Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Kādu grāmatu Tu iesaki izlasīt?
Personīgi es, cilvēks, kurš lasa grāmatas, kurās mazliet jāpadomā, (piem. krimiķi un detektīvromāni), iesaku izlasīt kādu no Dena BraunaEnģeļi un DemoniDa Vinci Kods
Viegli lasās un daudz noderīgas informācijas.
Iesaku arī citus Azimova darbus – populārzinātniskos un fantastiku.
Silti iesaku Zaljo zemi izlasiit 🙂 . Nezinu vai veel vidusskolaas prasa, bet nu shausmiigi biedeejosha graamata.
jā Azimovs ir slavens ar saviem trīs robotehnikas likumiem, bet kā var lasīt tāda cilvēka grāmatas kurš ir spējīgs uzrakstīt sēriju par Lakki Starru un vispār viņa grāmatas ir bērnišķīgas, naivas, viscaur amerikāniskas tālas no zinātnes. Ha roboti ar pozitronu smadzenēm.
🙂
Mīļākais autors fantastikā – S.Lems, bet arī viņam ir daži lētie gabali (piemēram par Pirksu).
Pagaidām kraiņijs, ko lasīju, Jūtas Rābes grāmata par Estonia prāmi.
Mīļākais autors fantastikā – S.Lems
Tad jau tu noteikti nodarbojies ar sepulēšanu? Kurdeļus arī esi medījis? Ceru, ka bez asām garšvielām?:D
Kā gulbji balti padebeši iet,
Tiem vēlētos es līdzi tālu skriet—
Tur tālumā, kur ziemas nepazīst,
Kur rozes mūžam zied un nenovīst.—
Kam velti laimību kāro tu, sirds?
Met projām reiz cerības tumšajā kapā:
No saulainām lejām ir mirstīgais šķirts,
Tam jādzīvo asaru dūksnājā slapjā,
Kur dzelži un cirvji bez rimšanās klaudz,
Pēc maizes, pēc pārtikas vergi kur sauc,
No stiprākā samīts kur vājākais lūzt,
Un asins un sviedri ik dienas kur plūst.
Runājot par kurdeļiem – iesaku izlasīt S.Lema ОÑмотр на меÑте – tas manuprāt ir labākais ko esmu jebkad lasījis. Vispār Lems ir jālasa oriģinālvalodā (kuru nepārvaldu) vai krieviski. Latviskie tulkojumi iznāk patizli – lasu un pie sevis tulkoju uz krievu valodu.
P.S. Kādas sepulas tu lieto? Ar piesvilpi vai parastās? 😀
Tur ir arī Kiberiāde. Arī iesaku.
P.S. Esmu konservatīvs, parastās ir labākas. 😀
Preses relīzes