Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Kā padarīt PC klusāku?
CPU: Intel i5, dzese ne ar ko neatšķiras no jeb kura cita Intel CPU(vismaz pēc skata)
Video: HD4890
PSU: Chieftec 600W PFC
2X Zalman 120mm ventilātori
HDD: 720GB, bet no cietņa nekāda skaņa laukā nenāk
Ja pie slodzes vinš dīc tad neko nesaku, bet kompi neviens neaiztiek, reāli es gandrīz virtuvē dzirdu viņu, ja māja klusa. Zinu ka var uzlikt ūdens dzesi utt., bet ņemot vērā manu un valsts ekanomisko situāciju, tas man neder 😀
Varbūt kāds var ko ieteikt, tikkai bez apvainojumiem un līkrocības tekstiem, jo esmu jau tās forumu asprātības atklausījies
2) Ieslēdz mātes automātiku, lai CPU kūleris griežas atkarībā no CPU temperatūras.
3) Nooptimizē win, lai tā lieki netērē resursus.
2) OK !
3) Nav ne jausmas kā to izdarīt. Vot tā pie tevis ieteiktā meistara neaizbraucu 😀
Te būs plates modelis
Giga Byte GA-P55M-UD2
Ja nu sanāk varbūt vari uzmest aci kur to izdarīt?!
Vai tas varētu būt ~Smart Fan Control~ .Hmm…tur jau nav latviski un tad man ir problem …
Un pavisam elementāra lieta – kūlerus var arī saeļot!
absolūti nepiekrītu – izdilis ir un paliek izdilis – brīva vieta izdilumā kur klabēt un lēkāt – līdz ar to pēc eļļošanas nekas ilgi nav klusāks. Tikai JAUNU!
Un pavisam elementāra lieta – kūlerus var arī saeļot! 🙂 – tas būtu prātīgāk, nekā nomest apgriezienu skaitu!
Piekrītu saeļļošana arī palīdz.
Saeļļošana + nosēdināšana = pavisam labi.
🙂
Par to var romānu uzrakstīt…
Es butu ieinteresēts. 😀
2) Ieslēdz mātes automātiku, lai CPU kūleris griežas atkarībā no CPU temperatūras.
Vai tas varētu būt ~Smart Fan Control~ .Hmm…tur jau nav latviski un tad man ir problem …
Sveiciens uz zemes! Kas jauns uz marsa? Man vēl nav līdz šim sanācis redzēt ka šitentā fīča fimpeļu mātenēm nebūtu un ka nebūtu ieslēgta, lai arī man pārsvarā ir bijusi darīšana ar ceturtajiem peņiem un to celkām 😀
Sākumā vajag noskaidrot kurš ventilators taisa vislielāko troksni un tikai tad kaut ko pirkt, nevis randoma pirkt un mainīt ventilatorus un beigās izrādās ka tas stock nemaz nav skaļš. Tas pats attiecas uz video kartēm, ne visi stock ir skaļi crapi. Piemēram manai video kartei viņš vispār nav dzirdams, kad palaiž kādu spēli, tikai tad sāk padot kādu dzīvības pazīmi.
Tur pat nav nemaz ko skaidrot. Kopš intelis ieviesa socket 478, radiatori nav mainījušies [labi, vienā brīdī izmainījās ventilatoru un stiprinājumu dizains, laikam par godu s775] – ar daudzām ribām, lai to krāsniņu nodzesētu, starp kurām ļoti ātri sakrājas putekļi, un pēc tam veņķiks, kurš jau tāpat nav nekāds klusais, uz maksimālo ātrumu negriežas tikai tad, kad kaste ir izslēgta un kādu mirkli pēc ieslēgšanas 🙂 [Tas laikam ir iemesls, kāpēc inteļu īpašnieki tik cītīgi mētā vēdeklīšus, jo kad pārstāj bļaustīties “intel, nigga, yo!”, tad atkal kļūst dzirdama proča veņķika gaudošana 😀 😀 😀 ] Pārāk klusi VGA ventilatori arī līdz šim nav novēroti.
Es jau pāris gadus sava axp dzesei izmantoju 12 cm GlacialTech SilentBlade veņķiku ar 800 rpm, iepriekšējās mātenes abita mGuru mācēja vēl automātiski to spriegumu samazināt. Bija vienu laiku arī vēl viens tāds pats veņķiks, kurš rāva prom gaisu no proča, īsta jēga gan no tā nebija. Priekš videokarteles agrāk tika izmantota fx5200 pasīvā redele, pie kuras bija pielīmēts oriģinālais proča veņķiks, kurš tika darbināts ar 5v, pēc tam, kad ieliku tagadējo videokarteli, neko tai nedarīju līdz atklāju, ka videokartele ir tik klusa, jo sīkā veņķika parodija ir putekļu dēļ nosprūdusi, pēc tam es pielīmēju pie radiatora 8cm veņķiku, kurš griežas uz 7v. Bija gan vienu laiku doma ielikt vākā vēl vienu veņķiku speciāli priekš videokarteles. Vēl priekš cietučiem vākā ir vēl viens SilentBlade. Nākotnē gan to visu būs jāpārtaisa, jo gribu izmantot savai kastei klasisku, 10+ gadus vecu korpusu, bet tam ir viengabala vāks un es to negribu urbt un zāģēt 🙂
Jautājums tofika autoram – ko tev tie 12 cm veņķiki tur dara – stāv smukumam un troksnim?
Preses relīzes