Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Kā noteikt kurš dzelzis ir pie vainas ? – Diagnoztika!
Man sievas dators niķojas jau kādu laiku un esmu nolēmis beidzot saprast, kas par vainu un arī salabot.
No lietotāja puses dators uzvedas sekojoši:
*) Skaļi dūdz ventilators.
*) Reizēm pats no sevis izslēdzās
*) Reizēm viss “sasalst” un pēc kāda laika tikai var atkal normāli strādāt
*) Reizēm “sasalst” tikai viens logs un tajā nevar darīt pilnīgi neko, bet pārējos viss ir kārtībā. Pēc kādas 1 vai 2 minūtēm arī “sasalušais” logs sāk strādāt normāli.
Es reiz mēģināju pa jaunam instalēt XP un šis man izmet zilo ekrānu, ka kaut kāds error un pie instaloēšanas tā arī netiku.
Aizdomas arī ka ir BAD sektori cietajam – šobrīd palaidu surface scan.
Protams, ka vaina varētu būt gan procī, gan mātes plātē, gan RAM. Bet ar kādu rīku es varētu noteikt to visprecīzāk un vajadzības gadijumā iegādāties pareizās detaļas.
LIELS PALDIES!!
*) Skaļi dūdz ventilators.
*) Reizēm pats no sevis izslēdzās
*) Reizēm viss “sasalst” un pēc kāda laika tikai var atkal normāli strādāt
*) Reizēm “sasalst” tikai viens logs un tajā nevar darīt pilnīgi neko, bet pārējos viss ir kārtībā. Pēc kādas 1 vai 2
>Ventilātors skaļi dūc-visdrīžāk pilns ar putekļiem, respektīvi iztīrām to (iespējams arī “ļurgājas” tad jānostiprina stabilāk)
>Slēdzas pats no sevis, kaut kas pārkarst (ieinstalē un palaid progu “speccy” vai “everest” un paksaties kurš no dzelžiem karst)
> sasalst logs un viss…hmmm..gadijumā RAM atmiņa nav maza vai gļuko tas(varbūt arī nespēj dzēst vecos un/vai vecos reģistrus)? man vecajai kastei bij līdzigi, lidz jaunu uzliku rāmi 😀 ,bet vaina var arī būt softā…
Ceru ka kaut kas noderēs no teiktā 🙂
OK pieņemsim, ka vaina ir iekš RAM!! Kā lai es pārbaudu vai tiešām ir RAM vaina??
Ar kadu rīku to es varu izdarīt??
Jo arī problēmas ir brīdī kad cenšos palaist Windows instalāciju. Ja pareizi atceros, tad nokādās dators, kad dzēsu HDD partīcijas, lai veidotu jaunas.
Tu jau pats sevi appis šitādā veidā. Nevienam citam jau nekaitē tas ka teu būs jāpērk jauns kompis, jo veco esi uzcepis.
Ja esi tik datortups tad kapēc gan nesamaksā tos 5 vai 10Ls datorspecam?
Tu jau pats sevi appis šitādā veidā. Nevienam citam jau nekaitē tas ka teu būs jāpērk jauns kompis, jo veco esi uzcepis.
Labi, vienreiz arī man pietiek.
[spoil]Paklausies **************************************** kurš te būtu tas datorspecs ko? Tu taču esi ******************************************, ko tu vispār jēdz? Uzlikt windu? To prot jebkurš neaptēstais mājsaimnieks. Atrast draiverus? Arī to var jebkurš pajolis ar kaut cik taisnām rokām, softpediju/ražotāja lapu/google. Tad ko tu pie velna jēdz? Programmēt? Nejēdz. To es toč zinu. Tīklus administrēt? Diez vai. Webus veidot? Give me a break. Vienīgais, uz ko tavs tukšais pauris ir spējīgs ir palauzt lttc modemus, maksimums kreisi veidotus webus zoodārziem un bērnu patversmēm. Bet to diemžēl prot jebkurš ******************************* piere ar tantes Googles palīdzību un pāris jau gataviem softiem.
Vācies vienreiz*******. Neviens tev neko netaisās maksāt un nemaksās. Un tie kas maksā nav gudrāki par tevi pašu. ********.[/spoil]
Paldies par info!! 🙂
OK pieņemsim, ka vaina ir iekš RAM!! Kā lai es pārbaudu vai tiešām ir RAM vaina??
Ar kadu rīku to es varu izdarīt??
Jo arī problēmas ir brīdī kad cenšos palaist Windows instalāciju. Ja pareizi atceros, tad nokādās dators, kad dzēsu HDD partīcijas, lai veidotu jaunas.
Lai pārliecinātos ka RAM, hmm ja ir kāds cits samainit to ar jaunu , ja ieliksi labu tad tas viss pazudīs (iesaldēšana utt) [ja gadijumā ir divi RAM`i, izņem vienu, izņem otru izmēgini-ieslēgt un pastrādāt], par softiem, jāskatās mātē googlē…
Property Value
Manufacturer BenQ
Model Joybook A52
North Bridge ATI RS400/RC400/RC410 Revision 01
South Bridge ATI SB400 Revision 01
CPU Genuine Intel(R) CPU T2130 @ 1.86GHz
Cpu Socket Socket 479 mPGA
System Slots 1 PCMCIA
Memory Summary
Maximum Capacity 2048 MBytes
Memory Slots 2
Error Correction None
Warning! Accuracy of DMI data cannot be guaranteed
Property Value
Number of CPU(s) One Physical Processor / 2 Cores / 2 Logical Processors / 32 bits
CPU Full Name Genuine Intel(R) CPU T2130 @ 1.86GHz
CPU Name Intel Pentium T2130
CPU Code Name Yonah
Platform Name Socket 479 mPGA
Revision D0
Technology 65 nm
Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, XD, EST
Original Clock 1866 MHz
Original System Clock 133 MHz
Original Multiplier 14.1
CPU Clock 1871 MHz
System Clock 133.3 MHz
FSB 533.4 MHz
Core 0 Speed 800.0 MHz
Core 0 Multiplier 6.0
Core 1 Speed 800.0 MHz
Core 1 Multiplier 6.0
L1 Data Cache 2 x 32 KBytes
L1 Instructions Cache 2 x 32 KBytes
L2 Cache 1024 KBytes
Banu man, lūdzu, bļe.
Tavai mātei bans par lamāšanos (pamatoti gan), bet fakbetoniņam par kārtējo izprovocēšanu un vakardien vairāku topiku jāšanu rozā bučas uz vaiga.
Banu man, lūdzu, ***.
+1
KUR TAISNĪBA?
root
Informācijai- baneļa autors bija mans mīlulis, vecākais lietotājs Element
@Autoram: uzliec Speedfan un paskaties temperatūras un , ja rāda arī venķikiem apgriezienus. 🙂
Tavai mātei bans par lamāšanos (pamatoti gan), bet fakbetoniņam par kārtējo izprovocēšanu un vakardien vairāku topiku jāšanu rozā bučas uz vaiga.
Banu man, lūdzu, ***.
Dumjš vai izliecies?
2) Vai ar memscope, lai gan viņi abi dara ko stipri līdzīgu, quicktech izceļās 😀
Dumjš vai izliecies?
Izliecies.
Dumjš vai izliecies?
Son, im disappoint…
Preses relīzes