Kā padarīt PC klusāku?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kā padarīt PC klusāku?

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 50 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    remzijs
    Participant

Viens velk gaisu iekšā no priekšpuses otrs otrā pusē rauj ārā, apmēram tā es to saprotu…Vairāk jau tie ventilatroi ir domati video kartei, jo viņa diezgan karstot…

ob1
    Participant

Nepareizi. Saliec tā, lai visi ventilatori pūš gaisu ārā no kastes (neaizmirsti padomāt par to, ka kaut kur kastē ir jābūt caurumam pa kuru gaiss tiks iesūkts).

Stat1CX
    Participant

ob1 tieši tas ko tu saki ir nepareizi, pareizs ventilatoru izkārtojums ir tieši tā kā remzijs minēja. Tavā gadījumā kastē izveidosies vakums, viss gais tiks izsūkts ārā un CPU, video karte karsīs vairāk.

Lūk raksts kā pareizi veidot korpusu ventilāciju, tas viss ir elementāra sākumskolas fizika un aerodinamika. ob1 variants ir pats sliktākais variants, ko vien var iedomāties.

https://www.technibble.com/case-cooling-the-physics-of-good-airflow/

msh
    Participant

Jo vairāk obivans raksta šādas muļķības, jo mazāk man gribas klausīt viņa padomos un jo vairāk jāsāk lauzīt galvu par to, kādas ir viņa “stabilās kastes” 😀

schinder
    Participant

msh -man abiem datoriem, tā mātes automātika,bija disabled, ja kas. Ja es pareizi sapratu,otram bija rakstīts – CPU Q-Fan Control .

ob1
    Participant

Aha, vakuums, kā tad… 😀

Savulaik vienkārši izmēģināju visus iespējamos varianus (4) kā salikt kūlerus un mērīju temperatūru ar SpeedFan. Variants, kad visi kūleri pūš ārā bija vislabākais. Ja saliek kūlerus tā, ka viens pūš iekšā, bet otrs ārā, tad ir pilnīgi vienalga vai iesūcošais kūleris ir ieslēgts vai nē – temperatūras nemainījās.

Ai, nav ko strīdēties, pamēģiniet paši, varbūt kādam cits variants būs labāks…

remzijs
    Participant

Es gan kaut kā vairāk ticu ob1. Bet istenībā ja es to vienu fan nelieku priekšā tad man citur nav kur likt viņu, ja nu vienīgi noņemt sana vākam to plastmasas trubu nost kas ir tieši pretīm cpu un tad vinu varu pieskrūvēt pie sāna vāka, bet vai tam būs jēga…

Andress
    Participant

Mhm vakums, pie ventilātoriem un gaisa plusmām vilces spēks vienmēr bijis augstāks kā gaisa plūsma pretējā virzienā (EDIT”>), nezinu pat kā nosaukt), to māca fizikā, ja nemaldos 10. klasē… Tapēc jau lidmašīnām rotori vienmēr atrodas priekšā nevis uz astes uzkarināti…

[img]https://bildites.lv/images/l0mvyfua8l6imti7lkh.png[/img]

duh… anyway… Nemam normālas gumijas šaibas un vispirms noklusinam pašus mātene->keiss, visas videnes, audenes, tīklenes etc shitenes -> keiss un citus savienojumus kas nu tev tur ir, iekarinam cietni gumijas (tieši tā, mans mazais draudziņ, gumijās, ne mammai atņemtās kaprona zeķēs, un arī par no vēļļuka kamerām izgrieztām daļam es nerunāju) . Tad iztaisnojam pirksteļus, iztīram un saeļojam savus venķikus, ja vien tas ir iespējams (AKA ja nav no optima līnijas), tad palūdzam mammai nopirkt jums keisam vel vienu normālu kautvai zalman kūleri priekš keisa, saprotams arī orģinālie dzesekļi nav diez ko labi, apsver domu par ūdens dzesēšanu un klusajiem ventiķiem… Any questions?

remzijs
    Participant

Ko man te eļot-tas nav traktors, un kādas gumijas, no cietna nenāk vispār nekādas skaņas. Kur man pēc tavām domām sprust to Zalman kūleri, ārpusē pieskruvēt, palasi augstāk minēto. Tava mamma finansē tavas kibernētiskās vajadzības? 😀

Andress
    Participant

Ä€, ķip tu domā ka te kāds ir zīlnieks? Paņem ausis rokās, uzzini kas rūc un dīc, nomaini to vai pasaki te, ja esi tormozs, izdomāsim tavā vietā jopt. Protams ka nav traktors, bet ak jā, jebkura kustīga ierīce darbojas klusāk un labāk ja to ieeļo? Patiešām neesi savā īsajā mūžiņā dzirdējis, ka kūleri ir reti, bet jaeļo? Tas protams tajā gadijumā, ja nav Optima līnija, kā minēju iepriekš. Un kapēc gan ne ārpusē pieskrūvēt? Man keisam stāv aizmugurē ārā ventilātors ar aizsargresti (stfu, 4 caurumiņus izurbināt keisā? Rokas knapi vietās turas) kas padod gaisu keisā (Savādāk CPU, barokļa, 3 keisa un video ventilātors keisā tiešām radītu vakumu, ja vien es rokās nebūtu ņēmis dzelzs zāģīti, urbi ujn otrā pusē keisam nebūtu uztaisijis pamatīgu caurumu ar resti lai gaisam ir kur cirkulēt.) + vel esi padomājis, ka vajadzētu arī vadus normāli sazipot kopā? Maybe tev tur vadu vairak kā ātomelektrostacijā, pie mazākās vibrācijas viņi tacu sitas pret keisu, un saprotams arī par barokļa ventilātoru neiedomājies, ne, ko? Tas arī varbūt ir pārāk skaļš? Protams par orģinālās i5 dzeses nomainu nevar būt ne citas domas kā nomaiņa, jo ka reiz lietoju i7, un tas Boing troksnis nu patiešām ir par traku. Un galu galā, ja jau esi tik nenormāli gudrs un zinošs varbūt vispirms tomēr vajadzēja padomāt ar to podu, kurā māte daba un tēvs Dievs tev smadzenes ievietoja? Varbūt tad tavs kompis nebūtu skaļāks kā 30% no telefona vibrācijas plīša lāciša vēderā…

Un nē, bl%%%%, mamma pati savu kompi remontē :/ ( 😀 )

remzijs
    Participant

Hmzzz, es visu laiku domāju ka šeit visi ir zīlnieki- tā nēēēē, kurā brīdī tev liku kaut ko uzminēt? Kā jau teicu, troksnis nāk no video, par cpu dzesi neēsmu pārliecināts, psu ar it kā ir paskaļš. Nu ja es datora iegādei būtu iztērējis par 30% vairāk, tad nebūtu šāds topiks, jasamierinās ar to kas ir…Andress, neņem tik ļoti pie sirds to visu 😀 Ja šeit neviens neko neprasīs tad jau paliks garlaicīgi……Kadu dzesi tu ieteiktu likt uz cpu?

ob1
    Participant

remzij, ņem to kasti padusē un brauc sestdien vai svētdien uz Siguldu. Sataisīšu.

Andress
    Participant

Uz cpu domāju ka ar asus silent square evo bus okei, video titan kkadu no tc series… Ja nevari atļauties (kas ir saprotams), bliez pie Ob1, gan tiks ar lielumu skaidrībā…. Sory es nelasu visus šitos palagus ko te kas ir rakstijis, izlasu topiku un attiecigi sniedzu atbildi… psu vari klusināt nomainot integrēto dzesi pret citu (nav pieredzes ja godīgi, man stāv bik pielāgots CPU kuleris, nez vai vsp var nopirkt nestandarta dzesi), plus jo labāka ventilācija jo mazāk karsīs un mazāki apgriezieni būs, ja tev ir tikai psu, cpu un cga ventilatori apsver domu par vienu keisa vai pci turbinu (lol, stulbi izklausas bet jā , turpinu, pci karte ar 2 ventilatoriem)

remzijs
    Participant

sarunāts ob1, līdz piekdienai zināšu kārā no abām dienām būšu Siguldā, es padošu tev ziņu!

ob1
    Participant

ok. (Piektdien pa dienu netikšu pie neta, tikai vakarā.)

msh
    Participant

Andress normālus veņķikus saeļļot nevar 🙂 Tb eļļot var, bet tas neko nedod. “optima līnijas” veņķikus gan var.

remzijs “it kā” noskaidro apstādinot attiecīgo veņķiku 😀 Es domāju ka tev pie obivana uz siguldu nav ko braukt, diez vai viņš izkakās lielus radiatorus priekš videokartes un proča, uz kuriem varēs likt lēnus veņķikus 🙂 Nu var jau būt ka es kļūdos 😀

schinder sūdīgas mātenes vai kā? Mātenēm ar inteļa čipsetiem uz S478 un LGA775 neesmu redzējis vēl izslēgtus, cita lieta ka AMD tādu fīču ieviesa sākot ar Athlon 64 un līdz ar to socket A mātenēm tāda fīča praktiski neeksistē, izņēmums bija mana bijusī ABIT AN7, kur ražotājs bija tādu biosā uzstādāmu automātiku diviem veņķikiem uz divām temperatūrām uztaisījis.

Andress
    Participant

msh wrote:

Andress normālus veņķikus saeļļot nevar 🙂 Tb eļļot var, bet tas neko nedod. “optima līnijas” veņķikus gan var.

Tad jau būšu nopircis pussimts latus vērtu mēslu :/ Neko nedod? 🙂 Tu tač tech-specs, nezini ka gultņi ik pa britiņam japaeļo? 🙂 nerunaju tač par solidolu…

remzijs
    Participant

Te laikam kāds vēl pietiekami nav pārliecinājies, ka aiz ob1 ir darbi nevis vārdi.

msh
    Participant

Gaidām bildes studijā kā obivans nesamazinot proča un VGA dzeses intensitāti, padarīs to būšanu klusāku bez visādām korpusa zāģēšanām un lielu veņķiku/radiatoru instalācijām 🙂

Andress par kādiem gultņiem tu runā? Padomju laika vaļējajiem? Manos silentbleidos ir mūsdienu slēgtie gultņi, gribētu zināt kā tu tādus eļļo – baksti caurumus blīvslēgos? Vispār slēgtie gultņi kad sāk trokšņot ir izmetami, neatkarīgi no lieluma 🙂

Andress
    Participant

msh wrote:

Andress par kādiem gultņiem tu runā? Padomju laika vaļējajiem? Manos silentbleidos ir mūsdienu slēgtie gultņi, gribētu zināt kā tu tādus eļļo – baksti caurumus blīvslēgos? Vispār slēgtie gultņi kad sāk trokšņot ir izmetami, neatkarīgi no lieluma 🙂

Ne precīza atbilde bet šis tev varētu so to izskaidrot, slinkums te tev palagu rakstīt 😉 Dans data – Fan maintenance

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 50 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā