Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Kā Tu vērtē Virszemes digitālo TV?
Divi stāri tika aizvesti uz laikiem. Viens Gudeniekos, otrs Birzgalē. Un mani nemaz neizbrīnija, ka šamie ne ar parasto decimetreni, ne jauno, ne sūda nerādīja. Par optiku. Pārslēgšanās bieziņa,lejiņa,rostokas,priedaines,aniņmuižas ielās jau sākās uzreiz pēc pirmā LT ūbermegu buma. Zolitūdes nākotnes tīkls, ja atceramies. Man pat nojausmas nav, cik tos pasīvos stiklus esmu nogriezis un izvilcis ārā, lai iebakstītu piekto kategoriju atpakaļ tur, no kurienes LT speciālisti šamo izrāva. Pašlaik atslēgšanās notiek pa rajoniem. Vienā lt jūzeri izkatās apmerināti, otrā lamā šos no pancām ārā. Tā kā tam ir jābūt. Tieši tāpat, kā ar visiem pārējiem “kabeļniekiem”(ne ar “virszemniekiem”, hehe kur ir zemledus televīzija.) Par interaktīvo tv. Īsi un kodolīgi. Lai iet dirst. Kamēr bāzes pakā nebūs vismaz viens normāls science kanāls, tikām šamie var iet ieskrieties. PS. Vispār, imo, tas ir tiešām PSC ko šamie piedāvā pamatpakā. “Pirmais Baltijas Kanāls”,”RTR Planēta”,”NTV Mir” un protams “Ren TV”. Vispār par pēdējā raidīšanu nosacīti “nahaļavu”, ir jāpiespriež augstākais soda mērs. Kurš te runāja par kabeļoperātoru rusificēto ēteru? Tā. Populārzinātniskie. LT nav naudiņas, vai uzskata skatītājus par lohiem, kuriem vairāk par rentv nevajag. Jebkuram ktv ir 10 science kanāli.
Pēdējam priekam. Pagājušo gadu vienā krogā papļāpāju ar vienu LT pārstāvi. Teksts īsumā. “Optika” spīd tiem, kuriem mājās ir kāds no Baltcom vai IZZI pārpirktajiem ethernet provaideru tīkliem. Visi pārējie var spaidīt interaktīvās optikas pieslēguma kartes līdz vemšanai. (Izņēmums ir Jelgava, un tur tikai sērkociņrajonos.). Tie kas laukos. Liekat 23dB antenas un svilinat matus. Ä€trāku inetu par tagadējo savādāk jums neredzēt.
Vēl jāpiemetina, LIVAS vispār nekam nestāv tuvumā, ja nu vienīgi LT “virzemes TV ru variants” apvienojumā ar iezvanpieeju.
Radiniekiem Plakanciemā vasarnīcai palīdzēju uzstādīt dekoderi- TV stāru. Lieta tāda,ka sākumā uzrādīja, ka signāla nav. izmēģinājāmies visvisādi, zvanījām uz 177, beigās sarunājām meistaru lai nāk un apskata. Un izrādās, ka pārdevuši mums dekoderi- brāķi, kurš vispār neuztver neko. Dabūjām jaunu, uzstādījām, nu neteiktu, ka rāda ideāli, kaut gan ir ārā antena pilnīgi jauna. Dažiem kanāliem atpaliek skaņa, dažreiz kubiki noraustās. Tīri salīdzinājumam man Viasats iet perfekti, ja nu kādreiz gadās lielāks vējš, tad drusku noraustās.
Būtībā virszemes tv projekts ir ļoti sasteigts, nepārdomāts, balstīts uz ātras peļņas iegūšanu. Sākumā bija plānots līdz gada beigām pabeigt digitalizāciju, tad izdomā, ka līdz 1. jūnijam. Maznodrošinātajiem neko nenodrošinās visdrīzāk. Nenodrošina pilnīgu uztveramību visā Latvijas teritorijā..protams, ir pluss, ka beidzot Latvija pāriet uz labāku kvalitātes standartu, bet Lattelecom ir galīgi iebraucis auzās ar šo projektu.
Karoč, galu galā palīdzēja tikai rūpnīcas uzstādījumu atjaunošana pēc kuras veicot ātro kanālu meklēšanu visi kanāli diezgan aši tika sameklēti. Nezinu gan kāpēc tāds joks rodās, jo kādu mēnesi atpakaļ pie drauga slēdzot dekoderi uzreiz viss bija čikinieka un nebija vajadzība atjaunot rūpnīcas uzstādījumus, bet pēdējās nedēļas laikā uz diviem dekoderiem sanāca saskarties ar šo gļuku!
P.S
Ar digitālo tv pietiek ar vienu decimetru anteni manā gadījumā ar poļu režģi signāls gandrīz maksimus kvalitāte ar uz 32″ CRT TV bilde vienkārši perfekta klučošanās ar minimāla ar TV Star dekoderi.
Tākā vidusmēra cilvēkam, DTV uztver daudz labāk kā analogā tv.
Dekoderis – jacobson nb6 ātrs, ērts, ar ieraksta f-ju…
Shadowmen: ja tu vēlies kritizēt, tad dari to, lūdzu, pamatoti! Neesmu nekāds īpašs LTC-mīlis, bet jāatzīst, ka šis projekts tāpat kā optiskais internets ir izdevušies. Bez tam mēs esam palikuši pēdējie Eiropā, visi sen jau pārgājuši uz cipariem.
neesi ieveerojis, ka mees it visaas jomaas esam peedeejie eiropaa?
p.s. pats lietoju bcomu, ir viena fiicha, ar kuru var atshuut visus ltc un viasatus – par vienu cenu raada uz triis kasteem kaa arii nav nepiecieshamas entaas pultis.
kad jūs vienreiz, pilsētas tirliiņi, apjēgsiet to, ka bez saindētās pārtikas, Eiropa citus labumus jums nesniedz?
kad apjēgsit to ka Eiropa nav vainojama ne pusē no mūsu nelaimēm 😀
Paši esam vainīgi ka vēlam katrās vēlēšanās neviss tos, kas spēj kaut ko vai vissmaz tos kas nav galīgi sasmērējušies, bet mēs visu piemirstam vēlēšanās un ievēlam tos kam krāšņākie baloni un reklāmas rullīši.
Man no sākuma raustījās TV6, bet tad izdaŠ—īju to, ko iesaku visiem īdētājiem – pakustināt antenu
(esmu baltezerā)
Pašai TV kastei gan interaktīvā klāt. 🙂 Bet uz kompja ideāls variants ir šis.
Preses relīzes