Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Cita tehnika › Kāds gaismeklis..
Tātad, atradu mājās šādu gaismekli, vēlos atjaunot. 😉 Tā kā manas zināšanas elektronikā nav pietiekamas, lai tiktu galā, lūgšu jūsu palīdzību. 😉 Tātad, kas man ir nepieciešams, lai gaismeklis godam pildītu savu funkciju? (Spuldzītes – pats par sevi saprotams, protams.. :D)
Jau iepriekš paldies! 🙂
Nopērc pārīti 5w leduro diožu spuldžu un skrūvē tik klāt.
2. Notīri ienākošos stravas vadus no izolācijas atstājot ~5mm plikus vadu galus.
3. Atskrūvē lampas balto saskrūvi tanī pusē kur nav vadu.
4. Liec iekšā ienākošos vadus, brūno pie brūnā, zilo pie zilā, skrūvē ciet.
5. Atsevišķi Dzeltenizaļais ir ‘zeme,’ ir ļoti maz māju Latvijā kur ir atsevišķa strādājoša zeme, ja tava māja ir starp tām izredzētajām tad pie ienākošajiem vadiem būs arī trešais – dzeltenzaļais vads, ja tā tad to tur pie dzeltenzaļā vieno tāpat, ja nav tad lampas ‘zemējumu’ tāpat atstāj un neaiztiec.
6. Ieskrūvē spuldzītes (max 40w katra)
7. Pieskrūvē lampu kur paredzēts.
8. Rubī iekšā mājas elektrību.
9. Priecājies par gaismekli.
4. Liec iekšā ienākošos vadus, brūno pie brūnā, zilo pie zilā, skrūvē ciet.
Var gadīties ka mājā/dzīvoklī nav jaunā elektroinstalācija. Tā tad, Tev tur nebūs brūns vai zils izvads. 🙂
Respektīvi, pie zilā un brūnā vada vieno klāt špani kas paredzēts lustrai. 🙂
Topika autor, aizej uz tuveejo buuvbodi un nopeerc skruuvgriezni – straavas indikatoru. Maksaa zem eurika, noderees! :> Taa ir zelta lieta darbaa ar vadiem.
Kad visu to paraasju nomainiiju, uz Tevis taa saukto “Eiropas standartu”, daamai elektriibas reekjins samazinaajaas uz pusi.
Samuraj, varbuut Tu man vari izskaidrot Fedjas vilkuma tehniskaas nianses? Man praats par iisu, lai saprastu, kaa tik veiksmiigi var ievilkt vadus, lai skaitiitaajs grieztos pat bez iesleegtiem pateereetaajiem, turklaat neizgaaztos korkji un nesaaktu kaadaa no posmiem smirdeet gludekljvadu auduma izolaacija :>>>>
Nāks pie teikšanas tā paaudze, kas ar smartfouniem rokā jau piedzimuši, ne to vien redzēsim… 😀
Nez vai vēl kkur tāda sistēma tiek izmantota, bet ja tāda ir bijusi un sadales tīkls ir pārslēdzis pieslēgumu uz 1 fāzi, tad ieteiktu nočekot, vai nullvadā nav palicis drošinātājs. Vismaz hruščovkās kur skaitīkļi bija dzīvoklī bija korķi abos vados.
Preses relīzes