Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Kada ir tava monitora izšķirtspēja?
Galīgi garām tā aptauja. Viens no populārākajiem standartiem – 1280×1024 iznāk balsot kā Augstāks par 1080 bet šaurāks par 1920
Sviests.
Nu ko tu gaudo m? Nobalso un miers, negribi- nebalso, kas tev prasa te diskutet kko? Vienkāršs topiks, izvelamies res un nobalsojam, JA NAV iekomentejam, punkts! Bet nē , tev jādrazo un jakomentārē te offtopikā, tolks kāds? ppc
Vispār jau tas pats nav pareizs. Ja widescreen tas nenozīmē nahaļavu zems augstums un nahaļavu plats. 1920×1080 ir widescreen, bet tā kā rakstīts platāks vai zemāks, tas vairs nav nekas… Vispār tādu monitoru nav. Lūdzu parādi man linku ar kaut vienu monitoru kuram būs vairāk par 1920 platums un tai pašā laikā zemāks par 1080. Tāds vispār taču neeksistē. Ja jau slinkums ielikt dažādas widescreen rezolūcijas, tad varēji vnk ielikt Monitors ar attiecību 16:9 un Monitors ar attiecību 16:10. Būs ietverti widescreen monitori. Bet nu šitāds variants galīgi garām.
Nahaļavu? Nefiga, tu par to savu pikseļu daudzumu smagi pārmaksā, kāda vēl haļava 😀
Par tēmu – 2x 1024×768. Gribētos divus 21″CRT
Pirmkārt jau tu nesaprati ko es teicu. Pārlasi vēlreiz, varbūt saprastīsi. Es ar to “nahaļavu” domāju to, ka monitors nebūs 2000×600 izmērs. Bet par to pikseļu skaita pārmaksāšanu ir kkāds sviests. Neesmu kkāds baigas geimeris kas skatās uz katru pikseli par ko maksā. Mani interesē diognāles collas un attiecība (un attiecība man vislabākā liekas 16:10 , varbūt arī varētu 16:9). Ja tu pērkot monitoru rēķini cik maksā 1 pikselis – tā ir tava darīšana, mani interesē kas cits.
Par pašu aptauju – varēja jau nedaudz iechekot netā kko par izšķirtspējām…
P.S.
Ar ko atšķiras 1920*1080 no 1920×1080?
Ir veelviens mazs, kaadas desmit collas, pusdziivs, tam parasti tiek izmantota 640×480 izskjirtspeeja. Pacel gan shis var vairaak, bet konsolei jau vairaak nevajag… .
Pirmkārt jau tu nesaprati ko es teicu. Pārlasi vēlreiz, varbūt saprastīsi. Es ar to “nahaļavu” domāju to, ka monitors nebūs 2000×600 izmērs. Bet par to pikseļu skaita pārmaksāšanu ir kkāds sviests. Neesmu kkāds baigas geimeris kas skatās uz katru pikseli par ko maksā. Mani interesē diognāles collas un attiecība (un attiecība man vislabākā liekas 16:10 , varbūt arī varētu 16:9). Ja tu pērkot monitoru rēķini cik maksā 1 pikselis – tā ir tava darīšana, mani interesē kas cits.
Savā mūžā esmu nopircis tikai vienu monitoru – pirms kādiem divarpus gadiem pa 90 ls pirku kasti ar 1,2 GHz celeronu kopā ar 17″ CRT moni. Pārējie ir atdoti vai pret kko iemainīti 🙂 Pārmaksāšana bija domāta ar to ka vienādam collu daudzumam platekrāns ir ar mazāku matricas laukumu – tas ir īstais iemesls, kāpēc industrija pāriet uz platekrānu, nevis tās stulbās basņas par HD pron skatīšanos.
17 collu LCD
msh: Nu laikam jau tā ir, neesmu to pētījis kas tur sanāk. Tomēr man ērtāks un patīkamāks, arī pierastāks ir widescreen monitors. Nu filmām arī ir izdevīgak, ka nav to melno laukumu, bet pa visu ekrānu.
Es varu iedomāties cik man tas būtu “patīkami” – moņi ar esošo ekrāna augstumu aizņemtu nevis 2/3 galda bet visu galdu 🙂
Preses relīzes