Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › WordPress › Kā noteikt WordPess lēnās ielādēšanās iemeslu?
elvisburdajs
Emm.. man WordPress lapa ielādējās nepieklājīgi lēnu.
Kā noteikt kur ir vaina? Ar kādiem tūļiem utt!!? 🙂
Paldies par info!!
Savādāk sanāk tā:
Man ir auksts, kas pa vainu?
Citas testa lapas smuki veras.
Bet kā reāli notiek to lapu testēšana. Nu kad kaut kāds elements vai kaut kas cits lago lapu. Un viņa lēnu lādējās utt. Kā noteikt kura darbība pie vainas?
iekš ChromeFirebug LitleMonster for Chrome
Firebug gan vēl ir jāsaprot kā strādā, bet Monster rāda man skaitli – 68.3 un pāris error! Būs jāpapēta tuvāk.
Bet nu ok!! Uzlikšu tos paplašinājumu uz FF un papētīšu kas tur notiek!
Kas tev ir webserveris un kur ir datubāze? IIS ar M$SQL vai?
0) Palūri, vai neesi hederī ielicis 5MB 5mpx JPG bildīti. Firebug “Net” vai “console” sadaļa.
1) atslēdz JS. skaties izmaiņas. izdari secinājumus. Firefox “web developer toolbar” ekstensija, disable -> javascript -> all javascript. Kā arī lērums citu ekstensiju.
Palūri, KO parasa dators – ja esi kaut kādu Google Analytics banneri ielicis, tad padomā, vai tas tur ir vajadzīgs. Ar Firebug var smuki “net” sadaļā redzēt, cik ilgi kurš pieprasījums ilgst un ko mēģina dabūt.
2) mysql log_slow_queries ieslēdz:
Nostopē MySQL.
Atbilstošo my.ini atver
sadaļā [mysqld]
long_query_time=1
log-slow-queries=c:lala.log
Tas ļaus noskaidrot, vai problēma ir MySQL pusē. pastaigā pa lapu, palūri, kas krājas logfailā.
3) kad viss ir izmēģināts un toč bremzē nevis MySQL vai JS, bet gan PHP, tad sāc profilēt to.
4) WordPress administrācijā vari palūrēt pēc 1 klikšķa risinājuma, piemēram ķeksi ” Make this site SLOO..OO..OO..OO..OO..OOWWWWWW “, bet nu šaubos, vai tur kas tāds būs. Ja tomēr ir tāds ķeksis – izķeksē to ārā. Moš palīdzēs. Visas problēmas baltie cilvēki risina, pārbaudot katru faktoru atsevišķi – pēc pirmajiem punktiem.
1st: elvisburdajs
2nd: usver
1st: elvisburdajs
Good point, friend. =]
Elvim vienkārši nepatīk, ka nav ko paprasīt. xD
Preses relīzes