Kā Microsoft piedalījās Linux izstrādē

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kā Microsoft piedalījās Linux izstrādē

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Džonatans Korbets kopā ar Linux Foundation pēc katras Linux kodola relīzes lapā LWN.net publicē izstrādātāju statistiku. Daudzi jau noteikti zin, ka 75% koda “saražo” profesionālās kompānijas, kuru vidū līderi ir Red Hat, Intel un IBM.

Arī Linux 3.0.0 kodola izstrādes statistikā dominēja šīs kompānijas, bet ir parādījies arī kas jauns. Individuālo dalībnieku konkurencē pirmo vietu ieguvis Microsoft darbinieks K. Y. Srinivasan ar veiktām 343 izmaiņām Linux kodolā. Pavisam aiz Microsoft skaitās 361 izmaiņa, līdz ar to kompāniju listē tas ieņem 5. vietu.

Vai tad tiešām pasaule būtu nostājusies kājām gaisā un Microsoft mums izstrādās Linux? Atbilde izrādās ļoti vienkārša: pēdējos mēnešos Redmonda intensīvi darbojās pie virtualizācijas interfeisa Hyper-V draivera izstrādes. Pirmā šā draivera versija parādījās pirms 2 gadiem, bet nebija pietiekoši kvalitatīva. Tāpēc jau tika piedāvāts izmest to no Linux kodola. Pirms 2 mēnešiem darbi pēkšņi atsākās programmētāja Š rinivasana personā, un programmā tika veiktas daudzas sīkas izmaiņas. Protams, statistika neuzskaita izmaiņu svarīgumu, tāpēc arī pirmā vieta TOP’ā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_tab1_2.jpg[/img]

Avots

Mozus
    Participant

Un linuxam būs tapt komercionālam!

nevertell
    Participant

Tas jau ir komerciāls. Bet nejau kā ubuntu.

Anonīms
    Neaktīvs

Kapēc tad M$ neuztaisa savu Desktopu? Pa naudu protams, kā piemēram Xandros.

Nu un tirgo pa, piemēram, 10$

Adekvāta cena! Es tādus paņemtu uzreiz 5. Manis pēc viņi tur var būt iebāzuši arī savu IE, bet galnais lai būtu ērts izskats, pie kāda pieraduši jūzeri. Balstīt viņu uz tīra debian vai slackas, vai kautvai gentoo, man po.

Savādāk es labāk pamocos un tam jūzerim ierādu Gnome vai Xfce. Bet pa 10$… es pats pat lietotu.

Un dubults prikols kad EP jaunie darboņi tādus reidā konfiscētu… aiz smiekliem nosprāgtu tiesas zālē 😀

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?