Neesmu no zinošākajiem Linuxā, bet pāris reizes esmu darbinājis, tāpēc jautāju Jums..
Lieta tāda, ka portatīvais ir savu laiku acīmredzot nokalpojis, jo negrib vairs īsti vilkt pat XP (drausmīgi bremzē un karās) arī pēc svaigas instalācijas.. Un tākā viņš tiek izmantots principā tikai filmu skatīšanai + retu reizi pasērfošanai netā, nolēmu, ka jāpamēģina linuxu, jo cik zinu viņš rij mazāk resursu nekā winows..
Tad nu jautājums – kādu linux distru izvēlēties kurai ir grafiskā vide + nav nekas īpaši jākonfigurē?
Un kā linuxiem ir draudzēšanās ar USB Wi-Fi uztvērējiem? Iebūvētais Wi-Fi jau pirms kādiem 2 gadiem nomira 🙁
Paldies ! 🙂
1. Visdrīzāk tu neproti instalēt.
2. tev ir pusnobrucis SSD “disks”?
Pirmajā gadijumā varu apmācīt, lēti gan nebūs, bet pēc tam pats mācēsi. Linuxu diezvai pratīsi, ja jau uzskati ka kompis no vecuma paliek lēnāks.
Pagaidām topu līderis ir Linux Mint
Starp citu kādi ir notebooka parametri?
persistence mode
Lielākā daļa kompju problēmu risinās laicīgi atrādot normālam datoriķim, jo lielākā daļa problēmu arī ir no pārkarsēšanas.
eem SSD diski, ja pareizi atminos tajos laikos, kad pirku kompi vēl nebija pieejami vai arī bija pa kosmiskām cenām, tāka griežas viss uz parastākā HDD.
Un nemaz arī nešaubos, ka viss tas ir no vecuma. Kompim ir vismaz 6 gadi – wi-fi ir atteicis, cd-rom ir atteicis un USB visi 4 sloti pasmagi gļuko ik pa laikam nenokā atvienojot pieslēgtās ierīces ;( Tāpēc arī no viņa netiek nekas smags prasīts – tikai filmām un netam..
Parametrus iemetīšu pēc hokeja 😉
Pārkaršana arī protams varētu būt par iemeslu, tik pēdējo pusgadu viņš netiek ņemts nost no speciālā palikņa kuram ir 5 ventilatori..
Jebkurā gadījumā ne par to ir šis stāsts – interesē kuru distru mēģināt 🙂 Apskatīšo to Mint sākumam..
Un ja tu domā ka ventilatoru paliktnis kompensēs aizdirstu radiatoru, tad tev vispār kompi lietot nevajadzētu. Drīzāk iemācies lietot sviras mehanismu augsnes vertikālai invertēšanai.
Noņemam laptopa apakšējo paneli, ja to nemākam: 1. zinošs cilvēks
2. serviss
Iztīram visas iespējamās vietas no putekļiem, ja rodas kādas problēmas, sk. 1 un 2 augstākminētajā.
Pēdējais variants ir termopasta, te gan klīst visādas leģendas, no personīgās pieredzes varu gan teikt, ka šī lieta ir stipri pārspīlēta, tāpat kā fantāzija par nenormāli spēcīgu barošanas bloku iegādi samērā mazjaudīgiem kompjiem.
Respektīvi, ja no augstāk rakstītā nav ne kādas sajēgas, sekojam rindkopai 1.1 vai 1.2 vai sliktākajā gadījumā betona padomam 😉
Nevienu brīdi neesmu minējis, ka esmu profiņš kompjos, bet neesmu arī teicis, ka galīgi neko nesaprotu !! Okulārus iegādājies !!
Un tēma šī ir radusies, jo vēlos ieteikumus distras izvēlē nevis mēģināt saremontēt vecu kasti, bet to tu iespējams būtu sapratis, ja tavas smadzenes nestrādātu tikai vienā virzienā – “esmu samij samij” un “jauka diena – davai kādu mēģinam nolikt?”.
Atvainojos par radušos offtopic. Var vērt droši ciet, jo esmu saņēmis atbildi ko vēlējos.
Es tev reāli pateicu KAS ir jāizdara, pa velti, a tu vel man kauko te dirs? Tev bezmaksas padomus dod! A tu muldi pretī kautkādu pilnīgu huiņu.
Apjēdz jel ka tu NEKO nesaproti no kompjiem, un sāc mācīties!
Katrā ziņā GL etv dzīvē 😀
Labāka distra ir atkarībā kādam kompim! Ko tu domā, es teu te lieks jautājums uzdev?
Es tagad lietoju pliku Debian ar LXDE uz 1,2GHz Celerona ar 688Mb rāmi. Nekas neraustās. Bet ja tev ir jaudīgāks kompis un tad kā iesācējam es neiesaku pliku debian un noteikti ne ar LXDE, jo ir visādi sīkumi kas ir jākonfigurē pašam!
Kautko tur murgo par Linux būšanu ātrākam nekā XP. A tu droši vien pat nezini ka ir tāds nLite. Vai mana vaina ka tu savas nezināšanas (kas droši vien atvasināta no slinkuma un pilnīgas popkultūras) dēļ nepareizi formulēji savu jautājumu?
Taka ja tu gribi pareizo risinājumu tad PASAKI KOMPJA MODELI!
Preses relīzes