Kādas OS variet ieteikt , kam ir normāls grafiskais interfeiss? Linux, Mac, Windows zina visi. Kādas ir vēl? Tādas ar ko kādam ir pieredze, atsauksmes. Uz vecāka laptopa ir doma uzlikt, internetam.
Rodas jautājums kāpēc tev vaig nestrādājošu iekārtu?
Jebšu kā es mēdzu teikt”Tu kaut kā divaini izrunā frāzi, “Man ir Laptops {modelis}, ar {size} RAM, {CPU} procesoru, {HDDGB} cieto disku, gribu uz viņa lietot {aplikacija1},{aplikācija2}(aplikacija3}…(aplikacija-n}, kādu OS jūs man iesakat?””
Cietni var ielikt SSD, jāuzinstalē XP ar Firefox/Chrome/Opera. Protams, ne jau standarta instals no spīdīga ripuļa.
Atsūti Toshibu pa Omnivu, 10€ un sainstalēšu.
Haiku os, ja aiz ‘navkodarīt’ pabakstīt alternatīvas.
Solaris 11, bet uz veca laptopa var neiet normāli.
Chromium ir opcija, jo tas ir tas pats Chroms.
Firefox vaj citi pārlūki ko citu nepiedāvāj?
Agrāk populārs bija Linux Mint, dizaina ziņā skaitījās tuvāks Windowsam nekā citi distro.
Un omei jau pofig vai tur konsoles vai nē, viņa taču tāpat tikai pārlūkā dzīvos.
Nevajag katrā tēmā pierādīt, ka jūs ne sūda nejēdzat no kompjiem. Tā jau ir vispār zināma informācija.
Ja liek Linux uz veca kompja, tad tikai tīru Debian. Jānobalansē starp iespējami vecāku versiju un iespējamo jaunāko browseri, lai strādātu visādas perdelastu taisītas mājaslapas. Jāpiedzen ACPI un tamlīdzīgi.
Ja kompim ir 2gb RAMs, tad nekāds Windows7 tur neder. Ja nu tikai Basic uz SSD, lai var swapoties uz nebēdu.
Ja XP notērēs 200Mb RAMa, tad win7 jau 500. Vel kāda iebūvētā video pajem kādus 128, un uzblīdušajām mājaslapām vairs nekas daudz neatliks.
Iemācieties tak kādreiz lietot kaukādu TaskManager.
Nu vēl jau nianse, cik nācies saskarties – absolūtā vairākumā gadījumu vecākā paaudze grib interfeisu latviski, vai vismaz krieviski, jo angliski ne bum, bum. Tā kā arī valodas iespēja ir būtiska. (Pašam gan latviskais vai krieviskais interfeiss it daļēja ķīniešu ābece, bet ome jau settingos nelīdīs).
to sērgu Latviskoto vai urliskoto vaig izskaust, pēc tam pie tāda piesēžoties, 3h kasi pauri, domādams kā tie pamuļķi to ir nosaukuši. OS ir jabūt orģinālvaldodā, i vecā ome sapratīs piesēžoties pie cita PC, ( jo viņas nelasa, bet atceras kur kas jaspiež, pie kam vēl izdomā savus nosaukumus, no tā ka izskatas ikona, nevis kas tur rakstīts ) i visi parējie.
Preses relīzes