Kādu ņemt netbuku?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Kādu ņemt netbuku?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    rajah
    Participant

Netīk staipīt lielo portatīvo līdz uz darbu un pie draugiem turp un atpakaļ, tāpēc doma iegādāties netbuku.

Tādēļ jautājums tiem, kas tādus izmanto, padalīties ar pieredzi, ar plusiem un mīnusiem.

Jautājums, protams, vēl ļoti nekonkrēts, jo nezinu ko izvēlēties.

Vasaras pērkonu laikā tāds ļoti pietrūka, lai varētu ko izdarīt.

TokRa
    Participant
    rajah
    Participant

Un pašam ar īpašumā ir tāds?

ob1
    Participant

Š obrīd vislabākais izskatās Asus 1215N. 2 kodoli, nVidia Optimus, HDMI izeja, lai var pieslēgt lielo monitoru. Iesaku.

Pats lietoju Asus EEE1000, ekrāns bišķi par mazu… bet tā nav ne vainas.

Foxsk8
    Participant

Pats ar kā ob1, lietoju Asus EEE 1005HA, ir pāris mīnusi. Pirmais, jau kas, ka ekrānu nevar izlocīt, pilnībā, kā arī priekš darba, nu viņs ir tāds nosacīts, kopumā, es neesmu ne apmierināts, ne arī vīlies. Ir daudzi plusi, daudzi mīnusi. Ja būtu maķenīt nedaudz lielāks, 15 collas, ne 10, būtu jau labāk. Bet tad tas vairs nebūtu netbooks. Reāli sākumā pajies kāds laiks, kamēr pieradīsi, bet ir ok, no rīta pamodies, vari mierīgi izlasīt neta jaunumus, e-pastu, utt… un tad tikai celties augšā 😀

Ja nu vajag vēl kaut ko specifisku, ir arī asus eee forumi, kur var smelties visādu info, nu teiksim es savam esmu pietwikojis klāt, ka varu uzlikt lielāku izķirtspēju, un vēl dažus sīkumus.

Ideāli arī kalpo, kā rezerves, PC, piemetu pie monitora, klavu, peli un nekādas atšķirības, starp galdinieku, ja vien jaudas ziņā, bet nu darba lietām pilnīgi pietiek.

Kaut kas līdzīgs šim:

Asus EEE

Š…emu iekš UK, tur stipri lētāk.

P.S. Ja nu ņem, kuram nāk līdzi W7 starter, pirmais darbs, uzliec kādu citu. W7 ultimate iet svērā, nekāda vaina.

rajah
    Participant

Asus 1215Nc pagaidām izskatās ļoti labs. Būs jāpapēta kur tādu var dabūt un par cik.

RicoPico
    Participant

Ir vēl šāds:

SAMSUNG NB N150P ATOM-N450 10″ 1/160GB/7ST

215 Ls.

Links

TokRa
    Participant

Jaunajiem Asus un Samsung pasrocīgi var nomainīt tikai RAM. Acer gan var no dibenpuses arī HDD, ventilatoram un PCI-E piekļūt.

Evers
    Participant

Bija Acer Aspire One D250. Veiktspēja priekš tāda maza ērma bija gana laba, protams iebremzēja lapās kur vairāk Flash vai JS. Nebija itin nekādu gļuku, ne citu problēmu. Labi gāja gan XP, gan Windows 7 ar Basic tēmu. Jāsaprot gan, ka 10 collu ekrāns ir vardarbība pret acīm, ja vēlies darboties ilgāk par visādiem fiksajiem darbiem (iečekot draugiem.lv, epastu, kautko sameklēt utt.), tad jāslēdz klāt ārējais monitors un klaviere ar peli. Baterija arī labi turēja, kad pazuda reiz elektrība, gulēju gultā un skatījos filmas kautkur 2 ar pus stundas.

Ja cenai nav īpaša ierobežojuma, es tavā vietā ņemtu – https://www.dateks.lv/cenas/3/44439_acer_aspire_one_752_74c_1_3ghz_4gb_320gb_linux.php

Loading
    Participant

Ir Acer Aspire One D250. Ideāls verķis, kā papildinājums parastajam datoram. Vienīgais mīnuss 3 stundu baterija. Gribētos ilgāk…

nevertell
    Participant

Bet tas 1215n 420 eiras maksā, latvijā vēl nav sastopams. TAS IR NETBUKS, tam ir jāmaksā lēti. Un nebūs vairāk 8h baterija, knapi 4 var izvilkt tie ion netbuki, vidēji 2 ar pusi.

TokRa
    Participant

Vēl joprojām vēlaties Asus netbūku? https://habrahabr.ru/blogs/DIY/103795/

TokRa
    Participant
    izredzētais
    Participant

runājot par netbūkiem, arī priekš sevis vienu tādu labprāt iegādātos… skatos ka cenu šķirba starp ~10″ un ~12 collu netbūkiem ir grandioza, vēlējos noskaidrot vai tas ir piemaksāšanas vērts? vai ar 10 collu ekrānu reāli var pastrādāt ar dokumentiem un drukāt pirkstus mezglā nesasienot?

Evers
    Participant

ja tev nav baigi drukni pirksti, tad pierast varēs un rakstīt tīri labi. Darbs ar dokumentiem… nu diezkas nav….

imagine….

[spoil][img]https://blog.laptopmag.com/wpress/wp-content/uploads/2010/06/MSOfficeStarter-Netbook.jpg[/img][/spoil]

ob1
    Participant

Evers, ja aizvāc to figņu labajā pusē un uztaisa toolbar pazūdošu, tad it kā nav ne vainas ar dokumentiem strādāt.

Hmm, sevišķi, ja pieslēdz ārējo monitoru, klavieri, peli.

Lai gan man tie 12″ kaut kā vairāk iet pie sirds…

rasty
    Participant

Man pašam ir gauja v10.. Nesen, iespejams 2ned. atpakal iepirku. Patikams. Tik CAD–u taisot vala saka ka vajag izskirtspeju labaku. lielaku pc pat isti nevelos un man tik saisinajuma poga fn ir kreisaja apaksejaja sturi, kur jabut cntrl, taka aiz ieraduma spiezu to, ne cntrl.. Gaujinu dabuju pa 208ls.

P.s. Sorry, pa tadu rakstibu, dabuju tel no servisa un atkal macos ar to rakstit..

Evers
    Participant

Tu esi perverss. CAD uz netbuka? 😮

rasty
    Participant

Nu tas tad, kad neesmu majas, pie parasta datora.. Bet tas ir brutali. Es zinu!

Player35
    Participant

Neiesaku ņemt ASUS. Lai arī šamie reklamējas kā neplīstoši jeb nelūztoši dzelži, tomēr, tad kad salūzt, Latvijā siem nav serviss. UN jāatceras ka lūzt visi dzelži. Agrāk vai vēlāk bet visi. Nu un ASUSam visi tiek transportēti uz Lietuvu. Un Pēc garantijas periodā arī tas pats – detaļas nav lokāli dabūnamas.

Nu un tas ka iekārta tiek sūtīta uz kaimiņzemi nozīmē ilgu termiņu (minimāli vai vidēji 2-3 nedēļas), to ka nezini kas, kā kur un vai remontē Tavu iekārtu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā