Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Kā "rok" bitkoinus Ķīnā
bitcoin miningBitsmita blogā
Pirmais iespaids – milzīgs 150×20 m datu centrs, kurš nepārtraukti būvējas un attīstās. Pamata atšķirība no datu centra ir tā, ka te viss ir pats lētākais: lētākais angārs, lētākā datortehnika, lētākie materiāli, nekvalificēts darbaspēks diplomētu inženieru vietā. Viss paredzēts īslaicīgai lietošanai, kamēr ko iespējams nopelnīt.
Interesanti konstruēta dzese: angāra sienas ir no slapja kartona, pa kuru visu laiku tek ūdens. Ventilatoru spiediens liek ūdenim iztvaikot, rezultātā telpas temperatūra vislaik turas 25 grādu robežās. Ekstrēmi lēti, bet efektīvi.
Bitcoin mining
Jāpiebilst, ka naktī šim datucentram piemit zināma romantika :).
Iztulkošu trīs galvenās rindkopas no raksta
“Ierodoties objektā, es negaidīju ka tajā notiks tik aktīva darbība. Apkārt strādāja cilvēki ķiverēs un darba komandas, smagās mašīnas ieradās un brauca prom. Cementa mašīnas un smagās mašīnas ar metāla sijām, kopā ar lielām industriāla izmēra spolēm ar vadiem. Tā nebija pielāgota bijusī fabrika kā iepriekšējā raktuve, ko apmeklēju, šeit viss ir būvēts tieši priekš bitcoin rakšanas.
Objektā atrodas četras
Raktuves operatori man stāstīja ka katra noliktava prasīja 15 dienas lai uzbūvētu un 10 dienas lai piepildītu ar tehniku un to palaistu. Dažām ēkām cements joprojām žuva.”
Ä€, un rakstā nekur nav nekur uzsvērts kaut kas par lētumu, pats vārds “cheapness” nekur nav 🙂
Es māku šo to darīt bet iztēles man nav, par dajebkas sfēras jaunumiem īpaši neinteresējos, un IT kaut cik interesēja tikai tad, kad nebija mašīna, tb līdz 19 gadu vecumam.
Kas redzams bildēs – tas ir ticams. Pie tā arī paliekam.
Ho ÄŒi Mins vispār bija vjetnamas komunistu līderis…
Un laikam joprojām tās ir, neskatoties to ka gulj iebalzamēts labākajās komunistu tradīcijās. Ziemeļkorejā joprojām prezidents skaitās iebalzamēts nelaiķis.
Ja tu noliedz ka aziāti ir ho-či-mini, tad viņi tevi uzspers augšā kokā augstāk nekā tu varēsi uzspert viņus, ievietos tev tualetes podā spiegu kameru un tavās kurpēs – nelielu suicīdu.
Preses relīzes