Kā padarīt PC klusāku?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kā padarīt PC klusāku?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 50 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    remzijs
    Participant

Ir tā ka kompis diezgan skaļi dīc, ja gribu paskatīties TV vai ko citu, tad tā krīt uz nerviem ka nākas viņu slēgt ārā. Te būs nedaudz par pašu PC:

CPU: Intel i5, dzese ne ar ko neatšķiras no jeb kura cita Intel CPU(vismaz pēc skata)

Video: HD4890

PSU: Chieftec 600W PFC

2X Zalman 120mm ventilātori

HDD: 720GB, bet no cietņa nekāda skaņa laukā nenāk

Ja pie slodzes vinš dīc tad neko nesaku, bet kompi neviens neaiztiek, reāli es gandrīz virtuvē dzirdu viņu, ja māja klusa. Zinu ka var uzlikt ūdens dzesi utt., bet ņemot vērā manu un valsts ekanomisko situāciju, tas man neder 😀

Varbūt kāds var ko ieteikt, tikkai bez apvainojumiem un līkrocības tekstiem, jo esmu jau tās forumu asprātības atklausījies :p

m_janis
    Participant

Sāc ar to, ka noskaidro kurš/kuri kūleri visskaļāk trokšņo (gan jau procesora un videokartes) un vai nu nomaini pret kādu klusāku, vai, ja temperatūras atļauj, samazini apgriezienus.

ob1
    Participant

1) Pieliec kastei papildus kūlerus (klusos, piem. Zalman) un nosēdini tos uz apmēram 7V.

2) Ieslēdz mātes automātiku, lai CPU kūleris griežas atkarībā no CPU temperatūras.

3) Nooptimizē win, lai tā lieki netērē resursus.

remzijs
    Participant

1) Man jau ir divi papildus cūleri Zalman, bet nosēdinājis gan viņus neēsmu uz 7V

2) OK !

3) Nav ne jausmas kā to izdarīt. Vot tā pie tevis ieteiktā meistara neaizbraucu 😀

remzijs
    Participant

ob1 man nekādi nesanāk atrst kur var uzlikt to automātiku, laikam pirksti līki 😀

Te būs plates modelis

Giga Byte GA-P55M-UD2

Ja nu sanāk varbūt vari uzmest aci kur to izdarīt?!

ob1
    Participant

biosā

schinder
    Participant

2) Ieslēdz mātes automātiku, lai CPU kūleris griežas atkarībā no CPU temperatūras.

Vai tas varētu būt ~Smart Fan Control~ .Hmm…tur jau nav latviski un tad man ir problem …

ob1
    Participant

dažos biosos to sauc par “Smart Fan Control”, dažos savādāk.

Aldis
    Participant

Un pavisam elementāra lieta – kūlerus var arī saeļot! 🙂 – tas būtu prātīgāk, nekā nomest apgriezienu skaitu!

rajah
    Participant

Aldis wrote:

Un pavisam elementāra lieta – kūlerus var arī saeļot!

absolūti nepiekrītu – izdilis ir un paliek izdilis – brīva vieta izdilumā kur klabēt un lēkāt – līdz ar to pēc eļļošanas nekas ilgi nav klusāks. Tikai JAUNU!

ob1
    Participant

Aldis wrote:

Un pavisam elementāra lieta – kūlerus var arī saeļot! 🙂 – tas būtu prātīgāk, nekā nomest apgriezienu skaitu!

Piekrītu saeļļošana arī palīdz.

Saeļļošana + nosēdināšana = pavisam labi.

🙂

shady
    Participant

Pie visa tā – arī korpusu vajag labi savilkt., lai nekas, nekur negrab.

ob1
    Participant

aha. Korpusu arī vajag labu. HDD uz gumijām jāsēdina, lai klusāki. Ventilatoru virziens un izvietojums arī svarīgs. OS konfigurācija arī svarīga… Par to var romānu uzrakstīt…

daGrevis
    Participant

ob1 wrote:

Par to var romānu uzrakstīt…

Es butu ieinteresēts. 😀

Aldis
    Participant

rajah, nu es nerunāju par tik bēdīgām situācijām, kuras vairs novērst nevar! 🙂 Man piemēram mazajam serverītim kurs 24/7 strādā – pagāušo gad sākās troksnis no strāvas bloka kūlera, to izjaucu, saeļļooju, saliku kopā, un nu jau laikam tā arī turpina klusi griezties kādus 11 mēnešus 24/7 🙂

Snorx
    Participant

Nu es jau uzreiz ieteiktu nomainīt CPU cooleri, jo Inteliskie stock paši par sevi ir nenormāli skaļi, turklat ātri piedilst un tad sāk palikt vispār neciešami. Otra skaļākā lieta noteikti būs videokarte- tur derētu arī ko piemeklēt, bet nu automātiski garantija būs vējā. Savējai 3870×2 dabūju gribot negribot raut dzesi nost, jo bija ventilatora ass šplinte aizgājusi pa gaisu 🙁

Stat1CX
    Participant

Sākumā vajag noskaidrot kurš ventilators taisa vislielāko troksni un tikai tad kaut ko pirkt, nevis randoma pirkt un mainīt ventilatorus un beigās izrādās ka tas stock nemaz nav skaļš. Tas pats attiecas uz video kartēm, ne visi stock ir skaļi crapi. Piemēram manai video kartei viņš vispār nav dzirdams, kad palaiž kādu spēli, tikai tad sāk padot kādu dzīvības pazīmi.

remzijs
    Participant

Man neatkarigi vai sēžu neta vai spēleju Crysi skaļums vienāds. Man liekas ka taa skana naaak no video kartes, tas psu ar ir diezgan skalss…..Intelim ar stok dzesi visss oki, cik paklausiijos…

msh
    Participant

schinder wrote:

Vai tas varētu būt ~Smart Fan Control~ .Hmm…tur jau nav latviski un tad man ir problem …

Sveiciens uz zemes! Kas jauns uz marsa? Man vēl nav līdz šim sanācis redzēt ka šitentā fīča fimpeļu mātenēm nebūtu un ka nebūtu ieslēgta, lai arī man pārsvarā ir bijusi darīšana ar ceturtajiem peņiem un to celkām 😀

msh
    Participant

Stat1CX wrote:

Sākumā vajag noskaidrot kurš ventilators taisa vislielāko troksni un tikai tad kaut ko pirkt, nevis randoma pirkt un mainīt ventilatorus un beigās izrādās ka tas stock nemaz nav skaļš. Tas pats attiecas uz video kartēm, ne visi stock ir skaļi crapi. Piemēram manai video kartei viņš vispār nav dzirdams, kad palaiž kādu spēli, tikai tad sāk padot kādu dzīvības pazīmi.

Tur pat nav nemaz ko skaidrot. Kopš intelis ieviesa socket 478, radiatori nav mainījušies [labi, vienā brīdī izmainījās ventilatoru un stiprinājumu dizains, laikam par godu s775] – ar daudzām ribām, lai to krāsniņu nodzesētu, starp kurām ļoti ātri sakrājas putekļi, un pēc tam veņķiks, kurš jau tāpat nav nekāds klusais, uz maksimālo ātrumu negriežas tikai tad, kad kaste ir izslēgta un kādu mirkli pēc ieslēgšanas 🙂 [Tas laikam ir iemesls, kāpēc inteļu īpašnieki tik cītīgi mētā vēdeklīšus, jo kad pārstāj bļaustīties “intel, nigga, yo!”, tad atkal kļūst dzirdama proča veņķika gaudošana 😀 😀 😀 ] Pārāk klusi VGA ventilatori arī līdz šim nav novēroti.

Es jau pāris gadus sava axp dzesei izmantoju 12 cm GlacialTech SilentBlade veņķiku ar 800 rpm, iepriekšējās mātenes abita mGuru mācēja vēl automātiski to spriegumu samazināt. Bija vienu laiku arī vēl viens tāds pats veņķiks, kurš rāva prom gaisu no proča, īsta jēga gan no tā nebija. Priekš videokarteles agrāk tika izmantota fx5200 pasīvā redele, pie kuras bija pielīmēts oriģinālais proča veņķiks, kurš tika darbināts ar 5v, pēc tam, kad ieliku tagadējo videokarteli, neko tai nedarīju līdz atklāju, ka videokartele ir tik klusa, jo sīkā veņķika parodija ir putekļu dēļ nosprūdusi, pēc tam es pielīmēju pie radiatora 8cm veņķiku, kurš griežas uz 7v. Bija gan vienu laiku doma ielikt vākā vēl vienu veņķiku speciāli priekš videokarteles. Vēl priekš cietučiem vākā ir vēl viens SilentBlade. Nākotnē gan to visu būs jāpārtaisa, jo gribu izmantot savai kastei klasisku, 10+ gadus vecu korpusu, bet tam ir viengabala vāks un es to negribu urbt un zāģēt 🙂

Jautājums tofika autoram – ko tev tie 12 cm veņķiki tur dara – stāv smukumam un troksnim?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 50 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā