāmas reizes mazgāju trauku-mazgājamā-mašīnā. Ļauju kārtīgi izžūt un izskatās kā jauna!

Willis
    Participant

Tavs Beidz šaubīties sāc… attiecas uz mazgāšanu ? 🙂

Loading
    Participant

profila paraksts….

web33
    Participant

Rīsos ir tāds baigais spēks ?

zeno
    Participant

tikai labāk gan šitai klavai pogas ārā neņem -problemātiski salikt atpakaļ. savulaik tādu mazgāju pēc pieliešanas ar šampanieti- neko, strādāja. nost ņēmu tikai tās daļas ko viegli noskrūvēt.

Willis
    Participant

Droši ka neņemšu. Es jau šitādai klaviatūrai vienreiz noņēmu taustiņus, vēlāk apmēram 1/3 vajadzēja 🙂 ar dūri uzsist lai taustiņš nostrādā .

Snorx
    Participant

Nezinu, kas tā bija par šķīstošo kafiju iegāzta Logitech klavierē (kaut kāda lētā internet pro kaut kas tur- identiska, bet bez peles), bet, kad atšāvu vaļā, gandrīz sirdstrieku dabūju- plēves izskatījās līdzīgi kā acetons būtu uzgāzts- saēstas līdzīgi zirnekļu tīkliem. Tur nu vairs nebija ko saglābt…

Jaunzems
    Participant

Magnets Rice, how do they work..

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā