Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Kādas prognozēs, vai Krievu valoda kļūs par otro valodu?
Eu! Nevajag mani apvainot! Es neesmu firefoxsitis!
Eu, labi. Bet tagad atzīsties, kur liki Wuu?
Š ašlikus uztaisīju. 🙂
+ shis topiks ir tukshu salmu kulshana
neoficāli
Brauc Nettwerk, brauc prom. Ar katru aizbraukušo bezdarba procents kaut nedaudz, bet sarūk.
Eu, labi. Bet tagad atzīsties, kur liki Wuu?
Wuu svin Vienotības uzvaru ;]
To: aoma
Man tev jautajums. Paraadi kur kartee ir valsts Krievija?
Visas integrācijas ir izgāzušas pa lielam, kaut ieguvis pilsonību un te dzimis, Krieviju redzējis tik cik ekskursijās vai vispār nav bijis tur, bet tāpat jūtas tuvāk Krievijai.
Nettwerk, dažādi locīju To: aoma
Latvija ir latviešu valsts.Valsts valoda ir latviešu. Krievijā – krievu, jo tā ir krievu valsts, kur dzīvo arī citas tautas. Ja krievi izlems, ka viņi grib vēl otru valasts valodu – lai notiek. Bet to var izlemt tikai paši krievi, ja viņiem to vajag dažādu apsvērumu dēļ. Tā ir viņu teritorija un viņiiem ir tiesības par to lemt. Tāpat, kā latviešiem šeit.
Ja kāds principa pēc negrib runāt latviski, lai dzīvo diskomfortā, kā kurlais uz vienu ausi. Tā ir viņa personīgā problēma. Tos, kas grib, vajag pastiprināti, ātri apmacīt uz valsts rēķina, nevis kāst naudu.Nevajag šeit mākslīgi vēl pastiprināt piekto kolonnu.
Jebkuras citas valodas prašana ir bonuss visai dzīvei. Ar to, ka kaut ko nemāku lepoties ir stulbi.
Vai mazie niekkalbji, kas brēc, ka krievu valodu viņi pie mutes nelikšot, ir savādāki ērgļi, kā tie, kas runā principa pēc tikai krieviski? Tak mācaties, apsisteņi, jebkura valoda, kurā kaut pašus pamatus apgūsiet, jūsu agri nopīpētajām smadzenītēm nāks tikai par labu.
Izcili, tas ir tas, ko vēlējos pateikt Es, bet nespēju atrast īstos vārdus .. a.k.a THIS
😀
Da nebūs krievu valoda oficiālā, nebūs, ko var te vārīties.
Ä¢eogrāfiju šis man mācīšot, laikam nekad neesi dzirdējis anekdoti par PSRS (tagad Krievijas) robežām…
Jaa es tev uzdodu elementaaru jautaajumu, bet izskataas ka ne vella nezini gjeograafiju. Tu esi viens no visiem treninjbikshu un semushku grauzeejiem. Bet pastaasti to anekdoti par PSRS. Labpraat palasiitu.
Piebilde: Krievu valodaa runaaju vaaji, bet saprotu (nav perfekti). Kad vajadzees apguushu padziljinaati. Man pietiek ka parzinu jau vairaakas valodas. Latvieshu, anglju, krievu, lietuvieshu, spanju. Taa kaa neiespringstu un man vienalga. Ja krievs nav spejis iemacities, tad vinjsh ir un paliek idiots.
Te galīgi nav runa par to, ka kāds nav spējis iemācīties. Runa ir par to, ka ir attieksme “kā valsts pret mani, tā es pret valsti”. Tā nostāja ir daudzos jautājumos. Un ne tikai no kreivvalodīgajiem. Latviešiem ir tā pati domāšana, tikai citos jautājumos. “Ai, kāpēc man jāmaksā par braucienu tramvajā, ja valsts pret mani tā?” vai “Kāpēc man jāpērk degviela benzīntankā, ja no tās naudas jāmaksā ceļa nodoklis, bet ceļi Latvijā nekādi?”… u.t.t. u.tjp.
Kāpēc mūsu tuvajiem dienvidu kaimiņiem nav tik saasinātas tās nacionālās problēmas? Tāpēc, ka viņi piešķīra pilsonību visiem, kas pēc PSRS sabrukšanas izvēlējās šo valsti par savu dzimteni. Latvijā savukārt izveidojās situācija, ka Krievijā viņus neviens negaida, bet Latvija viņiem uzspļauj un neatzīst. Tā nu veidojas tā pretreakcija.
Bet… tas ir izdevīgi politiskajām spēlītēm ar masu. Tauta savā starpā tiek sakūdīta… viena puse pakļaujas vienam politiskajam spēkam, otra puse – otram. Varbūt pat labi, ka Vienotība būs koalīcijā ar SC.
Protams, tas ir tikai mans viedoklis un nav vienīgā patiesība.
Preses relīzes