Kā sokas ar mūsu ieceru īstenošanu?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv Aptaujas Kā sokas ar mūsu ieceru īstenošanu?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    shady
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/userpix/29_es_supermens_1.jpg[/imgl] Nu ko, šī gada pirmais kvartāls aizritējis nemanot, un gribētos atskatīties uz paveikto. Atgriezīsimies nesenā pagātnē un atcerēsimies 31.decembra vakaru, kad Jaunā gada gaidās daudzi izteica kādu apņemšanos, kuru īstenos šogad. Man kāda paziņa nolēma atmest smēķēšanu, un gods godam tagad viņai mēnesī ir vismaz par Ls 50 vairāk, kurus var iztērēt lietderīgi. Kā ir ar mūsu lasītājiem? Vai bija kāda apņemšanās, kuru īstenojām, vai arī dzīvojam kā dzīvojuši neieviešot korekcijas savā mierīgajā dzīves ritējumā?

Foxsk8
    Participant

Te jau ir nedaudz bugs, visā idejā un domā, jo idejas īstenošana, apņemšanās ietekmējās no daudziem faktoriem.

Piemēram. Tur Shady grib nolikt tiesības laicīgi līdz Jāņiem, bet lai iestātos autoskolā vajag naudu, darbā alga aizkavējas un visa apņemšanās, solijumi sev ir vējā.

Drīzāk ir tā, dari to tik ilgi, kamēr izdodās, ja arī kaut kas pamainās no apņemšanās īstenošanas, tas neko diži nevar ietekmēt, pie rezultāta tiksi vai nu pēc dienas, mēneša, vai gada, bet tiksi.

Es apņemos kļūt par miljonāru 😀

ruukjis
    Participant

Līdzīgs stāsts kā Shady paziņai – jā, varu lepni bungāt pie krūtim un teikt, ka, nu jau kādu laiciņu, nepīpēju… vienīgi naudas ietaupījumu gan nejūtu 🙁

shady
    Participant

Te vairāk doma ir cita – vai tu apņemies kaut ko darīt, bet tā arī nepieliec visas pūles (vai pat nepakustini ne mazāko pirkstiņu), lai sasniegtu ko vēlējies? Vai tieši otrādi – cīnies un dari, lai sasniegtu savus mērķus. Apņemties jau tu vari daudz ko, bet ko tu dari, lai par to miljonāru kļūtu? Vai tikai apņemies un tā katru gadu no jauna? Tieši par to arī ir aptauja:)

Man personīgi ir savi mērķi, bet es arī daru cik varu, lai sasniegtu savas ieceres. Apzinos, ka man tas prasīs gadus, varbūt pat neizdosies sasniegt visu ko gribu, bet vismaz nebūs jānožēlo, ka nav darīts nekas lietas labā.

Foxsk8
    Participant

Smēķēšanu jau metu 3 gadus nost. Tā arī nav sanācis.

Nelabojams
    Participant

Abet es neko nebiju apņēmies, taču sanāca… tā gadījās, ka pāris dienas cīgas nebij mājās… pēc tam vienkārši vairs nepirku. Un tā jau vairāk nekā 2 mēneši pagājuši. Pa retam tikai sagribas – un veikalā cigarešu stends nekādas emocijas labu laiku vairs neizraisa.

Tiesa, ir arī vēl zināma papildus motivācija.

nevertell
    Participant

Nevajag mest divreiz dienā pa 12 stundām.

Toms
    Participant

Man līdzīgs stāsts, kā Nelabojamam. Weekendu padzīvoju bez cegaretēm un sākoties jaunai nedēļai “A davai, vēl vienu dienu bez?” Nu vo, tā nu tas ir aizgājis tik tālu, ka gandrīz 2 mēnešus nepīpēju.

Ik pa laikam uznāk vēlme uzpīpēt, bet zūd vēlme pirks paciņu pa ~ latu (mazo) vai ~1,60 lielo 😀

Kon
    Participant

@topic

dirsā

XD

tox3
    Participant

Esmu aizmirsis savu apņemšanos 😀

akms47
    Participant

Nu apņēmšanos atmest smēķēt neizpildīju, bet vēl paķēru ieradumu piektdienas vakaros iedzert. 😉 Naudas gan īpaši mazāk nepalika, pat ietaupīju jaunam fotoaparātam, kuru šomēnes taisos iegādāties. Tātad vienu apņemšanos (nopirkt fočiku) tomēr izpildīšu. 😉

flasherr
    Participant

2010 decembra vidū apņēmos dzīvot veselīgāk, tas ir izdevies.

3 reizes sanāk aiziet uz zāli, piedalīšos Nordea skŠ—ejienā, pēdējā laikā sanāk iet gulēt normālā laikā (ap vieniem) – arī diezgan veselīgi

agrāk sanāca izkurīt paciņu mēnesī, bet tas sāka konfliktēt ar skriešanu, atmetu arī to.

no alus gan neatsakos 🙂

tagad ir mērķis iemācīties neizniekot laiku visādām muļķībām, izmantot katru sekundi +- lietderīgi

p.s. apņemties kaut ko 1.janvārī manuprāt ir galīgi nepareizi. laika atskaite ir labi, bet tas viss notiek tādā pacilātā garastāvoklī, ar salūtu fonā un šampanieti vēderā.

labāk apņemšanos veikt, kad visvairāk saproti tās nepieciešamību. tad tas sanāk dabiskāk un lielāka iespēja ka īstenosies

akms47
    Participant

Pilnīgi piekrītu tavam priekšpēdējam teikumam.

aoma
    Participant

Nekas nav vieglāk, kā nomest smēķēšanu, mēs ar Marku Tvenu to esam darījuši neskaitāmas reizes 🙂

Bet tā vispār nav man paradums kaut kādā noteiktā datumā kardināli mainīt dzīvesveidu, jo labi zinu, ka pēc pāris dienām tāpat viss atgriezīsies vecajās sliedēs.

Evers
    Participant

Biju iecerējis samazināt/atmest piektdienēšanu, bet tas galīgi nav izdevies, šodien ir spilgs piemērs. 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā